JEZNA KO HUDIČ…. MERKUR
Danes dopoldan me je mož poslal v Merkur kupiti ventilator….za kopalnico… Ker imam seveda zelo malo izkušenj z tem sem poprosila prodajalko, da mi pomaga pri izbiri..Vse sem ji razložila, kje bo ventilator, zakaj ga rabim in poudarila da bi rada kar seda močnega in tihega…No svetovala mi je in kupila sem tistega, katerega mi je ona svetovala, saj sem se zanesla glede na to da je prodajalka in da bi ji naj zaupala.. In kaj se je zgodilo mož zmontira ventilator in je glasen ko hudič…. Tako glasnega pa res ne moremo imet.. prav ruži… In sem ga nesla nazaj in seveda, ker je bil že zmontiran-ventilator (plastika) ima dve drobni luknjici…. ga niso vzeli nazaj.. Po eni strani jih razumem, po drugi pa spet ne…..A lahko vztrajam da ga vzamejo nazaj… ! Ka bi vi naredili v mojem primeru, a naj 8.000 SIT kar pozabim, ali naj vztrajam.. Sem zelo razočarana nad strokovnostjo prodajalcev!
Tale Merkur je tudi mene že razočaral. Mislim, da bi morali več narediti na področju usposobljenosti prodajalcev. Na isto finto sem kupila napo- ena je imela en motor, druga dva- prodajalka mi je rekla, da ni bistvene razlike. In sem se zanesla in kupila z enim. Pa ne vleče nič. ŠE dobro, da imam okno v kuhinji.
Sploh pa Merkur dom v BTC-ju še zdaleč ni tako dobro založen, kot je velik. Iskala sem obešalnike za na steno in našla samo tri različne, pa še to čist mim. Pa kukr neka trgovina na nivoju.
Tajna30
Ne meni se s prodajalko, stopi do šefa, povej, da si iskala tih ventilator, da si tega kupila po nasvetu prodajalke in da hočeš denar nazaj.
Glede tega, da ne poznajo artiklov, ker jih ne izobražujejo in blablabla – kot potrošnika me to sploh ne zanima. Kot kupec zahtevam ustrezno storitev za svoj denar. Tudi kot bolnika me ne zanima, ali je zdravnik uspel doma preštudirati nove metode zdravljenja; kot kupca v lekarni ne, ali je farmacevtka imela čas prebrati, ali so zdravila, ki jih kupim, primerna za nosečnico; kot uporabnika avtomehaničnih storitev me ne zanima, ali je mehanik imel čas doma preštudirati, kako se namontira nova serija menjalnikov… Pričakujem, da bo stvar, ki sem jo kupila, taka, kakršno sem se namenila kupiti in kakršno so mi svetovali.
Skratka, tudi od prodajalcev pričakujem (najmanj) to, da vejo, kaj prodajajo in mi znajo ustrezno svetovati. Saj to je njihova služba, a ni res? Zato me pogreje, če me prodajalke pošiljajo brskat po polici (najbrž zato sprašujem, ker sama nisem našla, a ne), ali če pred mano berejo sestavine z izdelkov (to znam tudi sama, verjetno me zanima kaj več).
Kot potrošniki smo po mojem še vedno premalo zahtevni.
Dina
Dina bravo,
eno so prodajalci drugi so prekupčevalci in itd…. ampak na koncu vsi za svoj denar iščemo in želimo dobiti tisto za kar smo pripravljeni plačati. Vsak stoji za svojim delom in posledično svojim znanjem, če pa se dela ne jemle resno potem je vseeno kaj proda potrošnikom samo da je prodal.
Tudi mene jezi ko bi rada od prodajalca v tehnični trgovini dobila kakšno bolj konkretno informacijo pa ti nezna povedati tudi osnovnih podatkov, pa jih mora prebrati, kar seveda znam tudi sama. Pa grem v drugo trgovino pa spet isto in kaj potem? kupim po svoji presoji in tako noben nič kriv kako sem zadovoljna.
Če bi jaz prodajala izdelke ali kaj podobnega in tako neodgovorno ravnala bi imela že čevelj v riti.
Tonka
Tudi jaz sem malo nezadovoljna z Merkurjem. Enkrat sem že pisala, da mi je blagajničarka artikel računala 2x, kar sem ugotovila šele doma:
Po vašem nasvetu, sem se odpravila nazaj v trgovino, res pa je, da šele čez 10 dni, ker prej nisem imela tam nobenega opravka. Takoj po dogodku sem namreč klicala v Merkur in pojasnila, kaj se je zgodilo in rekel je, da je treba it v trgovino in tam uredit zadevo. In sem šla.
