Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika JOGURTOVO PECIVO

JOGURTOVO PECIVO

PROSIM VAS ZA KAKŠNO HITRO IN SOČNO JOGURTOVO PECIVO.
LP KAYA

Poišči na http://www.kulinarika.net

Enostavno, hitro in dobro (vsaj za nas).

1 liter jogurta (lahko je navadni ali sadni)
3 cela jajca
toliko moke, da nastane “šmoren”
sladkor po okusu (če imaš sadni jogurt, temu primerno manj)

Vse skupaj zmešaj, vlij v pekač in peci cca 5 minut na 200 stopinjah, da po vrhu naredi rahlo skorjico. Nato zmešaj 4 dcl kisle smetane + 2 cela jajčka in polij po vrhu peciva. Vse skupaj peci še cca 40 minut na 180 stopinjah. Zadeva bo močno narastla, pa se nič ne boj, ker ko boš vzela iz pečice bo padlo skupaj in izgledalo bo lepo in predvsem bo dobro. Ko se ohladi nareži na poljubne kvadratke.

lp

JOGURTOV BISKVIT – lahko spečeš tudi muffine

2 lončka jogurta
4 jajca
2 lončka sladkorja (če daš pol manj sladkorja bo še bolje)
1 lonček olja (tudi olja lahko daš malo manj – bo še vedno rahlo in sočno)
4 vanilijini sladkorji
1 pecilni prašek
4 lončki moke
Za približno 30 muffinov. Lahko pa zliješ v pravokoten pekač in ko je pečeno, pecivo narežeš na poljubne koščke.
Moki dodaj pecilni prašek in presej.
Zmešaj jajca in sladkor, počasi dodajaj olje, jogurt in moko.
Vse skupaj narahlo zmešaj ter vlij v pomaščen pekač ali pekač za muffine.
Peci 45 minut pri 180°C. (maffini se pečejo cca 25 – 30 minut). Ko robovi rahlo porjavijo in malce odstopijo je pečeno. Lahko preveriš tudi tako, da v kolač zapičiš iglo ali zelo tanek nož in če se nič ne prime testo je gotovo pečeno.

komentarji na recept:
– Ja sem sprobala muffine delat iz tega testa. Super! Pa še manj dela kot z drugimi recepti. Noter pa daš kar si zmisliš. (sadje, čokoladne koščke, rozine, orehe, itd.)

– Ta recept se mi zdi odličen. Vzela sem sicer polovične sestavine, uporabila sadni jogurt, po vrhu pa posula z zmrznjenimi borovnicami. Pekla sem samo 30 min zaradi manjše količine in moram reči, da je biskvit izginil, kot bi mignil.

-Tudi jaz dam na osnovni biskvit sveže sadje, najpogosteje jabolka in pa slive. Res odlično!

– Lahko pa namesto navadnega jogurta daš sadni in sadje vmešaš noter. Po želji lahko daš še mlete orehe, lešnike ali kar koli najdeš v omari.

– Dodam rozine namočene v rumu in nekaj testa zmešam z benkotom .Koje pečeno izgleda kot marmorni kolač.

– Pecivo sem polila s čokolado, po kateri sem potresla pražene, mlete lešnike, ki so mi ostali od nekega drugega peciva.

-Ja, je super. Jaz ga 2x prerežem in namažem z vanilijevo kremo in nanjo naložim breskve. Super. Ne pozabi namočit s sokom ali rumom…

– Spekla sem tole pecivo (dodala sem še orehe) in bila navdušena.

– Ta recept je krasna podlaga za muffine. Doda se samo še mlete oreščke (orehi in/ali mandeljni in/ali lešniki), lahko posušeno ali kandirano sadje, zelo pašejo pa tudi zamrznjene ali sveže borovnice ter seveda grobo naribana čokolada

JOGURTOVA PITA

Testo:
4 rumenjaki
10 dag sladkorja
17 dag margarine
25 dag moke
1 pecilni prašek
ščepec soli
naribana limonina lupina

Krema:
4 lončki navadnega jogurta
1 lonček kisle smetane
5 žlic moke
1 vanilijev sladkor
15 dag sladkorja
4 beljaki
Med moko zamešamo ščepec soli, pecilni prašek in sesekljano margarino. Dodamo rumenjake, sladkor in limonino lupino. Vse sestavine zgnetemo v testo. Testo razdelimo na 2 dela. En del damo v hladilnik, drugi pa v zamrzovalno skrinjo. Pustimo počivati 30 minut. Polovico testa razvaljamo na debelino en centimeter. Testo položimo na namazan pekač.

