Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek JT: Od zamašenega otrokovega nosu do bolečega ušesa – zveni znano?

JT: Od zamašenega otrokovega nosu do bolečega ušesa – zveni znano?

V tokratni javni tribuni bomo podrobneje predstavili sirup – NOVO obliko priznanega naravnega zdravila Sinupret®. Zakaj in kako lahko pomaga otroku, da mu lažje odmašimo nos in da lažje diha, kdaj in kako ga uporabiti, kako lahko z njim zmanjšamo nastanek pogojev za vnetje srednjega ušesa, od katere starosti dalje je primeren, ga lahko uporabimo sočasno ob antibiotiku in zakaj otroci dobro sodelujejo pri taki terapiji je le nekaj vprašanj, ki jih boste lahko zastavili.

Gost in sogovornik bo Robert Terčelj, ki z ekipo Farmedice podpira uporabo zdravil rastlinskega izvora, fitoterapijo.

Pridružite se nam v sredo, 4.11.2020, ob 11. uri.

Že danes lahko postavite vprašanja, na katero bo g. Robert Terčelj odgovoril v sredo.

6 letna deklica ima že praktično 1 leto konstantno zamašen nos. To zgleda tako, da je nos zamašen po več tednov skupaj, (kljub temu, da ga res obilno spiramo s fiziološko (0,5 l dnevno)in dajemo po 14 dni ali več Operil), običajno se konča tako, da na koncu pristanemo na antibiotiku (pediatrinja pravi, da gre najbrž za bakterijo in ko deklica slabše sliši) in je nos 10 dni ok, potem ponovimo vajo.
Na začetku je vzporedno z zamašenim nosom sluz, ki jo izpiha prozorna, čez teden ali dva postane zelena, potem se poslabša sluh, sledi antibiotik. Novembra je imela izliv v desnem ušesku, sluh se še ni stabiliziral. Pregledana pri alergologu – alergična ni na nič, bris nosu negativen. Pregledana pri ORL specialistu – pravi da mu ni jasno od česa se nos maši (žrelnica ni razlog pravi).. Šli na bioresonanco – ugotovili, da je močno alergična na plesen (smo imeli en mali flek v njeni sobi in smo ga sanirali).
Seveda spiramo s fiziološko, izcedek je trenutno še prozoren, nosnici izmenično zamašeni (skoraj nikoli obe), dajemo Operil. Ker vidim, da ne gre na bolje, ampak da gremo v že “običajno” smer, vas prosim za nasvet:
– ste morda že imeli kakšen podoben primer in bi imeli namig kaj še lahko naredimo (kaj pa CT nosnih votlin, mislite da bi ta kaj lahko pokazal)
– Operila ne moremo dajati v nedogled, ORL specialist mi je rekel, da čimmanj, ni pa imel predloga, kaj bi ji lahko še dala, da bi ji odmašili nos, ampak res ne more dihati. Imate kakšno drugo zadevo v mislih
– Ali sirup Sinupret pomaga pri odmašitvi nosu? Za daljše obdobje?

Res sem že čisto obupana, če ji Operila ne dam, niti slučajno ne more dihat, očitno pa sluhovodi tudi še niso čisti, glede na izvid ADG in se res bojim še kakšnega izliva. Kaj predlagate? kakršenkoli nasvet bo prišel prav.

Mi smo s Sinupretom rešili ta problem … drugo ni nič pomagalo.

Vsak zamašen nos je nato prinesel vnetje ušes in antibiotik. Tudi 5x na leto …
Punca je sedaj stara skoraj 9 let in sama prosi za sirup z nos. Tretji ali četrti dan je nos suh, vnetih ušes ni bilo že zadnjih 5 zim.

nova
Uredništvo priporoča

Bom zgolj pojamrala. Kot majhna sem imela non stop ušesa, kot velika pa nos in oči. 😂 Naučila sem se poslušati, videti pa tudi. Imela sem kot otrok fazo z ušesi, vse kar ni možno, se ne smem spomniti, huh. Vem da sem enkrat imela zadosti bolečin in sem kapnila v uho vroče olje. Od takrat nobenih težav. Z ušesi, prej pa non stop, od srednjega do tamalega. Obup. Pa nos je tudi prešel. Oči so ostale. Ne smem se spomniti. Vse je povezano.
Želim povedati, da se vse uredi. Ali je zgolj sreča. Ne vem. Srečno.

Saj bodo odgovorili. Spoštujem jih, včasih ni bilo antibiotikov. Včasih je treba najti vzrok.Včasih je zgolj alergija. Vsaj pri meni. Če smem. 😍😊

pozdrav,
moje vprašanje sicer ni povezano z otroki, ampak me zanima, ali lahko Sinupret pomaga tudi pri senenem nahodu in ali ga lahko takrat kombiniram s tableti, ki mi jih predpiše zdravnik?

