Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jetrca v omaki

jetrca v omaki

Iščem mal po netu, pa nikjer ne najdem kako nardiš omako za jetra. Ne bi rada samo suhih jetr jedla zravn krompirja, zato lepo prosim če mi nekdo napiše en fajn recept kako še omako nardim ko se jetra pražijo na čebuli.

Jaz delam tako:
– večinoma uporabljam mlada goveja jetra
– prepražim čebulo,
– dodam jetrca, ko zakrknejo,
– malo posujem z moko, nato zalijem z malo vina in nekaj vode,
– dodam malo rdeče sladke paprike
– majaron

Tako omakco delam jaz in mi je všeč.

Aja, vse skupaj posolim na koncu, ko je že vse narejeno.

Jaz pa namesto vina in rdeče paprike dam kislo smetano. Ostalo pa isto .

jaz delam tako kot afna, poudarim naj, da je treba dat ogromno čebule, in da je treba jetrca kar fajn popražit, da dajo res dober okus. jaz dam na koncu še sesekljan česen

naša mama dela jetrca v omaki po TOČNO TAKEM receptu, kot afna.

p.s. afna, a si Dolenjka?

Punce hvala za vse nasvete.
Rdeče paprike nisem dodala, sem pa poleg majarona dala še poper, česen v prahu, lovorjev list, kumino in tko kot ste rekle, na koncu sol. Namesto vina sem pa dodala kar govejo juhco, ki sem jo mela skuhano. Pa solato berivko sem dons kupila in je blo dobro kosilce.

Sva se najedla za počit 🙂

Jaz od začimb dajem timijan, zalijem jih s sladko smetano. In seveda veliko čebule.

Pri nas jih tudi delamo tako.

A v tej državi samo Dolenjci znamo kuhat?

Dolenci najbolje kuhajo!

New Report

Close