Jezero 5
Če odštejemo strokovne napake (kriminalistične, forenzične), je serija težko gledljiva, ker je grozno dolgočasna, brez tempa, igralci, kot da se jim nič ne ljubi. Takega tudi povprečen gledalec (forenzikov in kriminalistov med gledalci ni ravno veliko) ne mara, ga dolgočasi in potem kritizira.
[/quote]
da je zadeva težko gledljiva. Je realistično prikazana, na turoben način. Vsak človek je po svoje čudak, tako pač je v življenju, in to je dovolj dobro prikazano, dovolj je tudi obrobnega dogajanja (domače, družinske in prijateljske zadeve in problemi povezani s tem). pogosto se v kakih serijah posveča preveč časa takim področjem in potem je zadeva dolgočasna, meni se zdi, da je tega dovolj in ne preveč.
kar se tiče razpletanja zgodbe, nemogoče je zadevo zapeljati na način, da se bo počasi razpletala, pri preiskavi je vedno tako, da zbiraš posamezne puzle, delčke sestavljanke in ne veš kam jih postavit in ali sploh spadajo v to sliko, ki jo sestavljaš, ko imaš enkrat vse ali večino zbranega, pa zlahka sestaviš sliko.
Kot že rečeno pri tej nadaljevanki me moti nekoliko preveč ameriškega filmskega pristopa k reševanju in strokovnih napak, ki jih vsak povprečno razgledan gledalec, ni treba, da je iz stroke, lahko izpostavi. To potem niža vrednost dela.
Je pa Jezero kvalitativno na neprimerljivo višjem nivoju kot ekipa Bled. Tisto je bilo amatersko, kot bi se par zdolgočasenih mulcev na horuk odločilo nekaj posneti.
Če odštejemo strokovne napake (kriminalistične, forenzične), je serija težko gledljiva, ker je grozno dolgočasna, brez tempa, igralci, kot da se jim nič ne ljubi. Takega tudi povprečen gledalec (forenzikov in kriminalistov med gledalci ni ravno veliko) ne mara, ga dolgočasi in potem kritizira.
[/quote]
Treba je naredit zanimivo, da vleče, izbrat dobre igralce. Ne kar za vsako ceno neko kriminalko (celo noir) delat.
Malo po tujih kanalih fox, ceime, 1000, cinestar…tudi HR so imeli par solidnih.
Pri nas jih ni. HR imajo solidne krimiče. Ali je še v času stare juge bilo kaj? Ne vem.
[/quote]
Ja pa daj mi povej par primerov no. Idealno takih kot je jezero, nekajepizodnih. Ne maram ameriških stanc z 10 sezonami, npr. CsI. Ampak tudi to sprejmem, če ni druge.
Ja pa daj mi povej par primerov no. Idealno takih kot je jezero, nekajepizodnih. Ne maram ameriških stanc z 10 sezonami, npr. CsI. Ampak tudi to sprejmem, če ni druge.
[/quote]
Angleških je kup odličnih ( po 4-8 epizod). Par Danskih je o.k. Skandinavske so v glavnem dobre. Tudi le nekaj po epizod.
No, ameriških je kup….pa so tudi dobre vmes.
Evo nekaj serij, ki so meni všeč:
Forbrydelsen (Umor), Fortitude, Jordskott, Frikjent, Očividec, Most (Bron), Pravi detektiv, Povej mi pravljico, Majhne llaži, Deklina zgodba, pa zame kultna : How To Get Away With Murder. Pa še ful sem jih gledala, samo sem pozabila naslove. Kakšne britanske so tudi ok: The Victim, Save me…
Film je dokaj verna priredba knjige in je pravzaprav, glede na knjigo, čisto ok. Zvok je izredno slab (pogosta težava naših filmov), Cavazza je pa s svojim momljanjem itak katastrofa. Kakor se vleče film, tako se tudi knjiga, pa še konec je kr neki. Birsa je tudi v knjigi eno sitno godrnjalo in mislim, da ga Cavazza (še enkrat: razen momljanja) sploh ni odigral slabo. Okolje, scena, vzdušje so super (spet, glede na knjigo).
Sem dolgo odlašala, preden sem prebrala knjigo (sicer velik fan kriminalk), prav zaradi reklame. In ja, sem bila razočarana nad zapletom in razpletom. Nekaj manjka! Nekdo je zgoraj že omenil Demšarja. Veliko boljši!
[/quote]
poskusi s temi … Top of the lake … Vaš link druga sezona je China Girl
No offence … Vaš link polna angleškega humorja
Tin star … Vaš link odštekana, ampak kjer je Tim Roth, je vedno tako 🙂 … vse so tudi na hbo
[/quote]
Ni sicer nekajepizodno, ampak kot film: Umori na podeželju so meni zakon. Zelo rada gledam.
Kritika Reboljeve se mi je pa zdela zelo umestna. Sem si zelo želela gledat, da si spočijem oči na lepoti, pa nisem zdržala več kot 15 minut.
👍
[/quote]
Še en plus in d naše klape!
Ata Cavazza je en svetilnik, ki privablja vse. In vsi se obračajo po njemu…… ! In samo priimek jih zvrcne takoj gor. Iz anonimnosti. Potem ni več daleč do uspeha.
To ve tudi žlahta VALIČ, ki se pase na atu Daretu.
In potem……………. se samo mal porivajo naprej, se hvalijo, si talajo nagrade, vloge…….. kdor je z njimi prjatu, bo dober skoz pršu.
Ampak oba ATA sta obstala v nekem času. To, kar je bilo nekoč smešno, danes ni več. To, kar je bilo nekoč lahkotno, ni več!
Mislim da je čas, da se umaknete. Da pustite mnogim, ki jih niste sprejeli, da razširijo krila!
Bom pa dobrodušna vsaj do MGL, kjer spet vlada družinska ekipa :(( !!
Ma nee, ti kritika tu gor …to so vrhunski profiji in večina njih snema , piše scenarije,,montirajo skupaj ,ene par jih še predava na neki akademiji v LA-ju. Najmanj štirje od njih so že vsak po dva oskarja prejeli. Tko da kapo dol kritikam.
Ma jaz sicer gledam in se mi zdi v redu, samo jaz redko kdaj sploh gledam filme pa to, …ker me ne pritegnejo, Jezero pa gledam in komaj čakam nadaljevanje, še celo ujezi me, , ker je konec prav ko je najbolj napeto.
Samo kaj čem jaz hvalit , ki sem čist ena navadna povprečnica brezvezna!