Hvala za odgovor,

Kot otrok sem imela pogosto vnetja ušes. Moj prvi spomin je tudi povezan s tem. Potem je bilo bolje, sledile so angine v nastniških letih. Zdaj sem odrasla in sem zelo zdrava.
Ampak očitno me matrajo sinusi. Bolečin ne čutim, samo pritisk v čelu. In občasno glavoboli, po mnenju alternativnega terapevta tudi zaradi tega. Pomaga, če masiram ali inhaliram. Ampak bi rada za vselej to rešila. Koliko časa mislite, da bi morala jemati sinupret, da bi pomagalo. In kolikokrat letno?
npr. zdaj so se mi spet začele težave. Nos nimma zamašen, ampak tak pritisk pa čutim.

Hvala vseeno, čeprav ni tema temu namenjena. Če bo čas vam bom hvaležna za odgovor.

Mene pa zanima, je Sinupret zdravilo?

Pozdravljeni,
ravno se mi je začel prehlad, pa me zanima, skoraj vedno se mi iz grla preseli v nos, potem boli glava itd….ali lahko v takih primerih začnem z jemanje Sinupreta in koliko?

Sem nosečnica v začetku 27 t in imam vnete sinuse. Splošna zdravnica mi je predpisala Hiconcil, vendar mi sedaj, po 48 h, ni dosti bolje. Zanima me, če smem uporabljati Sinupret peroralne kapljice (vsebujejo namreč eatonol).

zanima me ali lahko sinu, 10 mesecev, dam sinupret sirup ker ima poln nos, zaenkrat gre ven le voda ampak se sliši da je poln. nam so sinupret tablete zelo pomagale. hvala za odgovor

Pozdravljeni,
mene pa zanima, katerim zdravilom se moramo izogibati v času jemanja Sinupreta?

Hvala za odgovor.

Ker ima naš štiriletnik pogoste sinusitise, vnetja obnosnih votlin, nam je pediatrinja priporočila sinupret. v V lekarni so mi rekli, da imajo kapljice alkohol in da tablete pa so po sedmem letu.
Če so tablete za po sedmem letu, in piše gor 3 krat na dan eno tableto, ali lahko dam malemu polovičko. Kaj pa sirup, ima sirup tudi alkohol?

Kaj dati 4 letniku?

Hvala.

Imam 10 mesečno hčerko, ki ima že drugič vneta ušesa (gnojno vnetje). Danes sem ji dala zadnji odmerek antibiotika (jemala ga je 10 dni). Že popoldne pa sem opazila, da se je ponovno začela prijemati za uho in jokati ob dotiku. Znotraj ušeska ima popolnoma strnjeno ušesno maslo/gnojček, ki ji je takrat zaradi vnetja tekel iz ušesa. Sama ji pregloboko z ničemer ne upam čistiti.
Kako naj preprečim konstantne težave z ušesi? Zaradi vnetja sva že obiskali ORL, kjer nama niso kaj veliko povedali, takoj ti predpišejo le antibiotik. Kako naj sčistim popolnoma strjen maslo, gnoj? Doma imam A-Cerumen, pa se ji ne upam nakapati v uho, zaradi vnetja.
Poleg tega pa me zanima, kako je pri dojenčkih s Sinupretom?

Je sirup dovolj močen, da ga lahko jemljejo tudi odrasli ali so zanje bolj smiselne tablete? Mož ima težave z jemanjem tablet in bi bil sirup dobra alternativa.

Moj najmlajši obiskuje jasli od začetka letošnjega leta. Že od prvega dne dalje se mu poceja iz nosa, oz. je nos zamašen in zelo težko diha skozenj. Pri čiščenju nosu smo si seveda pomagali s pumpico in tisto morsko raztopino, ampak vse zaman. Odraz tega in prav ničesar drugega je to, da je danes že drugič v treh tednih zakuhal in zopet je zdravnica lahko ugotovila le to, da so vneta ušesa kot odraz zamašenega nosu. Ali mi lahko kdo svetuje kako naj mu omogočim in ohranim prehodnost nosu, saj ponavljajoča vnetja ušes vsekakor niso v redu.

Kak teden je hčerka 11 let prehlajena, zadnje 3 dni pa ko se usekne vonjam tak čuden vonj…ne vem kako bi ga opisala, v glavnem smrdi 🙁

Kaj pa fiziološka raztopina ni ok? Naši obe sta že naveličani izpirati, pa ni vidnega napredka.

Kaj je to sinupret sirup?

