Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jeste kdaj “jedi za revne”?

Jeste kdaj “jedi za revne”?

hahahah, kok sem se nasmejala….BUMBAR TUKAJ!!!! Evo odgovor: tako se naredi tople kumare, pr nas v Kamniku pa rečemo ” gurke kumare”

http://www.mojirecepti.com/recept/tople-kumare.html

Zakaj pa ni aktiven link? Bumbar prosi za pomoč

hahahah, kok sem se nasmejala….BUMBAR TUKAJ!!!! Evo odgovor: tako se naredi tople kumare, pr nas v Kamniku pa rečemo ” gurke kumare”

http://www.mojirecepti.com/recept/tople-kumare.html

Zakaj pa ni aktiven link? Bumbar prosi za pomoč[/quote]

Bumbar, meni link dela in tole zgleda kar zanimivo.
Bom tvegal in se vrgel na hrano za reveže… začnem pri gurkih kumarah, pol pa dalje….
Ajd <3

Hrano lahko deli na hrano za revne in hrano za bogate samo človek, ki je reven – v glavi. Pri nas ne stradamo ničesar, ker nam to omogočajo plače. Ampak brez izjeme vsi zelo radi jemo preprosto hrano. Preprosto po načinu priprave, da ne bo spet nesporazumov. Potem pa se najdejo modeli, ki z odprtimi usti in izbuljenimi očmi spremljajo moje gibe, ko naročim dobre vampe. Mater, a ste ljudje res že tako kastno prežgani, da niti pri prehrani ne morete več mimo tega, da se nekaj spodobi nekemu sloju, drugo pa ne? Dajte nehat gledati TV i brati rumene časopise!

Tudi vampi so hrana za reveže… pa jetra s polento tudi. A si je res tako težko priznat, da si reven?

tople kumare so zakon. samo večina gospodinj jih ne zna pripraviti po mojem okusu. če vtipkaš v googla tople kumare, dobiš na strani od dela (iz priloge odprta kuhinja) en kar dober recept.

Bom pristavila svoj lonček, ki se navezuje na to temo.
Mene pa zelo iritira, ko nekdo kar naprej razmišlja o hrani. Ko pridejo gosti, kupi cele gore mesa in druge hrane, ki se potem valja po mizi, ker je vsega preveč, nato pa je postano, ker se ne poje do konca. Na koncu se vrže stran. Cele kupe denarja nekateri zmečejo samo za hrano (nezdravo seveda: prekajene šunke, zaseka, klobase, ocvirki, majoneza ipd.), potem pa se ubadajo s povišanim pritiskom, holesterolom in še čim in samo jamrajo. Tem bi bilo bolje, če bi jedli “hrano za reveže”, kot praviš ti.

V naših krajih smo vedno rekli – recimo tisti, ki nimajo kaj za pod zob – da jedo krompir na župi (=juha). Kakšna pa je ta juha, mi ni jasno.

Še boljše pa so bučke namesto kumar.

Jaz jem vse, celo raje imam to hrano ki ste jo poimenovali ¨za revne¨, meni to ni hrana za revne, prej nasprotno. Krompir, kumare, bučke, zelje, jota, vampi, rižota, solate, sadje, fižol….zame je to dobra hrana…..rada imam domačo hrano, je dobra, tudi zdrava, tako da jaz to ne imenujem hrana za revne, katera hrana pa je za bogate če mi lahko nekdo pove?

se kaj dobrega najde. Kot prvo, če začneš kupovati (pustimo zdaj vrtičke) eko hrano, te bo to ornk po žepu vdarlo, potem pa npr. sveže ribe, boljši kosi mesa, kakšni posebni siri, pač kar pojdi v trgovino in glej tiste izdelke, ki jih sedaj avtomatično preskočiš, ker veš, da so dragi. Že kakšno olivno ali bučno olje ima tako ceno, da te kap. Se pa strinjam, da je zgoraj omenjena hrana, sploh če je doma pripravljena in vzgojena, lahko dosti bolj zdrava od bogate hrane.

Za bogate: tartufi, govedina kobe, tudi pljučna, divje ribe in raki (brancin, orada, kovač, zobatec, jastog, škampi, kaviar) … in vse sestavine višje kakovosti od oljčnega olja, testenin in riža naprej, ma kolikor hočeš je tega

A da bi pa kaj pogooglal pa ne http://www.kulinarika.net/recepti/15447/zelenjavne-jedi/tople-kumare/%5B/quote%5D

:)))) sem poooogooooglal, ma ko me je zafasalo na Kulinariko, sem si sherlockovsko ugotovil “Tole že ne more bit, kulinarikapikanet ni za revne, revni nimajo dostopa do neta, morda celo računalnika nimajo…”
Ko mi bo naslednjič zadišala ljubljanska za v sendvič, bom naročil “desetdek salame za revne”, al kaj?[/quote]

aja ljubljanska je za revne?

aja ljubljanska je za revne?[/quote]

Jaz bi rekla, da je ljubljanska za tiste, ki jim je vseeno kaj dajo vase.

Sej…
Pred delikateso se vedno postavim v vrsto za bogataše in kupim malčk pršuta in rolane pancete, potem pa grem v vrsto za reveže in tam kupim še malo ljubljanske in poli z zelenjavo…

A sam pa ne znaš segreti njene pice? Res ste reveži.

A sam pa ne znaš segreti njene pice? Res ste reveži.[/quote]

V našem gospodinjstvu si delo deliva. Jaz pogrejem kumaro.

New Report

Close