jedilnik
Zanima me, kakšno hrano boste ponudili svojim gostom. Boste tudi med obredi kaj ponudili, ali jih bo čakala “samo” večerja? Na eni poroki sem bila, kjer se mi zdi, da smo skoz le jedli in jedli. Nič drugega. Meni osebno je bolj všeč kakšen catering, kjer si vsak vzame, kar hoče, a mislim, da je pri nas bolj v navadi še vedno klasična večerja, za mizo. Pa pri vas???
evo najin meni…pri avseniku v begunjah….
dost drago se mi zdi…bomo vidl kaj bo rekel financ minister 🙂 bo pa samo večerja, ki se bo začela s predjedjo okoli pol 8h zvečer
aperitiv – prinesemo sami
**************
zelenjavni carpacho, bučkini zvitki
*************************************
juha goveja ali gobova 50:50 v jušnikih
******************************************
puranov file s sirom conconsse
priloga? ali ostane kruhov cmok
************************************
biftek z zeliščnim maslom
zelenjavna terina
sestavljena solata
***************************
torta – prineseva sama
*************************
kava
*******
kisla juha
Cena poročnega menija 6.000 sit
na koncu glavnih jedi seveda na mize pride še sadje in sladkarije, ki jih bomo prinesli sami…
midva bova imela postrezbo pri mizah. imela bova 3 predjedi. po treh predjedeh bodo postregli s sorbetom in takrat bova imela midva prvi ples. potem bova midva povabila se vsak enega na ples in nato mi stirje še naslednje štiri…tako da jih bo vecina plesala in to cca 20 minut. pol bodo postregli z dvemi glavnimi jedmi. pol bo (upam zur) in kasneje razrez torte… imela pa bova dva menija–se posebnega za vegije…
lp,
BB
Tudi pri nama bo klasična večerja:
aperitiv-hladna predjed-topla predjed- dve vrsti juhe- glavna jed: dve vrsti mesa, dve vrsti priloge+zelenjava-solata-kava-torta-obara ali kaj podobnega. Kaj točno bo, še ne veva – edino pršut bo 100%,ker je moja najljubša jed. Sicer pa zbirava ideje, za kaj posebno dobrega.
Lp, jasna
Midva sva imela tak meni:
aperitiv – so nam oni pripravili
**********************************
goveja juha
*************
tris (riž z beluši, njoki s pršutom in teranom, pasticcio z malancani)
******************************************************************************
puranov file s sirom in gobami
ocvrtki
zelenjava v košarici iz listnatega testa (se vse skupaj poje)
solata
********************************************************************
sorbet (limonov in iz gozdnih sadežev)
********************************************
svinjska ribica v testu s pršutom in sirom
polenta
priloga
***************************
torta – sva prinesla sama
*****************************
kava
*******
Kisle juhe nisva imela, pohanega mesa tudi ne, ker nama je gostilničarka svetovala, da nima smisla, ker se toliko ne poje, se več spije, posebno sedaj, ko je tako vroče. Nima smisla.
Vino sva imela svoje.
Cena poročnega menija 4.500 SIT. Se mi zdi, da je bilo zelo ugodno, postreženo je bilo enkratno, hrana je bila odlična.
Na ločeni mizi pa je bilo sadje in sladkarije (smo prinesli sami).
Urša
Evo, še najin meni: nič posebnega, ker moj dragi nikakor noče kakšnih novosti ali spacialitet, za katere ne ve, kako bodo izpadle:
aperitiv: prineseva sama: whiskey in borovničevec
hladna predjed: pršut z melono
topla predjed: rižota z gobami
juhi: goveja in kremna beluševa
glavna jed: puranova rulada z blitvo
žrebiček v omaki
kruhov cmok
pečen krompir
mešana zelenjava
kava
telečja obara
vmes pa bo : sadje, piškoti, potice in torta, kar prineseva sama.
Vino: Belo-Kajžar, rdeče-cabernet
cena 4400 sit/osebo.