Jeep renegade ali Suzuki Vitara
Kupujem avto…zagledala sem se v Suzuki Vitaro. Grem na poskusno voznjo.
Najprej vozim diesla (sedaj vozim VW Caddy diesel) – lepa voznja, moteče je le, da je tesnitev oken zelo slaba.
Nato poskusim bencinca – enostavno ne morem verjeti, da je lahko avto pri 70km/h tako glasen, kot da vozim Ferrarija. No way – tega enostavno ne prenesem.
Res je, da se bom vozila večina služba – dom cca. 10 km, ampak kljub vsemu mi je diesel ljubši.
Pozna pa s epri ceni. Diesel je dražji za cca. 3000 €.
Nato se mi ponudi priložnost poiskusiti Jeep Renegade. Nimam pripomb – vožnja zelo lepa, tih avto, super navdušena (diesel seveda).
Ampak….Jeep mi po zunanjosti najbolj ne sede…saj, ne rečem, da mi je Vitara zdaj top, ampak vseeno deluje bolj družinski avto…
Oba avta sta stara eno leto – testna, Vitaro dobim za 20.600, Jeepa za 18.500.
Vaša mnenja? Zanima me vse dobro in vse slabo, kaj mislite…
Ali pa kakšen predlog nakupa drugega vozila do 20.000 € s pogojem, da je avto višji, torej enoprostorec ali terenec (težave s hrbtenico).
Hvala.
Meni je pri Vitari bilo zelo všeč podvozje, se pa spomnim, da so prvi modeli novejše Vitare imeli težavo pri zapiranju vrat, saj si moral bolj močno potisniti vrata, da so se zaprla. To so kasneje uredili. Mogoče še to glede Vitare … na avtocesti pri 130 km/h se vseeno malce začuti, da ni narejena za višje hitrosti (ni tako mirna) in najbolj obvlada cesto, ko zapustiš asfaltno podlago.
Če ste bili zadovoljni z Vitaro, kaj pa sorodni model – SCross?