Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek JOKANJE

JOKANJE

ZANIMA ME KDAJ OTROK NEHA JOKATI.PREJ ALI KASNEJE BO SIGURNO NEHAL.IMAM PA ŠE ENO VPRAŠANJE.IN TO JEKATERA PESEM
BI PONAVADI UMIRILA OTROKA. LP LAURA

Neha jokati, ko vidi da se nihče ne odziva na njegove prošnje. Če govoriš o malem dojenčku, ga pusti tuliti do nezavesti, kmalu se bo navadil, da njegov jok ne pomaga in da ga itak ne slišijo. Sodelavka je pred 20 leti posvojila otroka s Kosova. Ko je prišla po njega, je imel 3 mesece in sploh ni jokal. Ritko je imel v eni sami rani, bil je nedohranjen in krastav, ampak jokal ni. Se je navadil, da nima smisla.

Če to sprašuješ.

Laura, tole vprašanje pa nima ne repa, ne glave. O čigavem joku pišeš, kakšnem vzroku joka???
Upam, da ne pišeš o joku malega dojenčka, ki ne želi drugega, kot materino bližino…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

joj pa kaj se greste, pa taki nasveti, otrok neha jokati od joka ki ga je utrudil in ne ker bi se naveličal. pa kaj mislite zakaj joka dojenček, če bi znal govoriti bi pa govoril. otroka sploh pa ne dojenčka ne moreš pustiti jokat do nezavesti.
zapomni si, da še noben otrok ni prosil da bi se rodil, za to so se odločili njegovi starši, ki so tudi odgovorni za to da so njegove potrebe vedno zadovoljene.

kdaj bo nehal jokat? takrat ko boš zadovoljila njegovo potrebo, ki ga je pripravila do joka.

drugo pa je če ti večji otrok, ki že ve kaj lahko ali kaj ne, joče v trgovini ker “izsiljuje” da mu nekaj kupiš, tak otrok neha jokat, ja ta takrat, ko vidi, da nima smisla

?????????????
Upam da nimaš otrok!

Misliš, kdaj se nehajo z jokom pogovarjati? Nikoli, saj tudi odrasli z jokom včasih kaj sporočamo okolici.
Kdaj se bo nehalo obdobje jokavosti za vsako figo? Tam do petih let skoraj gotovo.

katero misliš, če mene, jaz imam, in jaz moje nisem puščala nikoli jokat.

A nisi razumela, da tega ni napisala, ker misli, da je prav, da pustiš jokati otroka do onemoglosti?

Kot je napisala Laura čudno vprašanje, ji je tako odgovorila Betka. In kar je napisala, je čista resnica. Če pustiš dojenčka jokati, bo to pustilo na njem posledice – kot 3-mesečnik, ki ni jokal več.

Laura je napisala tak post, da se sploh ne da razbrati njegov pomen. Sploh ne vemo, ali sprašuje za dojenčka ali 5-letnega otroka.

ne nisem, ker se mi zdi samoumevno da starš sprašuje take stvari.

New Report

Close