Najdi forum

Naslovnica Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jota, šara, porova enolončnica

jota, šara, porova enolončnica

Lepo, lepo vas prosim, če ima katera kakšen dober recept za pripravo jote (iz zelja), šare in porove enolončnice, da mi ga posreduje. Meni se (vsaj jota) nikoli ne posreči kaj posebno dobro.

sara-gre priblizno tako.

rabimo lkg krompirja,3 repe,2 rumeni kolerabi,3korencke, 2zlici zaseke,1 zlico moke,lovor,rdeco papriko,zelena petrsilj,sol poper

zelenjavo olupimo in narezemo na koscke. repo kuhamo posebej. ko je kuhano odcedimo/vodo od krompirja prihranimo/. na zaseki poprazimo moko in prelijemo preko odcejene zelenjave. zalivamo z vodo od krompirja.dodamo rdeco papriko,lovor,nekaj listkov zelene in petrsilja.sol,poper. k sari se ponavadi je suho meso. tukaj imam dva podatka…nekateri kuhajo meso v sari,nekatari posebej!? ne vam…se bo se katera oglasila!? lp petra

Hej,o joti je bilo spomladi veliko napisanega.Poisci v iskanju.Lp Babi

Nam je zelo všeč tale porova juha:

1 por nasekljamo in prepražimo na olju, po želji lahko dodaš in prepražiš tudi žlico moke ( jaz je navadno ne ), malo preden začne por rjaveti, zalijemo z vodo ali navadno čisto juho ( če zaliješ z vodo lahko dodaš jušno kocko ), pustimo, da vre še kakšnih 15-20 min. Juho postrežemo s kockami sira močnejšega okusa ( meni je najbolj všeč nanoški sir ali zbrinc ), ki ga dodamo šele na koncu.

Dober tek

na olju preprazim zlico belega zdroba,dodam narezan por in se malo prazim. zalijem z juho.solim,dodam malo muskatnega orescka.zraven pa jemo ponavadi popecene kruhke na maslu. lp petra

ce hoces,da bo juha malo bolj gosta oz.nasitna,lahko dodas malo cisto na majhne koscke narezanega krompirja. na koncu ponavadi dodam 1 zlico smetane za kuhanje. petra

Porova enolončnica

No tole pisanje bo bolj po spominu kot po receptu, tako da ne zamerit, če bom kako stvar (začimbo) pozabla. Men je ta enolončnica zelo všeč (na splošno imam por zelo rada), sama je sicer še nisem delala, jo pa mami večkrat.

Se pravi por narežeš na kolobarje. Na kocke narežeš krompir. Por popražiš, dodaš krompir in nekaj minut tenstaš vse skupaj. Potem zaliješ z vodo, dodaš sol, jušno kocko in še kakšno začimbo (po pravici povedan ne vem). To kuhaš na zmernem ognju 20-25 minut, toliko da se krompir skuha. Mislim da se juha že malce zgosti sama (škrob v krompirju), drugače jo pa potrebi še zgostiš z moko. Meni je všeč bolj gosta, tudi por ni več tako lepo v kolobarjih, malce “razpade”. Naša mati nato doda še na kolobarje narezano hrenovko in enolončnica je tu. Imamo jo pa ponavadi kot samostojni obrok.

Upam, da sem ti kaj pomagala, za točen recept bi sicer vprašala mati, ampak je ni doma. Saj veš, upokojenci imajo polno dela in izletov! 🙂

Lep sončen pozdrav z Gorenjske,
Petra

Jaz pa porovo enolončnico delam tako, da por narezan na kolobarje dušim z malo vode in med dušenjem dodam trikotnike Zdenka sira. Se lepo stopijo. Zalijem z vodo in dodam jušne kocke.

Serviram s popečenimi kruhovimi kockami.

lp

Hvala vsem, ki ste mi dosedaj odgovorile.
Petra, recept za porovo juhco, ki si ga poslala, se mi zdi, da mi je mama v otroštvu kuhala to juhco. Danes bom poskusila.
Bacek, tudi po tvojem receptu bom kuhala (obožujem por).

Sedaj pa se vračam spet k joti. Poskusila sem jo že skuhati na 1001 in en način, ampak nikoli ni tako dobra, kot npr. v kakšni gostilni. Niti približno. Zvesto sledim receptom (po eni varianti sem dodajala tudi jabolko) ampak to ni to. Ne vem, a je morda kakšna finta ali kaj pri pripravi jote. Včasih mi rata prekisla, drugič rahlo pogreni…

tukaj imam recept za joto. zelje /lahko tudi repo/ skuhamo v vodi,v kuhano zelje narezemo par olupljenih krompirjev in kuhamo,da se krompir zmehca.dodamo 2-3 stroke cesna,lovorjev list,malo paradiznikovega pireja,malo kuhanega fizola. malo suhe slanine narezemo in poprazimo ,dodamo narezeno cebulo/lahko tudi zlico moke/.premesamo in dodamo zelju in se malo pokuhamo.v joti lahko kuhamo tudi kos orekajene svinjine /najbolje rebra/.
joto bolj redko kuham. mi kuhamo kislo zelje malo drugace.
lp petra

Bi prosila tudi za recept za “kislo zelje malo drugače”. Doma ga imamo kar radi in vsaka ideja pride prav.

