Jelsa na Hvaru

Pozdravljene,
začela sem že čekirat First minute variante za poletne počitnice, ker so 30% cenejše in sem našla ADRIATIQ RESORT FONTANA HOTEL v Jelsi na Hvaru.
Vse se mi zdi super, le plaže so boge :/
Ali kdo med vami pozna Jelso, kakšne so plaže tam, je kaj za otroke?
Hvaležna bi bila za vsak odgovor, ker na Hvaru še nismo bili.
Pa en lep večer želim vsem
Hvar je zame kot otok v celoti super ( posebej fajn je pa krizarit po njem- kakorkoli: avto, bicikel, coln).
Jelsa je OK, lani je imela kljub splosni krizi 25% rasti stevila turistov glede na leto prej. Malo lepo mestece, zmerno zivahno, bistveno cenejse od mesta Hvara ( ki ga pa je po mojem nujno tudi videt).
Mogoce je hotel Hvar na drugi strani Jelse malo boljsi od Fontane ( ki je v smeri lepe male Vrboske). Plaze okoli Fontane so en prodnat zalivcek z nekaj sence, sicer pa kamnite in betonske- voda pa cista. Pri hotelu Hvar vzhodno od Jelse imas pa obsezne plaze v zalivckih z mivkastimi tlemi in lepo modrino. Lahko se pa vozis na plaze dlje po otoku- med najlepsimi so na juzni obali- se peljes skozi ozek tunel ene 15 minut.

Jelsa je lepo majhno mestece, edino pazite če boste kolesa nabavljali, da vas ne bodo nategnili, nama so dali pokvarjenega, potem pa račun na vrata hotela..:-)
plaža je lepa malce naprej od jelse…tak mivkast moder zaliv..fuuul lepo…
drgač pa sam hvar je lep…izkoristite priliko in se peljite z ladjico na Bol…prav iz Jelse…
skratka nam je bilo LEPO

3x sva z možem že bila na Hvaru, letos pa gremo v 3 (imamo tudi sina sedaj).
Hvar je krasen, mi hodimo v Ivan Dolac, to je na južni strani, proti korčuli. Se iz Jelse pelješ skozi ozek tunel.
Tam so res rajske plaže, lepe za otroke, je pa res, da je življenje tam bolj mirno. Recimo v tej vasi so apartmaji, trgovina, 2 gostilni in en barček ter pekarna.
Nam čisto dovolj, ko si pa zaželiš mal življenja, greš pa v Jelso, Stari grad, Vrbosko, Hvar.
Priporočam res te vasice na južni strani, ker so plaže res čisto drugačne.