Joj, ti muciji in mucke :)
V moji okolici dnevno srecujem mucke in mucije. Pa to so neverjetne cartice. Samo da me vidijo ze letijo k meni po “dozo bozanja”… in “mjavkajo ter se pogovarjajo”, kar jih ne razumem.
Pa jim nisem nikoli hrane dala.
Kot sem tu ze 1x napisala, je ena mucka ki je vedno zjutraj pospremila po ulici vse solarje v solo in iz sole.
Zdaj ko otroci niso imeli pouka, sem se prav sprasevala kam je sla in kaj pocenja.
Pa jo zagledam na igriscu kako s solarji igra kosarko.
Kako so zivali simpaticne in prijetne.
Jaz pa ravno obratno. Pocestnih mačkov nikoli ne božam. Če vidim, da so lačni, jim dam hrano ali zavetje, če so premraženi. Tako sta se že dva lumpa za stalno priselila. Ta drugi lump nam greje kolena že tri leta. In trenutno en 6-prstni suhec prihaja na večerjo. Njegove šape so skoraj večje od njega.
Kako lepo je prebrati takšen pozitiven zapis. Jaz jih tudi obožujem, na splošno vse živali, ampak muce so pa še posebej prave cartike. Brat in njegova punca sta par tednov nazaj dobila mačje mladičke in sem kot nek otrok zraven njih. Cel dan bi jih lahko gledala, res so zanimivi. Tudi njihova mama me je presenetila. Neverjetno kako so mačje mame skrbne do mladičkov in kako pazi na njih. Ma, polepšajo mi vsak dan, ko jih vidim!