Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jezna, razočarana, žalostna – tašča

Jezna, razočarana, žalostna – tašča

Tega nočem okrog govorit zato bom tukaj spravila vn iz sebe.
Včeraj je moj sine (5,5) let šel h tašči za en dan, ker sta šla smučat. Od doma šel ob 7h nazaj domov prišel: 17:30.
Pride moje dete domov in prva stvar: mama jst sem ful lačen. Uredu dete je lačno pa ta čas ko jaz grejem večerjo zanj ga vprašam a si pri k…. kaj jedel. In to kar mi pove me šokira. Ja sm dobil na smučišču en sendvič, doma mi je pa ponudla ričet (ga ne mara in ona to točno ve), ker ga nisem hotel nisem dobil nič .
Ja boste rekle zakaj mu jaz nisem naštimala malice. Zato, ko sem to počela me je klicala in rekla, da tud pri njej imajo za jest in naj več tega ne počnem.
Skratka otrok je bil cel dan na enem zajtrku (pojedel preden sta z atom odšla od doma) in enem sendviču. Ne razumem kako je lahko taka, da otroku e da jest.

Tko sori ker sem zamorila sam sem danes take volje.

SREČNO IN ZDRAVO 2009

Če bi bil dovolj lačen, bi pojedel ričet.

Pri tebi sigurno ni stvari, ki jo ti nebi marala. In vrjetno nimaš otrok, ki kaj ne marajo.

Moja ista, k sreči jo vidim 1 -2 x letno. Sem bila v bolnišnici, pa je ponosna, ker je vzgojila x- otrok, prišla s svojim sinom in vnukom – mojim sinom seveda. Ki je ob 14. uri za seboj imel le jutranje mleko…siten pa ko vrag in star ne še 2 leti. Sem jih prvo minuto odposlala z obiska in naročila it jest….
Saj ste se sedaj že najedli. Ene tašče pač so take, zato pa so tašče 😉

Ne vem kaj ti naj rečem no……Sicer pa, če tašča ve, da otrok ne mara neke hrane, bi mu tud lahko kaj takega dala za jest, kar mara.
Tudi zase vem, da ne bom jedla hrane, ki je ne maram.
No,ni pa nič hudega, se je pač doma najedel. :)))) Ne delaj zamere zaradi te hrane!

ko boš imela taščo na obisku ji punudi samo tisto, kar ne mara!

najbrž sta bila na smučišču do 16.30, ko se ustavijo žičnice, pol pa kaj naj mu ponudi za jest, sendvič, ali pa nekaj kar je skuhala včerja pa lahko danes le pogreje in ričet je kot nalašč za to.
kaj pa vem, ker ne poznam ne tebe in ne tvoje tašče ali tvojega otroka, je nemogoče rečt karkoli da ne nardiš krivice.
za svojo vem, da če noče jest ne bo jedla niti če ji pnudiš kaj druga. je pa res, da me babice in dedki o tem vnaprej obvestijo.

kar se moje bivše tašče tiče je samo to super,ker vedno vskoči v varstvo,ko je nekdo od otrok bolan,pa za jest jim skuha kar si želijo,ko pridejo k njej čez vikend.tuki nimam kej rečt.drugih pomanjklivosti pa je malo morje,hm,preveč

Joj, kakšna tragedija, no!
Če bi bil otrok tako strašno lačen, bi tudi ričet pojedel. Od enega sendviča tudi ne bo kar konec vzel. Jaz bi rajši, da bi bila moja tašča tudi taka, ne pa da mu tlači v rit po 5 različnih jedi naenkrat! Če zavrne hrenovko, mu bo skuhala makarone, če še teh ne bo pojedel, bo naredila jajca, če še to ne, mu bo šla pa zrezke cvret. Pol pa meni teži, da je izbirčen! Ja, halooo!?

Jaz pa v tem, da je prišel domov lačen, ne vidim neke tragike. Si ga vprašala, kako se je sicer imel? Če je užival, je to najbolj pomembno.

Kaj pa manjka ričetu? To je okusna in primerna hrana. Če bi jo doma večkrat naredili, bi je bil navajen.

moja je ista. sam jaz ji vrnem na svoj način!

oprosti ampak mene so,ko sem bila majhna takole silili jesti govedino,svinjino,ribe,kolerabo,rdečo peso,konjsko meso,ker sem bila zelo slabokrvna.
še vedno sem zelo,brez terapije,ker sem se navadila živeti na tak način.hočem povedati,da teh naštetih in še marsikaterih stvari zdej še vidit ne smem.no in kaj imam od tega siljenja?
jaz moje otroke nikoli ne sililm.vem kaj imajo radi zato tudi kuham to.če imamo pečenice onadva dobita zraven hrenovke,itd-kompromis.so me tudi v šoli silili,da sem sedela ob jetrcah in drugih ogabnih stvareh dokler ni bila ura 15 in me je mama prišla iskat.nevem no,če se vam to zdi ok.

