Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jehove priče-ni provokacija

Jehove priče-ni provokacija

> Nekateri pa pravijo, ki so bili pri njih, da so se dogajale razno razne štorije:)

Kdo je bil pri komu? Ta nekdo pri jehovovih pričah ali jehovova priča pri nekomu?

:)))))))))))

Sicer pa niso vsilljivi; to pa res ne.

Jehova priča pri nekomu 🙂

Aha! Sigurno so začele mize lebdet in okoli letat krožniki. To bo to, ja … :)))))

O, pa še kako znajo bit vsiljivi in nadležni!

No, jaz nisem imela takih problemov. Lepo sem jih na vratih odslovila in konc.

Jaz tudi, pa so še lep čas nazaj hodili, kot da kaj zastonj talam. :))

Jaaaaaaa, res!Jest še zdej ne morem verjet :))

k sreči se nobena jehovova priča ne zadržuje na tem forumu (ali pa so zelo redki), ke bi jih ta debata razžalostila.
precej posameznikov zelo dobro poznam, tudi sama sem z njimi preučevala sveto pismo in kakršnekoli zgoraj opisane sočne variante pri njih ne pridejo v poštev. so eni najbolj poštenih ljudi, kar jih poznam in mi je hudo, ko prebiram komentarje, kot jih nekateri/e pišete. k sreči so zadovoljni v svoji veri in se na splošno mnenje neosveščenih posameznikov ne ozirajo, pač pa izpolnjujejo svoje poslanstvo, ki jim/nam ga je dal jezus – to je, da oznanjajo resnično sveto pismo, ne pa skropucalo, kot ga podajajo rimokatoliki. ki pa btw nimajo več kaj dosti skupnega z biblijo, vsaj po načinu življenja ne, po pridiganju pa seveda….
lep večer in strpno sredo

kaj si pa mela liter vina v roki, ko so prišli na vrata..
:))

Se strinjam s tabo!

lp

Grupni seks? Edina jehovka, ki jo poznam, je stara 60 let. Nekako mi ne gre skupaj.

:))))))))))))))))))) če bi ga imela, bi še razumela… pa ne pijem druzga k vodo. :)))

Ja pa jade! Jaz sem se zezala! :)) Ti mene malo zzzz zzz? 🙂 Natolcevanjem ne smeš verjet! Folk marsikaj vidi, česar sploh ni. Saj veš kako pravijo: strah ima VELIIIKE oči … :))))))))))) In splošno je znano, da se ljudje bojijo vsega, česar ne poznajo – ne samo marsovcev. :)))

Miti in legende bodo pa itak vedno “živeli”.

ja, da vinčijeva šifra je pa hujš kot biblija, a ne ? revica…

Sanči, ti to meni? Upam, da ne. Gledala sem dokumentarec o DaVinčijevi šifri, vsi zgodovinski podatki in opisi religij štimajo.

jaz pa sem spoznala že take, ki so bili zelo vsiljivi. predvsem mi gre na živce, ko me ustavijo na cesti, mi hočejo na vsak način vsiliti tisto njihovo oznanilo in me hočejo prepričati, da bi se jim pridružila.

od mame sošolec iz srednje šole je storil samomor, potem ko je bil nekaj le poročen z jehovovo pričo. njena družina ga je popolnoma ignorirala, nato ga je začela še žena, na koncu ni smel več jesti za isto mizo kot ostali in niti otroka mu ni več dovolila, da bi ga videl. na koncu ni zdržal več in se ubil.

Potem pa najbolje, da zamenjamo Sv. Pismo za DaVinčijevo šifro … :))))) Svašta!

Jehovovci imajo zelo izdelan način novačenja, pravi mojstri so. Niso vsiljivi, če jih odločno odsloviš, če pa kolebaš, so zverzirani za to, da te pritegnejo v pogovor. O vsakem potencialnem članu imajo “kartoteko”, vejo, kje so njegove šibke točke, skratka, vejo, kako prepričati. Za novačenje se posebej usposabljajo.

To kar opisuje trax data je vse res. Če se kdo od družinskih članov izneveri veri (aha, od tod ta beseda), ga morajo drugi družinski člani izobčiti. To niso enostavne reči.

Poznam nekaj jehovcev, v oš sem imela sošolca, sodelavec in njegov brat, sami zelo prijetni, umirjeni ljudje, očitno se počutijo varovani od boga in svoje inštirucije, ni jih strah. A jaz se še vedno raje zanesem nase.:-)

Res sem te mal hecala 🙂
Ni vsemu za verjet 🙂

Oh joj, ne mislim komentirati tvojega posta, ker imam o tem pač svoje mnenje. Lahko mi pa verjameš, da je njihovo tolmačenje svetega pisma še precej bolj daleč od resnice kot katoliško.
Seveda mi ne verjameš, ker po napisanem sodeč so tudi tebi že malo začeli prati možgane.

Drugače je pa res to, kar pravi ne jehovova. Novačenje in “skupno branje svetega pisma” so mojstrsko izdelane strategije. Spravijo se pa (tako kot vse sekte) na nesamozavestne, odrinjene posameznike, ki v skupnosti najdejo kvazi prijatelje, ki mu nudijo vse in še več, dokler le-ta pleše tako kot oni žvižgajo. Ko pa enkrat človek začne (spet) s svojo glavo mislit, je pa konec. Izobčenje, šikaniranje, špijoniranje, itd itd.

Oh joj, dobronameren nasvet od forumske neznanke: čimdlje stran od njih! Upam, da se ne boš čez kakih 10 let spomnila name in se tolkla po glavi, češ, da sem imela prav. :((

Prijateljica je učiteljica in ima v razredu otroka, katerega starši pripadajo tej verski skupnosti. Otrok ne sme prepevati določenih pesmi, na primer, ne sme peti pesmic za rojstni dan ali drugih pesmic ob slavju, saj oni ničesar ne praznujejo. V šolski knjigi ima od staršev prečrtane vse tiste pesmice, ki so zanj prepovedane. Seveda mu ostali otroci ne smejo čestitati za rojstni dan, čeprav imajo sicer to navado. Ko je bila v šoli neka predstava, igrica, ni smel gledati, ampak je ostal v razredu.

Glede na vse to, bi verjela, da jehovove priče ne plešejo. Znano je tudi, da odklanjajo transfuzijo krvi, kar je v tujini vodilo do več znanih sodnih procesov, ko starši niso dovolili transfuzije, čeprav bi to edino lahko rešilo njihovega otroka, pa so zdravniki brez soglasja otroku dali transfuzijo. To je zelo huda situacija, zato se ji skušajo izogniti tako, da v primeru napovedanih operacij nekaj časa prej hodijo dajat svojo kri, da se jim potem ta da v transfuzijo.

Jehovine priče verujejo kot vsi ostali… res je le, da ne smejo v roke prijeti orožja! Tako sem bila jaz obveščena, poučena o tej verski skupnosti. Vse ostale pravljice pa so plod domišljije žleht ljudi, ki jim je dolgčas!

To ni res! Po televiziji je bilo že več dokumentarcev o verovanju svetemu pismu, o izobčenjih, o “akviziterstvu”, itd. Vse razen grupnega je res.

Kaj je res? Da ne plešejo?

To ne bo držalo! Nič jim ne prepoveduje plesa. To sem se pozanimala pri prijateljici.

Sem ji svetovala naj mal pokuka sem, da bi povedala iz prve roke, pa je rekla, da takšnih stvari rajši ne bere, ker jo samo razjezi in razžalosti, ko vidi, kako nekateri obsojajo le na podlagi ” sem slišal-a, se govori…”!

lp

New Report

Close