Krema:
Zamešamo jogurt, sladkor, kislo smetano, moko in vanilijev sladkor. Ne stepamo. Na koncu dodamo stepene beljake in narahlo premešamo. Spodnji del testa prelijemo s kremo. Preostanek testa, tisti, ki je bil v zamrzovalniku, pa naribamo po kremi.
Pečemo pri 180 stopinjah približno 40 minut v naprej ogreti pečici.

JOGURTOVO PECIVO S PEHTRANOM

1 navaden jogurt
2 jogurtova lončka moke
1/2 lončka sladkorja (lahko tudi več)
1 lonček olja
1/2 lončka ruma
2 jajci
1 pecilni prašek
2 vanilijeva sladkorja
šopek pehtrana
V višji posodi stepamo sladkor, vanilijev sladkor, jogurt, rum, olje in rumenjaka toliko časa, da masa naraste. Nato dodamo moko s pecilnim praškom in na drobno sesekljane pehtranove lističe, ki smo jih prej poplaknili in osušili. Na koncu še narahlo vmešamo sneg iz beljakov. Testo zlijemo v višji namazan pekač, ga poravnamo in pečemo cca. 30 minut pri 180 stopinjah.

spekla danes; pecivo je preprosto, okusno, rahlo in ne suho. za naš okus pa res potrebuje nekoliko več sladkorja – smo namreč neizmerno sladki… in tudi pekla sem ga kakih 5 – 10 min dlje.
super recept!okusno, rahlo in zelo sočno. sestavin sem se držala poreceptu, pekla pa sem 10 min več. res super recept. ocena: 5
Pecivo pride čudovito sočno in aromatično, sem poslala sliko. Spekla sem ga kar v kruhomatu, s krožnika pa je izginilo en dva tri! Ocena 5 🙂

Recepte sem dobila na tem forumu in vam jih posredujem naprej:

JOGURTOV KOLAČ UNIVERZALEN

osnovna merica je jogurtov loncek, skratka potrebujes:
2 loncka navadnega jogurta (tisti trdi)- sama vzamem manj mastnega 1,3
4 loncke moke
4 jajca
2 loncka sladkorja
1 loncek olja
1 vrecko vanili sladkorja in
1 pecilni

Vse sestavine daj v veliko skledo in mocno premesaj, da dobis gladko maso. NI potrebno locevati jajc in delati snega, ampak dobesedno vse zmesaj skupaj!!!Vlijes v pekac in potrosis s 300 – 500 g sadja po izbranem okusu. (sama dam sadje, ki je trenutno na razpolago v sezoni). Peces pri 200 C, dokler ni peceno. Tukaj pa je se nekaj variacij:

1. jog. biskvit z jabolki in cimetom
ce dodas v maso narezana jabolka, dodaj se 2 zlicki cimeta v maso…

2. marmorni jogurtov kolac
polovici mase dodaj 4 zlice kakava ali cokolade v prahu

3. cokoladni jogurtov kolac
dodaj kakav ali cokolado v prahu (6 zlic), nato na koscke narezane cokolado (2 milki noisette) in premesaj

4. bozicni jogurtov kolac
v maso daj 2 zlicki kotanyjevih zacimb za medenjake (rumena vrecka) in na koscke narezana jabolka, ter 100 g kandiranih oranznih lupin. ko je peceno prelij s 4 dcl oranznega soka in 0,5 dcl ruma

5. jogurtov biskvit s kokosom
masi dodaj 100 g kokosove moke

6. jogurtov biskvit a la crni gozdicek:
masi dodas 6 zlic kakava ali cokolade v prahu, potrosis z visnjami iz kompota in ko je peceno polijes s sokom iz kompota ter premazes z stepeno sladko smetano.

POZOR: In se pogoj za odlicne muffine:
Vse zgoraj navedene variacije recepta so idealni tudi za muffine. Pogoji, da vam le ti uspejo so naslednji: nujno potrebujes pekac za muffine (pekac z vdolbinami), v katerega polozis papirnate kosarice in vanje vlijes izbrano maso. Le na ta nacin muffini zares zrastejo in zgledajo kot gobice. Pa se otroci neizmerno uzivajo ob njih.

Jaz specem navaden biskvit, namesto masla dam jogurt pa po potrebi se mleko, da je dovolj rahlo.

jurij vega

najboljše pecivo
moj recept:

2 jajci
1 jogurtov lonček sladkorja
2 lončka moke
1 lonček olja
pol pecilnega
1vanili sladkor
1 jogurt
lp in čaww

New Report