Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jubilejna nagrada za 40 let

jubilejna nagrada za 40 let

Pozdravljeni,

sedaj se bom upokojil in so mi rekli, da mi ne pripada jubilejna nagrada za 40 let delovne dobe (namreč imam 38 let delovne dobe in 2 leti benificirane dobe), vse v istem podjetju. Ali mi zaradi benificirane delovne dobe res ne pripada?

Hvala za odgovor

Res. Pa tudi zato, ker se odpravnina ob upokojitvi in jubilejna nagrada med seboj izključujeta.

Na podlagi cesa? Ko napolnis 40 let, imas pac jubilejno nagrado. In ce gres cez eno leto v pokoj, potem ne dobis odpravnine??? Zakon in člen prosim

Na podlagi cesa? Ko napolnis 40 let, imas pac jubilejno nagrado. In ce gres cez eno leto v pokoj, potem ne dobis odpravnine??? Zakon in člen prosim[/quote]

Kdo govori o enoletni razliki? Kot se bere začetni post, se bo avtor ob dopolnjenih 40 letih delovne dobe upokojil – torej se bo to zgodilo istočasno. In v takem primeru mu pripada odpravnina ob upokojitvi in enjubilejna nagrada.

Avtor, ti nimaš 40 let delovne dobe pač pa 38 let delovne dobe in hkrati 40 let zavarovalne/pokojninske dobe.
Jubilejna nagrada pa je vezana na delovno dobo.
In ne, jubilejna nagrada ti res ne pripada. Ti bo čez dve leti, če boš še delal.

ZUJF je odpravil jubilejno nagrado za 40 let del. dobe. Takrat se tako rekoč moraš upokojiti (izjemoma se lahko podaljša del. razmerje za največ eno leto), dobi se nekaj odpravnine.

A tudi če recimo delaš še recimo leto ali dve po 40. letu? Do jubilejne nagrade si upravičen v naslednjem mesecu po izpolnitvi pogojev, do odpravnine pa ko greš v penzijo…
V KP za elektroindustrijo nič ne piše o tem izključevanju.

ZUJF velja samo za javno upravo, o čemer ni govora v prejšnjih komentarjih…

Natanko tako!

New Report

Close