jemati kolagen ali ne?
Po 50 , ženska…je priporočljivo jemati kolagen …za kožo, mišice, kosti… Ga jemljete, kako, v kakšni obliki? Veliko nasprotujočih mnenj je na netu, da je larifari… rada bi iz izkušenj kaj več izvedela. Jemanje oralno, napitki ali kot dodatki v kremi? Bila sem skeptična že pri hialuronski kislini, sem probala in rezultat je več kot dober. Kak nasvet glede kolagena, prosim. Hvala.
Potem jemlji peptide “kolagen”, se lažje prebavlja. Še boljše pa da ješ/piješ kostno juho.
Kreme so đabe. Edini učinek krem je da kožo vlažijo in ščitijo pred zunanjimi vplivi. Raje jej hrano in počni stvari katere pospešujejo tvorbo kolagena in se izogibaj direktnemu soncu. Pa pij veliko vode. Bolj imaš izsušeno kožo, slabše izgleda. Čudežev pa nobena stvar ne dela, to pa verjetno že veš pri svojih letih :).
Tudi če ga vneseš kile, 99% ga izločimo. Ni da se absorbira v nas
Zato je pa pametno življenjski stil, ki spodbuja tvorbo kolagena živeti. Ker vnest ga nikoli ne moreš dovolj. Lahko pa malo izboljšaš življenje in ga telo samo tvori tako kot je bilo narejeno. Jasno da pa pri 50ih ne boš tvoril isto kolagena kot pri 20ih
škodovati ti ne more.le koristi.tudi če ne opaziš razlike.
v vsakem primeru ti ga z leti vedno več primanjkuje.
zato ga dodajaš.skoditi ti ne more le koristi ti lahko.
veliko bolj kot razne pijačke v kafičih,cigareti,alkohol.
jaz pravim tako:tudi če ne opazim razlike vem,da delam nekaj dobrega zase,za svojo kozo.
ne bodo pa gube izginile to definitivno ne.
škodovati ti ne more.le koristi.tudi če ne opaziš razlike.
v vsakem primeru ti ga z leti vedno več primanjkuje.
zato ga dodajaš.skoditi ti ne more le koristi ti lahko.
veliko bolj kot razne pijačke v kafičih,cigareti,alkohol.
jaz pravim tako:tudi če ne opazim razlike vem,da delam nekaj dobrega zase,za svojo kozo.
ne bodo pa gube izginile to definitivno ne.
[/quote]
Placebo efekt ?
Največ za svojo kožo pa lahko narediš z zdravo prehrano, ki vsebuje večino sadja in zelenjave.
Vitamin C namreč vzpodbuja tvorbo lastnega kolagena.
Tuel je en kar dober članek na temo kolagena.
https://www.drfeelgood.si/kaj-pa-kolagen/
Taka realna ocena.
Kolagen je najbolje jemati v kapsulah ali prašku, kreme so larifari ker kolagen v kremah ne more prodreti dovolj globoko v kožo, da bi opazili razliko. Jaz imam raje kapsule, prašek mi je tak tak, ga je treba mešat, pa se včasih zmeša v grudicah… Mi je pa najboljša tale hialuronska kislina s kolagenom[/url]. HK + ribji kolagen kolagen pa še nekaj vit C. Top!
Jaz sem se en dan odlocila, da kupim kolagen. Vzela sem kar v dm od Medexa. Cvrsta koza, body lift … vse lepo je pisalo in sem ga kupila. Ribji vem da je v prahu.
Pijem ze tretjo skatlo in verjemite mi, da sem rekla opa to pa deluje in se ga bom pila. Lepo vsak dan eno merico dam v vodo, pocakam da se raztopi in popijem na ex. Lasje so bolj kosati, koza po telesu je bolj napeta, nisem vec tako mehka. Meni je super. Si mislim kje sem bila do zdaj. Sem pa 40 + let.
Meni je kozmetičarka priporočila kolagen za kožo in lase – sicer malo drugače, kot če bi ga jemala za kosti in mišice, a se mi vseeno zdi omembe vredno. Nekaj mesecev sem ga jemala od Medexa iz Lekarnarja ampak sem kar hitro ugotovila, da je brezveze. Takrat sem potem začela uporabljati Lux Factor kremo proti gubam in je dejansko pomagala, ampak se od te situacije z Medexovim kolagenom izogibam raznim kolagenom za sklepe – čeprav me pogosto bolijo.