Jaz pa joto skuham takole: krompir olupim, ga skuham in nato pretlačim. Med tem časom prepražim malo čebule, česen, dodam zelje, zalijem z vodo in to dušim nekaj časa. Malo popopram, dodam lovorov list in malo paradižnikove mezge. Pretlačen krompir z vodo vred dodam zelju, v lončku zmešam res malo moke z vodo in še to dodam. Kuham še približno 10 – 15 minut. Za moj okus je boljše, da jed nekaj časa stoji. Mesa v joti ne kuham, ker sem vegetarijanka.

Porova juha: prepražim čebulo, česen, dodam narezan por, zalijem z vodo in dušim. Krompir narežem na kocke in dodam k poru. Od začimb pa dam malo rožmarina, majarona, baziliko, orešček, poper. Ko je krompir mehak, s paličnim mešalnikom zmiksam. Dodam lovorov list in nekaj časa še kuham. Prej ko zaprem plin pa dodam še žlico smetane za kuhanje. Poleg pa ponudim prepražene kruhove kockice. Vročo vodo dodajam po potrebi, po zmiksanju pa ne več.

lp

Pri joti sem pa pozabila na fižol. Dodam ga k zelju istočasno s krompirjem.

lp

kislo zelje…

1kg kislega zelja
dobre 1/2 kg krompirja
1 konzervo fizola /ali enako kolicino ze kuhanega/
15dag zaseke /2 stroka cesna/
1 zlica moke
lovor
sol
poper

krompir olupimo in narezemo na koscke ter ga skuhamo v slani vodi.odcedimo /vodo prihranimo/. posebej skuhamo zelje /vre naj 10_15 min/. odcedimo. zelje damo v lonec,krompir pretlacimo in stresemo k zelju. zalijemo s krompirjevo vodo.
v kozici rezpustimo zaseko/z malo olja/,dodamo drobno narezan cesen in moko. premesamo in stresemo k zelju. dodamo lovor,poper. cez nekaj casa se po potrebi dosolimo. kuha naj se cca 1 uro na majhnem ognju. se boljse je naslednji dan /samo prevremo in po potrebi dodamo malo vode/.
zraven jemo koruzno,krompirjevo ali ajdovo polento zabeljeno z zaseko.

na enak nacin skuhamo tudi kislo repo.

lp petra

danes sem pa nekam raztresena.:)) fizol dodamo,ko zalijemo s krompirjevo vodo. lp petra

Jaz delam zelje kot ze povedano,potem ga pa dam malo popeci v pecico,da dobi lepo skorjico.Ce je s klobaso ali kosom vratovine…,vtisnem malo na vrh v zelje,da se tudi to malo popece.Okus je definitivno boljsi.Lp Babi

babi,probaj enkrat se tega nasega /ali repo/ !! po mojem ti bo vsec;) !? lp petra

Petra,hej! je to kot jota ali bolj gosta jed? Prav gotovo bom poskusila.
Joto sicer delam z oljem.Verjamem,da je z zaseko vse boljse.
Nona je doma narejeni zaseki rekla ” skosenina”. Lp Babi

ja,to je bolj gosta jed! odvisno,koliko das krompirja…ponavadi se ga da malo vec kot pol kolicine zelja. zgosti se potem pa se z moko.tista zaseka pa je obvezna/vsaj v originalu/. to da tisti pravi okus kislemu zelju /oz.repi/.v bistvu je to bolj gosta enoloncnica-bolj gosta kot jota. lp petra

naredim podobno, dodam pa še eno pest riža…….naši imajo takšno juho zelo radi

Petra, kako, tudi mene zanima jota, obenem hvala za nasvet pri divjačini. Bom naredila tako. LP Mica

To je pa nekakšna mehiško-svahili jota. 🙂

 

Na področju obvladovanja sladkorne bolezni in hujšanja se je pojavilo več zdravil, ki so spremenila igro in ponudila upanje in oprijemljive rezultate za posameznike, ki iščejo izboljšane zdravstvene rezultate. Med temi zdravili so Mounjaro, Ozempic, Saxenda, Trulicity, Victoza, Wegovy in Zepbound.

 

Za naročilo ni potreben recept

Naročnina vključena v ceno vseh artiklov

Brezplačna dostava

100% zagotovljena dobava in kakovost.

