Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jemanje statinov.

jemanje statinov.

Jemanje statinov pomaga pri problemih z ožiljem ( prehodnost), istočasno preprečujejo srčne infarkte in možganske kapi.   Tako se prebere in sliši marsikje. Kaj je pa res?  Tudi to, da so stranski učinki tako močni, da teh zgornjih težav in nevarnosti ne odtehtajo, se bere in sliši. Kaj je res? Resnica je nekje na sredi? Ali vi, ali kak vaš bližnji jemlje to oz. ima s tem kakršnekoli izkušnje.?

Vprašaj Redno.

Po statinih najbolj bolijo noge, mišice na nogah in rokah. Trga po mesu, da ne zdržijo včasih. Farmacija priporoča pitje magnezija, a nič ne pomaga. Še ena laž. Ko jemlješ enkrat za holesterol zdravila, žal ni povratka. Samo s prehrano pa se to ne da ravno uredit, morda 10-20 procentov. Največ je v genetiki, potem pa prehrana in slog življenja.

Jemljem Tulip tablete proti holesterolu okoli 10 let in kot vem imajo te tablete statine, stranski učinki naj bi bili možnost demence, senilnost, zmanjšana koncentracija itd, koliko je res ti ne morem napisati, ker se mi nič od tega ne dogaja, moraš pa vedeti, da ni vse res kar se pojavi na webu, veliko je pretiravanja in potvarjanja ( tako kot pri cepivu proti covidu ) zato moraš sama ugotoviti ali kakorkoli vpliva na tebe, mimogrede vse tablete imajo stranske učinke.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnež, 05.06.2022 ob 16:04

Po statinih najbolj bolijo noge, mišice na nogah in rokah. Trga po mesu, da ne zdržijo včasih. Farmacija priporoča pitje magnezija, a nič ne pomaga. Še ena laž. Ko jemlješ enkrat za holesterol zdravila, žal ni povratka. Samo s prehrano pa se to ne da ravno uredit, morda 10-20 procentov. Največ je v genetiki, potem pa prehrana in slog življenja.

Kot sem napisal, na webu je marsikaj žal večinoma napačno oz zavajajoče, v tvojem zapisu manjka samo še impotentnost in oteženost zanositve.

To so zdravila na recept – zdravnik ti jih ne bi predpisal, zavarovalnica definitivno ne bi plačala, če jih ne bi “potreboval”. Imaš pravico zavrniti zdravniško oskrbo – tu se pa tudi konča.

So mi pred par leti predpisali Coupet 20 mg, jemala sem manj tj. 10 mg, holesterol sem imela potem v redu, ampak nisem mogla v noben hrib več kot pol ure – sem dobivala kar krče v stegenske mišice! So me poslali na test za vnetje mišic, pa menda ni nič pokazalo. Pol sem jih poslala v maloro in ne jemljem več nobenih statinov. Holesterol imam pa kljub temu kar v redu.

Jaz imam tak proble.

Laboratorijski izvidi so vsi normalni (celo srednje vrednosti) , edino S LDL je 2.77….naj bi bil do2.59.

Glede na to, da imam neke srčne težave, naj bi jemala statine…?

Hja, 05.06.2022 ob 16:20

Kot sem napisal, na webu je marsikaj žal večinoma napačno oz zavajajoče, v tvojem zapisu manjka samo še impotentnost in oteženost zanositve.

To pa ni v moji domeni in tud sicer je škoda o tem sploh razmišljat, ker čisto vsaka zdravila nekje nekaj porušijo

Anonimnež, 05.06.2022 ob 16:27

To pa ni v moji domeni in tud sicer je škoda o tem sploh razmišljat, ker čisto vsaka zdravila nekje nekaj porušijo

Saj to trdim, vsaka zdravila imajo stranske učinke, še Aspirin, na posamezniku je ali jih bo jemal ali ne.

Zena od maminega bratranca jemlje to ze vsaj  kakih 20 let. In zadnja leta ima demenco. Recimo, mene ne prepozna vec, ceprav smo se prej dosti druzili. Se dve leti nazaj je bila se v takem stanju, da je poskusila skriti, da me ne prepozna, a je bilo vec kot oitno, da me ne. Tudi gospodinjskih del ni mogla vec opravljati in stric je prevzel kuho in skrb za njo.  Zdaj je cisto zgubljena. Ne vem, ali ima demenco zaradi statinov ali ne, a v njeni druzini nimajo demence. Ona je edina.

Moj moz jih je jemal.

Tako trpel da jih ni mogel vec. So mu dal druge tudi ni mogu jemat .

Potem so mu predpisali biolosko zdravilo.

To je pa uredu.

Dajo sele takrat ko res ne zdrzis vec stranskih ucinkov.

Pa ce bo kdo to dr  omenil in ce ga zavrne se naj ne pusti.

Neradi dajo ker je 400e za moza npr.

To zdravilo stane 400e na mesec. In se to vzame npr 15 .in potem 30tega.torej 2x na mesec .

sem malo v dvomih, 05.06.2022 ob 16:25

Jaz imam tak proble.

Laboratorijski izvidi so vsi normalni (celo srednje vrednosti) , edino S LDL je 2.77….naj bi bil do2.59.

Glede na to, da imam neke srčne težave, naj bi jemala statine…?

Če ni nujno, mogoče ne. Vprašaj zdravnika, koliko tvegaš. Kaj bo slabše- tisti negativni učinki zdravila, ali da si brez.

kaj je res, 05.06.2022 ob 15:51

Jemanje statinov pomaga pri problemih z ožiljem ( prehodnost), istočasno preprečujejo srčne infarkte in možganske kapi.   Tako se prebere in sliši marsikje. Kaj je pa res?  Tudi to, da so stranski učinki tako močni, da teh zgornjih težav in nevarnosti ne odtehtajo, se bere in sliši. Kaj je res? Resnica je nekje na sredi? Ali vi, ali kak vaš bližnji jemlje to oz. ima s tem kakršnekoli izkušnje.?

Anonimno 4811, 05.06.2022 ob 16:21

To so zdravila na recept – zdravnik ti jih ne bi predpisal, zavarovalnica definitivno ne bi plačala, če jih ne bi “potreboval”. Imaš pravico zavrniti zdravniško oskrbo – tu se pa tudi konča.

Nehaj si delati utvare!  Farmacija = komerciala. Ponujajo (na recept) nam zdravila, kjer lahko najbolje zaslužijo, za plačilo le teh pač “prepričajo” zavarovalnice.

Svoja zdravila dobivam v Avstriji, ker jih v Sloveniji pač ni. Na bel recept. Pa niso draga …

Kakršnokoli bolezen že imate – pozanimajte se, kako to zdravijo v tujini.  Razlike so neverjetne. In tudi ne dražje.

utvara, 01.05.2023 ob 12:10

Nehaj si delati utvare!  Farmacija = komerciala. Ponujajo (na recept) nam zdravila, kjer lahko najbolje zaslužijo, za plačilo le teh pač “prepričajo” zavarovalnice.

Svoja zdravila dobivam v Avstriji, ker jih v Sloveniji pač ni. Na bel recept. Pa niso draga …

Kakršnokoli bolezen že imate – pozanimajte se, kako to zdravijo v tujini.  Razlike so neverjetne. In tudi ne dražje.

A ti pišeš o zdravilih za holesterol iz Avstrije? Ali lahko poveš kaj več o tem. Jaz sem tudi prenehala s statini, ker sem imela grozne bolečine.

New Report

Close