JT: Nad bolečine v gibalih z naravno pomočjo
V tokratni Javni tribuni bo tekla beseda o tem, kako si lahko na učinkovit in naraven način zdravimo bolečine v gibalih.
Gost in nas sogovornik je Jure Perko, mag. farm., strokovni sodelavec v podjetju Farmedica.
Pogovr o tem, ali je akutna ali kronična bolečina, kako vemo ali gre za vnetje ali obrabo ali oboje, je smiselno oteklino greti ali hladiti in tudi kako nam pri vsem teh težavah lahko pomaga Voglovo zdravilo Atrogel.
Dobrodošli z vprašanji.
Pozdravljeni, Mercury 39!
V primeru, ki ste ga opisali, se mi zdi najbolj smiselna uporaba zdravila A.Vogel Artroforce tablete. Gre za naravno zdravilo z izvlečkom zdravilne rastline vražji krempelj, ki učinkovito lajša kronična vnetja in bolečine.
Ker zdravilo Artroforce potrebuje približno 2-4 tedne, da razvije svoj polni učinek, lahko v tem času bolečine z zdravilo A.Vogel Atrogel, ki je v obliki gela. Nanesemo ga na obolelo mesto in učinkuje takoj.
Lep pozdrav,
Jure Perko
Odgovor uporabniku “gleženj”:
Zdravilo Atrogel se od ostalih zdravil za lajšanje bolečin v sklepih in mišicah razlikuje po tem, da je naravnega izvora (vsebuje izvleček arnike). Vendar kljub temu ne zaostaja v učinkovitosti: v klinični raziskavi so dokazali, da je njegov učinek enakovreden sinteznim (kemičnim) zdravilom oz. mazilom.
Lep pozdrav,
Jure Perko
Pozdravljeni, 0007!
Tako gel, kot tudi tablete imajo v osnovi enak učinek – lajšajo bolečine in vnetja v sklepih in mišicah.
Gel po nanosu hitro prodre na mesto vnetja, zato je bolj primeren za akutne bolečine – to so tiste, ki se nenadoma pojavijo in čez čas izzvenijo (na primer po športnih dejavnostih, pri dolgotrajnem enoličnem položaju).
Tablete pa so primernejše za kronične – dolgotrajne bolečine (na primer bolečine v hrbtu, ramah, komolcih, kolenih). Treba jih je jemati približno 2 tedna, da razvijejo polni učinek, zato njihova uporaba ni najbolj smiselna pri akutnih bolečinah. Vendar pa je njihov učinek bolj celosten, saj delujejo v vseh gibalih (gel pa le na mestu, kamor ga nanesemo).
Lep pozdrav,
Jure Perko
Pozdravljeni, banovci!
Atrogel po nanosu ne povzroča segrevanja, temveč blag hladilni učinek. Gel ne vsebuje kafre ali mentola, zato to hlajenje ni tako izrazito kot pri nekaterih drugih mazilih, ki ju vsebujejo.
Lep pozdrav,
Jure Perko
Odgovor uporabniku “bolečine v križu”:
Če se težave, ki jih opisujete, pojavljajo občasno, je zdravilo Atrogel primerna izbira. V tankem sloju ga nanesite na boleče mesto in počakajte kakšno minuto, da se vpije. To lahko ponovite 4x dnevno.
Če pa se te bolečine pojavljajo pogosto, bi bilo bolj smiselno uporabljati naravnego zdravilo A.Vogel Artroforce tablete. Imajo enak učinek kot Atrogel (lajšanje bolečin v sklepih in mišicah), vendar učinkujejo “od znotraj” in delujejo bolj dolgotrajno.
Lep pozdrav,
Jure Perko
Pozdravljeni, 30-40!
Meja med akutno in kronično bolečino je približno pri 3 tednih. Če bolečine trajajo do 3 tedne in nato izzvenijo, govorimo o akutnih bolečinah, v nasprotnem primeru pa o kroničnih.
Ravno tako kot pri starejših, se te bolečine lahko pojavljajo tudi pri mlajših osebah.
Lep pozdrav,
Jure Perko
Pozdravljeni,
boleham za RA, sem 50 letna in želim biti še vedno aktivna, ker imam bolečine v vseh sklepih, največ težav mi delajo kolki in kolena, ker pa sem aktivna (tečem, kolesarim, smučam…) sedaj pač največ tečem, mi te bolečine preprečujejo fizične aktivnosti, kaj mi toraj priporočate.
lp
p.s.
hvala za vaš velecenjeni odgovor
Zdravilo Atrogel lahko uporabljate tudi pri bolečinah zaradi vkleščenega živca. Vendar je pomembno, da vas pregleda tudi zdravnik – morda vam bo predpisal drugačno zdravljenje ali vas napotil na dodatne preiskave.
Lep pozdrav,
Jure Perko
uporabljala sem že veliko mazil, a mi nobeno no prineslo pričakovanega olajšanja.
Zbolela sem za RA. Redno uporabljam predpisana zdravila, ki ne zaležejo dovolj, ker imam še vedno bolečine v sklepih, zato sem poskusila z kremami.
po nasvet farmacevtke sem jemala tudi Artroforce tablete, ki so komaj znatno učinkovale.
Mi lahko svetujete še kaj, da si omilim bolečine s čim manj stranskimi učinki na telo?
Hvala
Pozdravljeni, 1revma!
Priporočam uporabo naravnega zdravila A.Vogel Artroforce tablete. Zdravilo lajša kronična vnetja in bolečine, ki jih opisujete. Ker za razvoj polnega učinka potrebuje 2-4 tedne, si lahko v tem obdobju pomagate z zdravilom Atrogel, ki učinkuje takoj.
Lep pozdrav,
Jure Perko