Na voljo je hitra dostava z UPS, FedEx, EMS … DHL

 

Pišite nam prek WhatsApp: +447438631006

 

Naročite tukaj: https://adhdmedz.com/product-category/weight-loss-medication/

 

kupite Mounjaro prek spleta v Evropi

kupite Mounjaro Online v Veliki Britaniji

kupite Mounjaro na spletu na Bližnjem vzhodu

kupite Ozempic prek spleta v Evropi

kupite Ozempic na spletu v Veliki Britaniji

kupite Ozempic na spletu na Bližnjem vzhodu

kupite Saxenda prek spleta v Evropi

kupite Saxenda na spletu v Veliki Britaniji

kupite Saxenda na spletu na Bližnjem vzhodu

kupite Trulicity prek spleta v Evropi

kupite Trulicity na spletu v Veliki Britaniji

kupite Trulicity na spletu na Bližnjem vzhodu

kupite Victoza na spletu v Veliki Britaniji

kupite Victoza prek spleta v Evropi

kupite Victoza na spletu na Bližnjem vzhodu

kupite Wegovy na spletu v Veliki Britaniji

kupite Wegovy na spletu na Bližnjem vzhodu

kupite Wegovy prek spleta v Evropi

kupite Zepbound na spletu v Veliki Britaniji

kupite Zepbound prek spleta v Evropi

kupite Zepbound na spletu na Bližnjem vzhodu

 

 

Oddajte naročilo tukaj: https://adhdmedz.com/

No domínio do controlo da diabetes e da perda de peso, vários medicamentos surgiram como factores de mudança, oferecendo esperança e resultados tangíveis para indivíduos que procuram melhores resultados de saúde. Entre esses medicamentos estão Mounjaro, Ozempic, Saxenda, Trulicity, Victoza, Wegovy e Zepbound.

 

Não é necessária receita médica para fazer o pedido

Assinatura incluída no preço de todos os itens

Frete grátis

Entrega e qualidade 100% garantidas.

Entrega expressa disponível com UPS, FedEx, EMS…DHL

 

Entre em contato conosco pelo WhatsApp: +447438631006

 

Faça seu pedido aqui: https://adhdmedz.com/product-category/weight-loss-medication/

 

comprar Mounjaro online na Europa

comprar Mounjaro Online no Reino Unido

comprar Mounjaro online no Oriente Médio

comprar Ozempic online na Europa

comprar Ozempic online no Reino Unido

comprar Ozempic online no Oriente Médio

comprar Saxenda online na Europa

comprar Saxenda online no Reino Unido

comprar Saxenda online no Oriente Médio

comprar Trulicity online na Europa

comprar Trulicity online no Reino Unido

comprar Trulicity online no Oriente Médio

comprar Victoza online no Reino Unido

comprar Victoza online na Europa

comprar Victoza online no Oriente Médio

compre Wegovy online no Reino Unido

compre Wegovy online no Oriente Médio

compre Wegovy online na Europa

compre Zepbound online no Reino Unido

comprar Zepbound online na Europa

compre Zepbound online no Oriente Médio

 

 

Faça seu pedido aqui: https://adhdmedz.com/

 

Nel campo della gestione del diabete e della perdita di peso, diversi farmaci sono emersi come rivoluzionari, offrendo speranza e risultati tangibili alle persone che cercano risultati di salute migliori. Tra questi farmaci ci sono Mounjaro, Ozempic, Saxenda, Trulicity, Victoza, Wegovy e Zepbound.

 

Nessuna prescrizione richiesta per ordinare

Abbonamento incluso nel prezzo di tutti gli articoli

Spedizione gratuita

Consegna e qualità garantite al 100%.

Consegna espressa disponibile con UPS, FedEx, EMS…DHL

 

Contattaci tramite WhatsApp: +447438631006

 

Effettua il tuo ordine qui: https://adhdmedz.com/product-category/weight-loss-medication/

 

acquistare Mounjaro online in Europa

acquistare Mounjaro online nel Regno Unito

acquistare Mounjaro online in Medio Oriente

acquistare Ozempic online in Europa

acquistare Ozempic online nel Regno Unito

acquistare Ozempic online in Medio Oriente

acquistare Saxenda online in Europa

acquistare Saxenda online nel Regno Unito

acquistare Saxenda online in Medio Oriente

acquistare Trulicity online in Europa

acquistare Trulicity online nel Regno Unito

acquistare Trulicity online in Medio Oriente

acquistare Victoza online nel Regno Unito

acquistare Victoza online in Europa

acquistare Victoza online in Medio Oriente

acquistare Wegovy online nel Regno Unito

acquista Wegovy online in Medio Oriente

acquista Wegovy online in Europa

acquista Zepbound online nel Regno Unito

acquista Zepbound online in Europa

acquista Zepbound online in Medio Oriente

 

 

Effettua il tuo ordine qui: https://adhdmedz.com/

 

New Report

Close