jezna in razočarana nad sabo…
Drage forumašice!
jezna sem nase, ker sem takoj prvi dan po prenehanju dojenja prižgala cigaret. Ne vem kaj me je pripravilo do tega dejanja, ki ga v celoti preziram, saj sem kadila samo v študentskih časih in nato nič več…vendar v meni vre želja po nezdravem življenju. Kot bi se telo hotelo “maščevati” za vsa odrekanja v času nosečnosti in dojenja. Ves čas sem živela zelo po predpisih. Pazila, da se nisem preveč zredila, jedla absolutno samo zdravo hrano, bio ipd, nič zakajenih prostorov, veliko sprehodov, telovadbe in plavanja. Nič alkohola (samo dva kozarčka šampanjca na ! svoji poroki). Zdaj me je pa kar zagrabilo. Zadnjič sem bila prvič sama zunaj s prijateljico in sem prižigala čik za čikom. Seveda ne kadim doma ali v bližini otroka, da ne bo pomote. Tudi ne iščem simpatij z vaše strani. Prej grajo, da me bo le čimprej doletela zdrava pamet nazaj. No, pa vseeno: a se je kateri zaluštalo kaj podobnega?!
lp. s
Jezna in razočarana? Jeze in razočaranja se losaš tako, da najprej odkriješ vzrok, se spopadeš z njim, ga odpraviš in potem o jezi ali razočaranju ni več sledu…
Če pa je prenehanje kajenja trenutno predrastična metoda za tvoj organizem, se raje založi z dvema škatlicama cigaret, prižigaj enega za drugim in uživaj v branju Prekletih kadilcev od Svetlane Makarovič. Knjiga je super, hi hi….
Glej ga zlomka, le kdo ti soli pamet?! Jaz včasih prižgem kakšnega povsem brez slabe vesti…
Uh … si ne moreš mislit kako me mene ima kdaj, da bi ga prižgala. :((( Ali pa da bi spila z užitkom en kozarček dobrega vinčka ali kako podobno zadevco. :(( Sicer sem po drugi strani zelo zelo zelo vesela, da sem se po 10 letih strastnega kajenja le odvadila te razvade (vedno sem govorila, da bom prenehala, ko bom zanosila in tako je tudi bilo) … sam kaj ko me kar vleče in vleče. Jaz tudi živim “zdravo” odkar sem zanosila … in priznam … pogrešam kako razvado. :(((
Sicer pa … tako ti rečem. Najprej se moreš vprašat sama sebe zakaj si sploh zadnjič kadila in če bi si želela kaditi “redno” ali te prime le občasno. Če bi rada pokadila le tu pa tam kak cigaret mislim, da ni nobena taka grozna reč … in nimaš kaj bit jezna nase. :)) ;))
jaz spijem kozarec vina skoraj vsak vecer, vcasih se kak pir cez dan. pa tudi kavo ali dve. pa izkljucno dojim.
so mi rekle ze sestre v bolnici, da jejmo in pijmo vse, le po pameti.
cikov se mi ne lusta: sem probala pred 14 dnevi, pa se mi je ful vrtelo. tut fajn.
sej se te stvari ne pretvorijo kar tako v mleko (en majhen procent tega, kar pojemo/popijemo, pride skozi).
in ce se ze tako sekiramo, kaj pa zivcnost, zaskrbljenost: tudi slabe vibracije niso dobre za otroka.
zdrava mamica je srecna, zadovoljna (zlasti sama s sabo) in sproscena mamica :))))
Jaz sem si vedno govorila, kako bo lustno “potem” spit kaj “prepovedanega” …ob kaksni dobri vecerjici… brez slabe vesti… Evo, ko smo pa nehali dojit, mi pa sploh ni vec disalo… Mah, sem cudna…
Na sreco pa sem se navadila in kmalu odvadila kajenja se v najstniskih letih…
Jeza gor ali dol… res se vprasi, zakaj te zene tako k “nezdravemu” zivljenju… Si zelis kaj dokazat? Hehehe… Lp! S.
Oh, tukaj še ena, ki ji ni uspelo ne po prvi in ne po drugi nosečnosti odreči se čikom.
Na srečo doma ne kadim, ven pa zadnje čase presneto malo zahajam. Zato se niti ne sekiram pretirano. Čeprav pri kavi v službi prižgem cigaret.
Pa kljub vsemu – bi bilo lepo, če ne bi kadila in če cigaret ne bi več pogrešala, zato razumem tvojo jezo.