Saj zato pa nič ne jedo! Ker sončke ni treba v nič siliti ali resno vztrajati.

nimam sončkov.imam pa otroka,ki imata pravico do govora in želja.

Oh dejte, dejte, čistunke!
1. Otroci porabijo veliko energije, zato morajo veliko jesti, sploh, če je mulc smučal!
2. Nekatere hrane pač ne mara – tudi jaz nekaterih stvari ne jem – in nismo v vojnem stanju ali v Afriki (hvala Bogu), da bi moral jesti vse po vrsti.
3. Stari starši so za crkljanje in sem spada tudi to, da vnuke pocrkljajo s hrano, ki jo imajo še posebej radi.
Zato ne bit pametne, če bi se vam isto zgodilo, bi imele veliko za povedat.
Pa lepo praznujte!

OK kot berem se mi dozdeva, da imaš ogromne izkušnje s tem.
Upam, da si iskrena: zato nam sedaj čisto iskeno napiši a ti maraš vse, a tvoj mož mara vse, a tvoji otroci jedo čisto vse. Pa zagotovi nam (ampak čisto iskreno), da ti pri hrani ne delaš kakih kompromisov.

Iskreno: jedo skoraj vse, zagotovo pa bi pri babici pojedli tisto, kar jim pripravi, sploh če je cel dan z njim smučala. Ne pričakujem, da bi potem, po smučanju, pripravljala sanjsko kosilo. In bi pojedel ričet, ker je to dobra hrana in ker ve, da je moje stališče takšno.

Veš moja je ista. Danes smo hoteli k njej, da voščimo in otroci dobijo darila. Pa pravi, da še nima nič pripravljeno, mora v trgovino, ne ve kaj naj skuha …. Je 100 km proč in če nas je danes odbila, jutri ne vem ali bomo šli k njima, saj imamo svoje načrte. Vse lepo in prav, a ona ko pride k nam, nenajavljena in pokliče skoraj ko je pred vrati je pa ok? Ne vem, res ena čudna kasta ljudi tele tašče. Moja mami skuha mimogrede kosilo, če rečemo da bomo prišli in nismo nič jedli.

LP

OK ti verjamem, toda pa tvojem odgovoru sklepam, da pa čisto vsega ne jejo (si napisala skoraj) in si tudi mislim, da jim babica ne skuha tistega kar ne jejo. (vsaj jaz tega nebi)

Tiste, ki vračate in se maščujete tako ali drugače – se ne počutite hinavske in zlobne? Vam maščevanje pomeni zadoščenje?

Ja,moja tašča je ista!verjetno ona ni nikol lačna,pa tudi otrokom nič ne ponudi.Jaz jima vedno dam malico za sabo kadar gresta k njej.Tako sem vsaj sigurna,da bosta kaj pojedli.Kuha pa tudi samo tako hrano,ki je ne marata,in sem prepričana,da bi bili rajši lačni,kot,da bi jedli.Svetujem ti,da se ne oziraš na njo in otroku vedno pripraviš malico.Mogoče bo skapirala,da otroci le potrebujejo malo več kot sendvič.

Amen. Ne vem no, otroka ti vleče smučat, verjetno na svoje, ne na tvoje stroške, nafutra ga, kot ve in zna, pripravi mu še topel obrok za po tem, pa je otrok preizbirčen, da bi ga jedel – kaj naj še? DUnajce cre in na štangi pleše, da bo dovolj? Mene res vedno manj čudi, da toliko “ta mladih” s “ta starimi” ne more živet. Če meni mati (ali pa tašča, ni bistveno) odvleče otroka za ves dan, se ji 5x zahvalim, pa še okrog jo hvalim, koliko mi odnese. Če pa mulc ne je, kar mu je ponujeno, je pa to zgolj in samo njegov problem. Od nekdaj in za vedno! Pa je tudi že prišel kdaj lačen domov, ker se je sprdnil, da xy ne bo jedel. Ker poznajo moje stališče, so ga lačnega pustili. Jim je namreč STROGO prepovedano ponujat nekaj drugega, kot je na mizi. Bo pač pojedel manj, če mu ne paše, pojedel pa bo toliko, da bo preživel.

Drugače se pa od enega dneva lakote ne umre.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

meni je to tvoje pisanje neprimerno.

če pač ne je ričeta (mmmm ričet), se je brezveze zvečer šopati pri tašči s sendviči,
je pač kao bolje, da pri tebi doma poje pomfri in pohan šnicl.

vprašanje je, če ti “sploh znaš” skuhati dober ričet, da bi tvoji vedeli kaj to je.

ne morem verjet
pa vi ste vse za na socialno prijavit.maltretiranje otrok.dobr,da k men katera ne pride.pojedla bi vse,makar drek,pa če zarad mene sediš na stolu 1 teden.packe pokvarjene

New Report

Close