jesenik – ni dvoma !
jaz sem se odločil.predvidoma julija 2004 za 10 dni na češko , z letalom , v lazne / toplice / jesenik / za en teden.če bom šel z letalom bo maksimalno 150 jurjev , drugače pa največ 100 jurjev.predvidena cena penziona na dan v glavnem hotelu
priessnitz je največ 50 evrov.lahko tudi kaj več.a dvomim da več kot 70 evrov.če seizbere kakšno vilo je penzion lahko tudi 30 in manj evrov na dan.glede na to da jesenika oziorama kot pravi vito jeseniky hory / jeseniky mountains / slovenci sploh ne poznamo bom vrejetno dobil njihove cene.ne vidim logike da bodo meni kot enemu prvih sloveneskih turistov navili eu cene.terme jesenik so še vedno zdravilišče brez diskotek , 3 kavarne , ena z videi za otroke , tudi internet.notranji bazen za pol topllšce / notranji / zunajni je samo eden in je standarden.masaž in vodnih vrtincev ni.lahko se doplača terapijo , a bi bil bolj za kakšno terapevtko.malo se hecam!
v okolici je 20 javnih izvirov termalne vode in ne vem koliko raznih spomenikov.potem palninarjenje , praded najvišji vrh šlezijo kamor spadajo jeseniky mountains.
grem brez agencije , predvidoma letalo.master card evro card.
ko zaključim v jeseniku še za kakšen dan v toušen / 35 evrov penzion / , praga me ne zanima !
pismo in e – mail poslano.ko dobim prospekte bo v nekaj dneh na
http://users.volja.net/magicni/jeseniky.html / link še en dala /
– povabilo na češko in pogoji/ 18 let , finance , in vse ostalo standardno /
– predstavitev češke z jesenikom
– skenirani prospekti
– predlogi za izlete
– cenik jesenika in toušena
jeseniky mountains.za dušo pa belopeška jezera.
zbiram prijave za potovanje 10 dni julij 2004 jeseniky mountains.lazne jesenik.poceni , vključno z povratno letalsko karto brnik – praga – brno in nazaj je največ 150000 sit.z vsem vključenim, najdražji hotel v jeseniku !
o pomenu jesenika govoiri srečanje češkega in poljskega predcednika , več na njihovi strani.prvi
The resort was founded as the first hydrotherapeutic institute in the world by Vincenc Priessnitz in 1821
Setkání prezidenta České republiky Václava Klause s prezidentem Polské republiky Alexandrem Kwasniewskim
v Priessnitzových léčebných lázních
dne 26.9.2003
ni dvoma!
Czech out Czechia!
e -mail: