Jerca Legan Cvikl: "Iz nič sva ustvarila vse, kar imava"
Karizma, eleganca, lepota? Ti to resno? Ženska se oblači kot šrot! Ne vem kdo ji je povedal, da mora barvo očal uskladiti z obleko:-( Če ne bi odprla ust in samo mežikala s tistimi bambi očmi, bi človek mogoče še rekel, da je luštna. Mogoče. To je pa tudi vse. Njena pojava kot celota je pa, kot že nekajkrat rečeno, za bruhat.
Cvikl je zelo delaven in sposoben človek, ki pa mu manjka empatija in čustvena inteligenca. Denar je njegov, zaslužen. Kar se mene tiče lahko počne z njim kar želi, torej tudi sponzorira svojo ženo in trač časopise, ki pišejo o tem, kako si ona tolaži ranjeno dušo s posvečanjem otrokom, svojemu videzu in stasu ter z dobrodelnostjo v državah tretjega sveta. Ker pa Cvikla poznam, vem, kako zna biti hladen v medčloveških odnosih. Tudi če jo ima rad, ji topline, nežnosti in empatije ne more izkazovati, saj ji da lahko le to, kar ima- denar in ugled. Če njej to zadostuje in je zadovoljna, je vse super. Vse kar ona dejansko ima, sta dva krasna otroka in ja, ima prav- ustvarila sta ju sama:) Ne zavidam jima milijonov, upam, da jih res tako pridno razdaja ta, kot piše v članku, saj s tem pripomoreta k boljšemu svetu. Glede reciklaže oblek me zanima, ali njeni otroci nosijo obleke z druge roke, ali jih oni samo podarijo po treh mesecih drugim, revnejši, za katere je vse dobro, namesto vrže v kanto. V tem je namreč razlika. Se strinjamo. Težava današnjega časa ni pomanjkanje oblek, temveč njihov presežek v obliki milijonov ton odpadkov v Indiji, na Kitajskem… In seveda v otroškem delu. Rešitev? Izobrazba. Namesto oblek in igračk naj carica financira izgradnjo šol.. Tudi mi samo sosedovi otrokom kakšne premajhne obleke, pa zato še nismo dobrodelneži :))
Da so dobrodelneži tisti, ki podarjajo rabljena oblačila. Kaj bi počela s premajhnimi, obšlesanimi, ponošenimi oblekami,… Večina bi jih vrgla v smeti, ok, če jih kdo želi in jih vzame, zakaj pa ne, vendar to ni dobrodelnost, je samo način kako se znebiti stvari, ki je ne potrebuješ več in ne gre v prodajo, ker za njo nič ne dobiš oz. se samo dodatno osramotiš, da prodajaš nekaj, kar ravno ni za prodajo. Ok, če gre za neke firme, pa še tukaj je za otroška oblačila vprašljivo ali je bolje kupiti nekaj novega in ne ponošenega, četudi ne gre za firmo ( čeveljčki za majhne otroke).
Med delovnostjo in koristnostjo je ogromna razlika. Po napuhu sta pa oba znana, če je to kaka vrednost?
[/quote]
To svojo funkcijo v tujini je opravljal čisto v redu, za koliko pa je prikrajšal svoje otroke ali si pridobil koristi na račun drugih, ne vem. Verjetno tudi, a oni na meni, da bi sodila o tem. O njunem videzu in obnašanju pa.. škoda besed in energije.