Jezero
Prav nič ga niso postarali za 15 let, tak on izgleda vsak dan ko ga vidiš na cesti ali kafiču. Je pač primer moškega ki se hitro in grdo stara. Res izgleda kot tečen 60 letnik. Igrati pa nikoli ni znal, zdaj še manj.
[/quote]
Aja? Jaz sem bila pa prepričana, da so ga namenoma postarali… Knjige sicer nisem brala, ne vem, koliko naj bi bil inšpektor star.
Veselko je 60, dela se do 65. Zakaj ne bi bil? Žena itak izgleda starejša, otroci so že odrasli. Komot bi bil.
Katera pa igra ženo? Sem jo komaj opazila, je bilo vedno tako temačno.
[/quote]
Jaoooo.
Nima veze, koliko je nek igralec star, ampak kako zgleda in kakšno vlogo igra. Borut Veselko ima 60 let, ampak kaj mu to pomaga, če zgleda 70 ali več. Sebastian Cavazza ima 46 let, zaradi sivih las in brade deluje recimo 50 ali tja do 55 let.
Zaradi zelo postaranega videza Borut Veselko NE MORE igrati Tarasa, ki naj bi bil star nekaj čez 50, ali recimo tja do 60 let. Se strinjam, da Sebastian Cavazza ne zna igrati. Tudi v Sencah na Balkanu je to dokazal, ampak reševalo ga je to, da je moral igrati Avstrijca in še to je imel zelo majhno vlogo z malo besedila, zato njegova zamrznjena faca in momljanje nista pokvarila kadrov. Meni Seba deluje podobno kot Keanu Reeves, tudi on velja za neko mumijo z okamenelim ksihtom, s tem da ne momlja kot S.C……
Gledal 3. del danes. Grozno, to je vse nekaj na silo. Pretiravajo s tem temačnim stilom, to Sloveniji res ne paše. Pa v Bohinjski Beli prikazujejo sibirsko zimo, Cavazza se pa v službo vozi ob zelenih pašnikih, pravi spomladanski pokrajini, pa avto parkira ob zelenici. Ma kr neki no. Škoda denarja. Lahko bi se zadovoljili s tem, da je Golob napisal berljiv roman v katerem v fikciji vse deluje in zima in Birsa in farmacevtski lobiji, ker ko hočeš to prenest v film ali serijo, se vse zalomi. Oni so pa šli še zvočno knjigo snemat pa kaj vem kaj še vse. Očitno so res imeli preveč denarja. Pa ta mlada igralka Nika tudi samo nekaj momlja, sploh se je en razume. Kako jih to zdaj učijo igrat, mi ni jasno. Najbolj glupo pa je ko med nadaljevanko vrtijo reklamo, pa spet slišiš tisti glas od Cavazze.
Ne gledam, sem pa slišal iz dnevne sobe, kjer tastari gledajo. Še poslušat je obup.
Stvar ni v igralcih. Imamo čist dobre igralce, žal seveda tudi tipični slovenski bazen enih in istih, ki drug drugemu v rit lezejo, da zraven ne pridejo drugi, manj znani, pa mogoče bolj fleksibilni.
Ampak niso toliko igralci kot SCENARISTI! Scenaristov pri nas nimamo dobrih! Vidi se, da te obrti pri nas nimamo razvite, da scenarije pacajo Slovenci s tipičnim slovenskim mentalnim krogozorom, očitno zelo na hitro, in očitno so ti scenaristi nekam hudo podhranjeni v besednem zakladu! Zakaj zraven niso vzeli kakega Pižame ali pa kakega XY stand-up komika ali pa kogar koli s ceste, ki ima pester besedni zaklad ali pester način izražanja? Aja, saj vemo, zakaj ne. Niso “naši”.
Ja, potem pa imamo takole čorbo neposlušljivo (za negledljivo ne morem reči, ker ne gledam).
Res je, to je problem. Zvočna podlaga (če se temu tako reče?) je preveč naglas. Zato se jih na trenutke ne razume. Ne samo Cavazze, vseh.
[/quote]
A za to je zadolžen mojster zvoka? Ali tonski mojster. Ni prav dobro narejeno, ne. Jaz v glavnem kar dobro razumem, razen Cavacota. Tukaj ni problem v toncu, ampak v njegovem momljaju.
Pa kaj ste vsi naglušni? Zvok je čisto dober, samo na momente kateri igralec preveč zamomlja. Cavazza še najmanj. Vsi smo razvajeni, ker smo vajeni TV gledat s podnapisi. Jaz še angleško vse gledam z angleškimi podnapisi, čeprav podnapisov ne rabim zaradi razumevanja, ampak zaradi zvoka. In ja, bi imela takoj podnapise, če bi bili na voljo. Tudi nekateri ameriški igralci, celo najboljši, tako momljajo, da jih brez podnapisov ne razumeš nič. Zato praktično za vse obstaja možnost podnapisov – tudi za angleško govoreče igralce. V tem je napaka, ne v zvoku.
Ne pada mora biti smrtna tišina, da je česa ne zamudiš.
In kot drugo – jaz nisem prenažrta krimi serij, Cavazze in TV-ja na splošno, zato mi je serija čist okej. Noben presežek, ampak dajmo si priznati, da je 99 % produkcije na TV sranje. Vse že videno, vse prežvečeno.
Do zdaj sem v nedeljo zvecer to gledala sama doma, otroka ze spala.. Vceraj pa je bil moz doma in vsak sum je bil motec. Ko je tocil vodo, odpiral vrecko, mesal caj z zlico, zakasljal.. Sele zdaj sem videla, da je zvok res slab, sploh nisem porajtala da se, slabo slisi, ce ni smrtne tisine zraven.. In sem stalno povisevala glasnost.
Drugace pa cisto solidno,ampak res premalo akcije.
predvidevam, da uživa v prekrasnih posnetkih Bohinjskega jezera in okoliških gorenjskih hribčkov, pa dinamično dogajanje:-)))
[/quote]
Dogajanje je iz epizode v epizodo bolj dinamično. ;)).
Samo nekaj hodijo, gledajo,momljajo….Dinamika?
Saj je teh kriminalnih nadaljevank na vseh kanalih cel kup. Večinoma so dobre. Se malo še okrog pogleda, če imate radi krimiče.