JoGURTOVA TORTA
Obljuba dela dolg…
BISKVIT :
3 jajca ( beljak -rumenjak + sladkor )
9 dag sladkorja
9 dag moke
1 žlica olja -pecilni prašek in pečeš na 165 stopinj 15 min
NADEV OZ KREMA :
3 dcl jogurta
10 dag sladkorja
3 sladke smetane ,vanilij sladkor ( jogurt in sladkor zmiksaš,dodaš smetano in še en čas miksaš,da se zgosti,na koncu dodaš tekočo želatino.Spet paziš na grudice,ko vmešavaš,dobro z metlico premešaj….
2 žlice stopljene želatine ( tisto kupiš v prahu,zaliješ z malo vode da nabrekne,potem segrevaš,da se vsa stopi in zraven mešaš…pazi na grudice…
Na koncu pa vse skupaj samo zfiniširaš…
kar v okrogel model kjer si pekla biskvit ( ohlajen mora biti).Biskvit navlaži s sokom iz pločevinke,dodaj sajde in vse skupaj zalij s kremo ki si jo pripravila…Vse skupaj daj v hladilnik,da se strdi..in to je to.DOBER SLASTEN TEK!!
Baaaaaaaaaaaaa!!! Mi kar sline dol tečejo :)))
Zanima me še:
1. ali so cela jajca ali so res samo rumenjaki?
2. ali dam cel pecilni prašek (na tko malo moke?)ž
3. kakšne sladke smetane? 1,5 dcl (v zeleni pakungi od Lj. mlekarn ali kakšno drugo?)
4. kakšno sadje daš ti?
5. koliko časa naj bo v hladilniku, da se strdi?
Škoda, ker nisem že zjutraj tega videla, bi se zdajle že sladkali.
Ojla LILI..šele zdaj sem se dokopala do pc-ja
TAKOLE:
Jajca so cela,samo obdelat jih pa moraš ločeno.Beljake ekstra,rumenjake ekstra.Saj veš kako se dela biskvit ne? Da je pol rahel..Rumenjak se stepe skupaj s sladkorjem,iz beljakov narediš sneg in ga vmešaš v gosto zmes,čisto narahlo tik preden dan szvar pečt.tako je biskvit,rahel in tist pravi..kapiš?
Ti daj kar celpecilni,na tolko moke,bo biskvit res gut….
Smetana je sladka,katerakoli,pač po okusu.Sam da bo v taki količini,kot sme napisala…
Meni je najbolje od sadja breskve,pa jagode…lako daš tudi mal ananasa..po želji seveda.
Če to zadevonarediš zvečer,je ravno prava za postreču naslednji dan.Se namreč resnično močno zgosti.Boš videla,super se reže..To je ena taka varianta kao smetanove-skutine torte…Je pa čist simple za narest,nimaš kaj falit pri receptu.Le na želatino pazi.Da jo prav stopiš in vmešaš brez grudic v kremo.Veliko uspehov..hehehe
Potička pa ja letos bo ratala ne? hehehe:)))