Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jemlje kdo Medrol 16 mg?

jemlje kdo Medrol 16 mg?

Pozdrav,
imam eno izmed revmatičnih bolezni, za lajšanje akutnih težav jemljem 16 mg Medrola dnevno + protibolečinska zdravila.
Počutje se je izboljšalo za 110{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} če se malo pošalim. Torej, otekline, okorelost,bolečine,vse kar je bilo hudega,je zdaj preč. Mene zanima kako je s stranskimi učinki.
Sama jih za zdaj ne opažam. Ne zastaja mi voda, nisem se zredila, nimam večjega apetita, obraz se k sreči ni spremenil… Edino kar bi morda lahko bilo, pa nisem prepričana če sploh je povezano, so dve, tri drobne modrice po telesu, kot kakšne lepotne pike so videti, vendar vem, da se nisem nikjer učšipnila, ali pičila, da bi nastale…

Vaše izkušnje?
prosim, če ste v isti kaši, opišite pozitivne in negativne izkušnje, saj imam za zdaj zelo skope info. pa do prave natančne diagnoze še tudi nisem prišla…
Lp.

Sorodnik je pred leti jemal to zdravilo. Že sama omemba medrola je pri ljudeh vzbujala sočutje in strah.
Tako, da se verjetno to zdravilo ne predpisuje kar tako. Ves čas jemanja zdravila (zdravilo je jemal nekje eno leto) je
moral vsak mesec na pregled vseh vitalnih organov, prav tako še šest mesecev po prenehanju uživanja medrola.
Logično, da vsako zdravilo pušča negativne posledice, samo ta medrol pa mora biti res agresiven.

Saj ravno vsega tega kar sem slišala o zdravilu me je strah.
Glede na to, da mi je v uri po prejemu infuzije dobesedno zradiral vse težave in sem opustila bergle, mora biti res hudo agresivno zdravilo. Dobesedno v trenutku so izginile vse težave, prej sem bila sključena, razbolela, komajda pokretna, zdaj kot zdrava ženska, kot nikdar ne bi bila bolna. Saj se ne pritožujem nad sedanjim počutjem, tako dobro kot se počutim zdaj se nisem že leta, ampak… strah pred neznanim ostaja…
Ko pa preberem listo možnih neželenih učinkov me vse mine…

Stranski učinki se začnejo kazati po določenem času, recimo po mesecu dni. Za hec si slikaj obraz s telefonom in čez kakšen mesec, dva, tri, ponovi vajo. Boš videla, kakšen obraz boš imela, kot luna.

Podkožne krvavitve so pogoste, zmanjšanje mišične mase tudi.

Nihče ne predpisuje zdravil kar povprek. Prav tako nihče ne prisili ljudi naj jih jemljejo.

Vedno se gleda da z najmanjšo škodo dosežemo največje + rezultate.

In če daš na tehnico bolečine in bergle ter Medrol…………….je tvoja odločitev? Kakšna?

Kako dolgo ga pa že jemlješ?
Jaz sem ga 2 leti.po par mesecih jemanja sem dobila luna obraz
Kako dolgo ga boš imela
jaz sem začela z 32 mg potem pa čedalje manjšo dozo

Sicer sem dobila zaradi tezav 5 infuzij Medrola, ampak je bila doza 1000 mg (ja, 1000 mg vsaka infuzija).

Sladkor v nebo, rdecica, lunast obraz, nespecnost, energije za prodajat, sem imela dovolj dve do tri ure spanja se vsaj tri ali stiri mesece…, saj sem po infuzijah morala jemati se nekaj casa Medrol tabletke…
Zdravil za blazenje stranskih ucinkov sem dobila za celo vreco, po par mesecih sem sla tudi na slikanje glede osteoporoze, ki jo lako tudi povzroci.

Skratka, takojsnjih stranskih ucinkov ogromno, dolgotrajnih posledic na sreco nobenih in ce/ko bom naslednjic v enaki situaciji, se bom brez oklevanja spet odlocila zanj.

New Report

Close