Jogi s kovinskimi vzmetmi
No o poljih okoli vzmeti nebi. lahko ti papovem, da so jogiji na žepkasto vzmetenje zame zakon, da se nam je vsem v bajti odprl nov svet spanja po tej zamenjavi. Skupaj z letvenim dnom, se ti potem ta jogi prilagaja glede na telo in teže delov telesa…trdoto pa lahko izbiraš.
Modri val, kateto znamko vzmetnice pa imaš? Sem v fazi nakupa, glava peče od izbire, a odločit se po desetminutnem preizkušanju ne morem.[/quote]
Iamm od lagee, , mislim da orion antialergik ali nekaj takega in to vsi po vrsti pri hiši, ima ta jogi pralno prevleko na 90° C in je bil zaradi tega dražji, mislim pa da je to brez veze in je torej preplačano, se vse ostale perejo lahko na 60. Njabolje da greš v trgovino, probavaš, se vležeš, tako smo mi izbirali.
Mi smo izbirali med naslednjimi znamkami/hišami:
– Marsen Domžale
– Bios Kranj
– Serta Harvey Norman
Obstajajo še drugi ponudniki, npr Optimo (menda super, v Lesnini, drugače nekje pri Novem mestu), Meblo ipd.
Serta glede na ceno ni OK, za ostale ne vem reči, predvidevam, da bi znali biti boljši. Vsak ti bo besedno ponujal svoje, kaj točno je res, še danes ne vem…
Glede na to, da gre za dolgoročno investicijo in da spimo cca 8 ur dnevno, si le vzemite čas in malo poglejte, kaj vam bi ustrezalo. Morda na koncu žepkaste vzmeti za vas sploh ne bodo tako vau in se boste raje odločili za npr lateks.
Preizkusite ležišča, vzemite si čas za to, ležite gor, obračajte se, postavite se v pozicijo, kot najpogosteje spite. Sedite gor, ležite, se obračajte. Ne pustite se odgnati. Menda je sicer tisti pravi, ki vam je v prvih nekaj minutah všeč, a kaj vem… Pogovorite se s prodajalci, povejte jim svoje težave, vprašajte glede morebitne menjave, če vzmetnica ne bi bila OK.
Aja, vsaj trikrat smo hodili na poležavanje, preden smo se odločili za nakup prvega, če boš storila tako, skoraj ne moreš falit .:))
Lateks sploh ni tako fajn kot je drag, so mnogi nasedli na to in jih je minilo, poleti prevroč, kljub zagotovilom se prehitro seseda zgublja obliko. Sicer so teme že na tem forumu o izkušnjah z jogiji, le pobrskat je malo treba.
Je patreba upoštevat tudi velikost, sam vidim da enak jogi z enakim letvenim dnom, daje drugačen občutek trdote pri 90x 200 kot pri 160x 200 v mojem primeru.
To je tudi res.