Jogurtov sladoled

Stasa,ne bos verjela!Ko sem po kosilu jedla melonin sladoled z rezino melone,sem si rekla:Zdaj pa je ze teden mimo,kar je Stasa kupila aparat in jo moram malo pobarati,kako je zadovoljna. Evo,pa naletim na tvoj post.
Skoraj vedno si narocim jogurtov sladoled z gozdnimi sadezi.Tudi v posodi od Cart d’or. Sem tudi ze razmisljala,da bi ga naredila v strojcku.Do tega se nisem prisla,ker enostavno ne vem,kako zaceti.
Ko sem prisostvovala demonstraciji za nek multipraktik,je deklica imela 1 uro v zmrzovalniku jogurt(ni bil se zmrznjen,samo mocno ohlajen),ga dala v posodo in z najvecjo hitrostjo zavrtela,dodala je se banano za vezavo in kapljico umetnega sladila.Prav tako je naredila tudi iz mleka z najnizjo mascobo.Oboje je bilo zelo dobro.
Imas prilozene kaksne recepte? Si zadovoljna? Lep pozdrav Babi
Pozdravček obema!
Vidiš, babi, jaz pa sem ravno danes razmišljala, da je skrajni čas, da se ti malo javim v zvezi s sladoledom in avtomatom Zaenkrat še nisem kaj dosti preizkušala, enega sem naredila z beljakovinskimi praški, vendar nisem nič napisala tukaj gor, ker domnevam, da to najbrž nihče ne bi šel delat, 2 dni nazaj pa sem delala enega po nekem receptu iz tega foruma (malo sem spremenila), pa se mi je že takoj na začetku prijel na stene, tako da se lamela ni več mogla obračati. Aparat sme torej ugasnila in počakala, da se je dalo sladoled odstraniti. Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe, saj sem delala po navodilih (predhodno vklopila aparat…).
Recepti so priloženi, vendar so vsi po istem kopitu, le okusi se razlikujejo. Ločeno je za sorbete, sladolede in sladolede z dodatkom alkohola. Če koga kakšen zanima, lahko tudi kaj prepišem. Večinoma imajo smetano, jaz pa bi rada naredila kakšnega le z mlekom (tudi v navodilih piše, da se lahko mleko in smetana nadomeščata eno z drugim – po želji).
V enem izmed tvojih psotov sem prebrala recept za vanilijevo/jajčno osnovo in se mi zdi, da mora biti dobra. Najverjetneje bi šlo sladkor zamenjati z diabetičnim posipom (piše tudi v navodilih, da je možno).
Tisto z jogurtom pa bom probala – saj ne more biti hujših posledic (razen morebitne popraskane posode, če se mi spet vse sprime kot zadnjič
Petra, tega sladoleda še ne poznam (nasproti kina), je pa to 5 min vstran od mojega doma, tako da ne bo problemov
Sem pa pred kratkim v Italiji probala sladoled iz pinij in je bil božanski. Na splošno imajo veliko več okusov kot pri nas. In manjše porcije tudi.
LP, Staša
Hej,Stasa,saj tudi mene jezi,da so recepti vsi kar kaloricni.Vsi,tudi sadni so na bazi jajcne kreme in so tudi res najboljsi,cisto ta pravi. Mislim,da bi se dalo tudi s sladilom v prahu,saj ima volumen.Tudi s plemenitimi sadnimi likerji so zelo dobri-Cointrau na primer ali Maraschino…
Prepricana sem bila,da je moj Siltal zastarel,pa vidim,da je zelo OK.Nikoli se mi lopatice se niso ustavile in se stroj ustavi,ko je sladoled popolnoma narejen.O ustavljanju lopatic je bilo ze govora na forumu.Niso nic demonstriali?
To pogresam v trgovinah.Clovek rad vidi v zivo.
Strinjam se s tabo,da je pinjolin sladoled zelo dober.Italijani so pac mojstri.
Ce pohajkujes kdaj po Trsu,se ustavi na Viale xx settembre pri Zampollo.
Enkratno!!!Spomin na mlada leta.To je bil visek,ce te je kdo povabil tja.
Predstavljaj si pravi melonin sladoled,serviran v skodelici sveze melone!
Ce imas pac melono rad.Je pa okusov malo morje in sladoled se ti niti v kornetu nikoli ne cedi. Lepo se imej Babi

Če se lahko vklopim v strokovno ‘žensko’ debato (malo šale). Sam si naredim ‘zmrzlino’ (ki ne vem če ji ravno lahko rečem sladoled) takole:
1 lonček LCA sadnega jogurta (borovnica je najboljša)
nekaj velikih žlic nemastne skute
sesekljana meta
nekaj vanilijeve esence ali pol stroka vanilije
pest jagodičevja (maline, borovnice, robidnice, gozdne jagode)
sladilo ali sladkor po okusu
nekaj mleka (za dosego prave gostote)
čajna žlička cimeta
Vse skupaj v mukltipraktik, zmešaš, dodaš malo mleka po potrebi in postaviš za kako urico v zmrzovalnik.
Ta reč je praktično vsak dan na mojem jedilniku in to ponavadi zadnja pred spanjem. Po mojem je zdrava ‘sladica’ z pretežno beljakovinskim deležem in malo maščobami.
Štajerc, upam, da se boš še večkrat pridružil – sliši se namreč super. Si proval tudi moj recept za malinovo ledeno peno?
Babi, popoldan sem probala tvojo jajčno kremo in je res zelo dobra. Sicer bom naslednjič dala dvojne ali celo trojne količine, saj je bilo sladoleda, ko je bil gotov, precej manj kot na začetku (preden sem kremo vlila v strojček). Okus in tekstura pa sta super. Je to normalno, da malo skupaj pade? Naj povem še to, da sem dala namesto sladkorja posip Diamant.
Asjaa in petra – hvala za info – Granada (si bom zapomnila).
Lahko noč, Staša


Hej,Stasa!
Glej,za pol litra sladoleda das pol litra mleka(ali smetane-pol pol),2 jajci in 150 g sladkorja.
Tej kremi recem jaz jajcna ali vanilijeva krema.
V originalu je creme anglaise ,it. zuppa inglese.
Mogoce je stvar sladila,pravi sladkor naredi velik volumen,to sem ze opazila pri pecivih. Sama delam vedno po tem receptu,ki je prilozen.Ce je bilo dobro,pac zvecaj kolicine.OK?
Na isti bazi je dodano razlicno jagodicje,kava, cokolada,liker…,samo zdravega jugurtovega sladoleda ni opisanega. Uzivaj v ledenih dobrotah!
Babi