Razložim zgodbo na informacijah (mislim, da je bila poslovodkinja), ta me pošlje k ženski na oddelek. Zgodbo povem še tej ženski in ta mi pove, da ona ne more nič naredit, gre nazaj k poslovodkinji, ki ta čas izgine. Ženska preveri zalogo, imeti bi morali še 2 artikla, gre gledat, a takega s to šifro ni nobenega. Vmes mi razlaga, da je za določen čas, da ne more ona kar dajati artikle ven, da na inventurah vedno stvari manjkajo… Končno najde 1 artikel – če mi ga da, več ni zaloge, v računalniku pa piše, da sta še 2. Ženska pravi, nič vam dam, bom že nekako zagovarjala. Sem rekla, ne, če je tako, nočem, po telefonu so mi rekli, do se bo dalo urediti, sedaj pa take komplikacije. Vmes pride še en trgovec, vpraša, kaj je, sem morala še njemu povedat zgodbo, vmes še od njega dobim lekcijo, da moram takoj pogledati račun, ne pa reklamirati po tolikem času. Počutila sem se kot največji goljuf in takoj mi je bilo žal, da sem sploh kaj rekla, pustila bi naj si obdržijo tistega jurja. No, v glavnem, ženska je rekla, da naj bo, da kupec mora biti zadovoljen, naj grem kar na blagajno in povem, da je artikel že plačan. Pridem na blagajno, seveda je treba še enkrat povedat celotno zgodbo, vmes te še drugi poslušajo. Še enkrat dobim lekcijo od blagajničarke, da si moram drugič zapomniti, kdo po telefonu mi je dal to informacijo, da gre to drugače, da tisti, ki s teboj govori po telefonu, mora dati izdelek na stran zate, itd, itd. Skratka, počutila sem se kot največji lažnjivec in kradljivec, ko sem zapuščala trgovino. Res ni bilo vredno za tistega jurja. Nikoli več!
račun se preveri na mestu. Ne pa da potem po nevemkakšnem času težiš, da so ti zaračunali dvakrat in se pritožuješ po forumih.
Že takrat so ti to večinoma tudi tu jasno povedali. Pa še ne odnehasš.
Ali ne znaš brati: preverite račun na blčagajni, kasnejših reklamacij ne upoštevamo.
MA SI PA RES. Potem bi lahko vsi hodili v trgovine čez kakšen mesec in se pritoževali, da smo dobili premalo tega in onega.
Pa še ena Merkurjeva cvetka.
Smo prenavljali kopalnico, material in nakupi vse O.K. Zataknilo se je pri dostavi. Pri informacijah in na blagajni smo se dogovorili, da ploščice dostavijo do vrat stanovanja in ne samo do bloka. Plačamo dodatnih nekaj tisoč. Ponovno vprašam ali drži dostava zares do stanovanja. oz ali naj še doplačam “Ja, ja. Seveda drži”
A glej ga zlomka dostava je bila samo do bloka, v stanovanu pa starejša gospa, ki še sama težko hodi po stopnicah, kaj šele,da bi kaj nesla. Ostali smo bili v službi.
Po vseh nevšečnostih smo naknadno ugotovil, da je bila plačana samo dostava do bloka. Moja napaka je bila, da sem jim zaupala in nisem preverila računa, oz drobnega tiska.
Ja, so me nat….. 3X. Prvič , zadnji in nikoli več. Merkur me ne vidi več.
ma najboljš se je nase zanest – vse take večje zadeve, tehnične, najprej preverim na netu – preberem info o njih in primerjam z drugimi 8katera zadeva je najbolj tiha, kolko kubikov vleče, kolko ima obratov…) ker se nikoli nočem na hitro odločiti na podlagi parih info od prodajalcev – sploh lahko med brskanjem po netu najdem še kaj, kar mi še bolj ustreza, pa nisem vedela, da obstaja
se mi je pa pred nekaj dnevi v LJ zgodilo, da prodajalec ni vedel, da imajo v vitrini polnilec za akumulatorje, ki napolni v 10 minutah – smo ga vprašali, če tisti polnilec rabi posebne akumulatorje – je rekel – a da v 10 minutah, ja to se bolj težko dobi, če sploh – pa sem rekla, da je v njihovi vitrini…no, je rekel, da dela v trgovini šele 3 tedne…saj ga razumem, raj ene obsojam, če ne poznam ozadja, pa čeprav je res, da za svoj denar hočeš ustrezno svetovanje in izdelek…pa hočeš gor ali dol, najmanj se opečeš, če se informiraš sam, čim bolj kot se le da