Jubilejna nagrada
Pozdravljeni,
v kolektivnih pogodbah je lahko določeno, da se za pridobitev pravice do jubilejne nagrade upošteva SKUPNA DELOVNA DOBA ali pa zgolj delovna doba, pridobljena pri ZADNJEM DELODAJALCU.
Pravico javnega uslužbenca do jubilejne nagrade določa ZUJF. Zaposlenemu pripada jubilejna nagrada za 10/20/30 let delovne dobe, pri čemer se kot delovna doba upošteva delovna doba, ki jo je zaposleni izpolnil pri delodajalcih v javnem sektorju.
Lep pozdrav,
LEGAS Kranj
[email protected]
Pozdravljeni,
kolektivna pogodba lahko določa, da se izplačila med seboj izključujejo, kot npr.:
– Izplačili jubilejne nagrade in odpravnine ob odhodu v pokoj se izključujeta,
– Jubilejna nagrada pri zadnjem delodajalcu nadomesti jubilejno nagrado za skupno delovno dobo.
Če pa je določeno, da delavcu pripada jubilejna nagrada za 10, 20, 30 in 40 let delovne dobe, to pomeni, da delavcu pripada jubilejna nagrada za posamezni delovni jubilej določene delovne dobe.
Davčno obravnavo jubilejnih nagrad določa ZDoh-2, in sicer se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva jubilejna nagrada za skupno delovno dobo ali za skupno delovno dobo pri zadnjem delodajalcu.
Lep pozdrav,
[email protected]
me zanima kdaj mi pripada jubilejna nagrada namreč imam 1službo in 10let delovne dobe zanima me kdaj mi pripada izplačilo?
odvisno kako je praksa v podjetju.
Pri nas se izplača ob naslednji plači.
lp.
b
Sploh ni nujno, da ti pripada jubilejna nagrada. Pač, odvisno, če je to določeno v kolektivni pogodbi. Običajno, kadar je jubilejna nagrada določena, je rok izplačila 30 dni po izpolnitvi pogojev.
Mene pa zanima sledece. V gospodarstvu sem delav 9 let nato pa 1 leto v javni upravi skupaj 10 let. Po starem sem dobil jubilejno. Sedaj bi morala pripadati že za 20 let pa je ZUF in mi pravijo da mi ne pripada. Za 10 let sem dobil leta 2005.
Ko boš izpolnil 20 let v javnem sektorju, boš upravičen do jubilejne za 20 let, se pravi drugo leto.
Pozdravljeni,
danes sem v službi ob pogovoru s sodelavko ugotovila, da bi mi trenutni delodajalec (vzgoja in izobraževanje) že pred dvema letoma moral izplačati jubilejno nagrado za 10 let delovne dobe. Do sedaj sem zamenjala sicer tri delodajalce, ampak vse v okviru javne uprave (je pa le zadnji v vzgoji in izobraževanju; prej sta bila delodajalca državna uprava in lokalna samouprava). Če torej prav razumem vse do sedaj prebrano tule, mi kljub dve leti prepozno ugotovljeni pravici, le-ta še vedno pripada (omanjate 5-letni zastaralni rok). Seveda se bom ta teden z vprašanjem oglasila v našem računovodstvu. Prosim, če mi lahko samo potrdite, da pravilno razumem vaše dosedanje navedbe – da mi torej še vedno pripada izplačilo te nagrade.
Hvala vnaprej,
majdek
Drži, morajo plačati, plus zamudne obresti, če bodo kaj utrujali.
Lep pozdrav še enkrat.
Ponovno se obračam v zvezi z mojo (neizplačano) jubilejno nagrado. Imam še eno vprašanje… Torej, nekaj časa (nekaj mesecev), ko sem bila zaposlena v državni upravi, sem po zaključeni porodniški koristila zakonsko možnost delati krajši delovni čas. Ali se ta čas polno upošteva v delovno dobo ali le sorazmerni delež, kolikor sem res delala? Nikjer namreč ne najdem podatka, če mi je ta čas tekla polna delovna doba (prispevki vem, da so bili plačani).
Če kdo ve odgovor, hvala, majdek
Pozdravjleni! 4.11.2015 sem dopolnila 40 let delovne dobe. Ker nisem dobila jubilejne nagrade sem poklicala v podjetje (gorenje) in so mi dejali,ker sem imela par mesecev prekinitve ne dobim nagrade čeprav imam 40 let delovne dobe. Ker mi je gorenje dalo narobe izračun za penzijo sem tako bila oškodovana tudi za 15.000€ in nisem mogla niti na čakanje,ker grem letos 31.5.2016 v redno penzijo z 40 let in tri dni manj od 7 mesecev.Večima sodelavcev pravi, da bi morala dobit nagrado za 40 let pa me zanima še mnenje nekoga, ki se spozna na to. Hvala in L.P.
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=KOLP209
Na podlagi 58. člena KP dejavnosti ti pripada jubilejna nagrada za 40 let, če si dosegla 40 let delovne dobe v Gorenju. Če ti en dan manjka, recimo, da si bila zaposlena kje drugje, pač nisi upravičena do te nagrade.
rogi69 hvala za odgovor �
Pozdravljeni !
Vmesecu februarju sem dopolnil 30 let skupne delovne dobe, z dvodnevno prekinitvijo, in sicer pri različnih delodajalcih. Zanima me če sem upravičen do izplačila nagrade kljub tej prekinitvi.
LP Robert !
Zanima me ali mi pripada jubilejna nagrada za 20 let.Vmes sem bila 11 mesecev pri drugem delodajalcu in 7 mesecev na zavodu zdaj pa spet delam pri istem prvem.In imam ze napolnjenih 20 let samo pri prvem.Hvala za odgovor.l.p.Viki
Pozdravljeni!
Pri delodajalcu sem bil redno zaposlen 24let. Potem pa je podjetje prevzela njegova hči in sedaj delam pri njej.Delovne dobe nisem prekinil.Naslednje leto imam 30let delovne dobe.Ali sem upravičen do Jubilejne nagrade za 30 let?? Lepo prosim za odgovor!
Pozdravljeni
pri sedanjem delodajalcu sem začela delati 3.5.1986, vmes pa so naš računov.sektor “posodili”
drugemu podjetju, pri katerem smo opravljali isto delo, tudi za sedanjega delodajalca,
po dveh letih pa nas je spet zaposlil sedanji delodajalec. Zanima me, kako je z jubilejno
nagrado, kajti letos je bilo 30 let, če upoštevam tudi tisti dve leti.
Vljudno prosim za odgovor in sicer me zanima: v mesecu avgustu bom dopolnila 20 let pri delodajacu, ki je registriran v gospodarski dejavnosti kot delniška družba, vendar pa sem se pred datumom ko bi dopolnila 20 let, prestavila v hčerinsko firmo, ki je registrirana kot družba z omejeno odgovornostjo ( ne vem če ima to kakšno zvezo ali je osnovna firma d.d., hčerinska firma pa d.o.o. ), vendar pa pogodbe še nisem prejela niti podpisala. Prosim za nasvet kaj storiti, oz. ali mi pripada kljub vsemu jubilejna nagrada za dela v prvem podjetju oz. na kaj moram biti pozorna pri podpisu nove pogodbe.
Iskrena hvala za hiter odgovor
Forum je zaprt za komentiranje.