Pozdravljeni,

res ste obširno opisali vse narejeno in prehojeno pot. Dobra stran tega je, da deklica odrašča in s tem se razvijajo tudi zgornje dihalne poti, kar zna ob nespremenjenih vzrokih (v tem trenutku očitno niso poznani) zmanjšati pogostnost oz. intenzivnost simptomov. S stališča uporabe zdravila Sinupret lahko rečem, da ima dva ključna sočasna učinka: redči gosto, zastalo sluz, s tem bo lažje izpihala nos in deluje protivnetno, s tem se zmanjša oteklina v nosu in obnosnih votlinah (pri njeni starosti se šele dobro razvijajo), posledično bo lažje dihala. Poleg učinka je verjetno ena najboljših lastnosti Sinupreta to, da je, če je taka potreba, namenjen za zdravljenje tako akutnih, kot ponavljajočih stanj, ki trajajo dlje. Lahko ga uporabljate skozi daljši čas, ob pogoju, da bodo učinki dobri. Ni zdravila s 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} učinkom, a Sinupret je med tistimi, s katerim so uporabniki praviloma zadovoljni tudi ob daljši uporabi. Tukaj je še nekaj dodatnih informacij, vključno z navodili za uporabo:
https://www.farmedica.si/izdelek/126/Sinupret{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}AE-sirup-100ml

Zdravilo je rastlinskega izvora, češnjevega okusa (zato otroci pri terapiji dobro sodelujejo) in ga lahko odmerjate s pomočjo priloženega odmernega pokrovčka.

Če povzamem: ob dobrem in zaznavnem učinku Sinupret lahko uporabljate takoj, ko se ji prične polniti nos, da preprečite nadaljni razvoj in poslabšanje simptomov. Nato vztrajajte do izboljšanja.

vse dobro vam in vaši hčeri želim!
R. Terčelj

Robert Terčelj Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si

Pozdravljeni,

hvala za vašo izkušnjo in zaupanje! Res je dobro, da ste pričeli z odmerjanjem ob prvem pojavu prehlada in simptomov nosu. S tem ste lahko preprečili zaplete in zdravili ključne simptome.

lep pozdrav,
R.Terčelj

Robert Terčelj Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si

Pozdravljeni,

res je – mnoge težave s časom in v fazi odraščanja izzvenijo. Med tem – in to je praviloma domena zdravil, tudi takih, ki so rastlinskega izvora – si nadležne simptome lajšamo in preprečujemo zaplete (npr. vnetje srednjega ušesa). Sem vesel, da so vam težave izzvenele.

lep pozdrav,
R.Terčelj

Robert Terčelj Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si

Lepo pozdravljeni,

začenjamo z današnjo javno tribuno z g. Terčeljem.

Uredništvo Med.Over.Net

Saj bodo odgovorili. Spoštujem jih, včasih ni bilo antibiotikov. Včasih je treba najti vzrok.Včasih je zgolj alergija. Vsaj pri meni. Če smem. 😍😊
[/quote]

Pozdravljeni,

res je, včasih res ne gre brez antibiotikov in kako dobro, da jih imamo takrat pri roki. Glede vrste antibiotika in odmerjanj so kar dobro izdelani protokoli. Problem je seveda odpornost bakterij na posamezno terapijo, česar vedno ne moremo dobro napovedati. Zato vedno znova poudarjamo smiselnost sočasne uporabe Sinupreta ob antibiotiku – s tem dodamo učinek redčenja zastale sluzi in protivnetno zmanjšanje oteklosti sluznice zgornjih dihal. Zdravljenje tako poteka bolje.

lep pozdrav,
R.Terčelj

Robert Terčelj Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si

Hčerka ima že tretjič v roku meseca in pol vnetje sluhovoda brez predhodnih težav. Ali bi v tem primeru tudi pomagal Sinupret?

Hvala

Pozdravljeni,

hvala za to kar pomembno vprašanje. Glede na znane mehanizme delovanja zdravila Sinupret ni pričakovati neposrednega učinka na alergijske mehanizme nastanka “senenega nahoda”, t.j. alergijskega rinitisa, lahko pa pričakujemo učinke na posledice tega – manj zastale sluzi, lažje izpihovanje, manj oteklosti nosne sluznice – še posebej, kadar se to zgodi zaradi zamašenosti nosu/obnosnih votlin in posledično poslabšanja simptomov. Povedano enostano: ob jemanju Sinupreta ni pričakovati manj alergijskega odziva, pričakovati pa je manj nosnih/sinusnih simptomov kot posledico alergije.

Sinupret se po do sedaj znanih podatkih ne izključuje z drugimi terapijami za zdravljenje nosnih simptomov, zato ne vidim zadržkov za sočasno jemanje. Vedno pa se velja spremljati.

lep pozdrav,
R.Terčelj

Robert Terčelj Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si

New Report

Close