Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek judo, kimono, itd

judo, kimono, itd

Naš 6letnik je zagrabil, da hoče – na judo!! Matr, kje je judo najdu?! OK, pa judo, pa čeprav noben pri naši hiši nima blage veze o judu. Izvedeli smo, da rabi kimono, ki ga lahko kupimo/izposodimo v klubu, za kupit ga trenutno imajo, stane 25 €, za posodit pa “ta malih” ni. Za zdaj. Torej 25 €. Jaz nimam pojma, a je to velik, a je to mal, kolk teh kimonov sploh rabi, zraven je en 3 km dolg pas – kako naj to namotam okol našega piščanca, mi sploh ni jasno, ampak recimo, da bodo to že tam porihtali. Zdaj pride zraven še 15 € vpisnine in pol spet po 25 € na mesec. Kaj pa po tem? Izpiti? Tekmovanja? Za neke “pasove drugih barv” – zdaj ima neka belega, kao. Kako se gre to naprej? Mislin te barve pasov pa to….a to se tekmuje zanje al kaj, kako?? Dajte mi povedat starši, ki ste že šli skozi to, ker v klubu mi niso nič določnega razložili, češ da bomo vse še videli.

Torej, koliko sploh stanejo ti kimoni in koliko jih taki frocki rabijo? Eno, dve? Kje jih kupujete – v klubih ali sami in če sami – kje? Kako je s tkemovanji oz. izpiti? So obvezna, se plačujejo, kdaj so? Mogoče se kdo reži, ampak jaz pojma nimam, kako to gre, ker pa mulo igra zraven violino že dobro leto in je menda hud talent (le po kom????!!! midva sva oba totalno anti za muzko!), me skrbijo poškodbe pa tudi to, da bo vsega za 6letnika malo preveč, ker tamau je zagret 500 na uro. Izkušeni starši – na pomoč!

Naša punca hodi sedaj 2. leto na judo. Tečaj je 19 evrov/mesec, trening1x na teden, za kimono smo dali 35 evrov. Kupili malo večjega ker se krči ko hudič (čeprav ga pereš na nizki temp.) in da ga ima še letos. Pasove potem polagajo vsake tok časa ne vem natančno-takrat dobi listek z obvestilom in jo peljemo kako soboto na to tekmovanje, tam jih stehtajo, razporedijo v tekmovalne skupine npr. po tri/pet tekmovalcev in potem vsak tekmuje z vsakim (ab, ac, ad, bc, bd, cd,). Vsaka naslednja barva pasu je kao višji rang.

Aha, hvala. Daj mi prosim, povej, a kimono je pol eden dost?? A se to lika, ker hlače so ko seno, ko jih operem?? A se lahko hlače “gor vzamejo” – skrajšajo, tko na roke, ker meni hodi po njih, pa sem pozabila vprašat 🙁

Naš ima trening 2 x tedensko po 90 min, kar se mi zdi veliko – po treningu mi skor stoje zaspi. Vadnina je 25 e, ne vem pa, a se tista tekmovanja oz “pasovi” še posebej plačujejo. A kaj veš, kako se poškodbami, ker ko jih gledam, mi gredo kocine pokonci, trenerji pa pravijo, da poškodb (skoraj!) ni.

Ehhh….una oblekca….hmmmm….no ja….Meni jo je mamika sešila…..tako, da judo….sankokaj…shotokan…..pa to….Pride prav ……..če kakšna budala teži…..ena čelna pa je fertik….

Ja 1 kimono je dovolj. Lika se ponavadi samo spodnji del, vsaj jaz tako delam…

Tekomovanja in pasovi se (vsaj pri nas) plačujejo. Cena tekmovanja je okoli 7e, pas pa pride okoli 20e.

Poškodbe so seveda prisotne ampak jih je malo. Če bo delal po navodilih trenerja bo vse v redu 🙂

Priporočam, da rokavov na kimonu ne krajšate, ampak jih zapognete in zašijete iz dveh razlogov:
– krčenje kimona pri pranju
– rast otroka

Da ne bo treba kupovati novega kimona vsake pol leta.

Aha, hvala :), rokavi niso problem, so ap tudi predebeli za kaj takega, hlačnice pa 🙁

draga mama

Po mojih izkušnjah je to najcenejši šport v Sloveniji. Moji so trenirali marsikje, pa je bistveno cenejši od vsega, tudi od atletike. Jaz sem bila tudi skoraj proti, ampak smo gal dali zaradi motoričnih težav, ki pa so ob treningu popolnoma izzvenele. Izpiti so, ampak otroci imajo vsako leto en izpit, če jih trener prepusti k izpiti. Tekme tudi stanejo, a mi smo začeli s tekmami šele po letu in pol treninga.Pri nas je ponavadi za spričevalo v šoli dobi nov pas, seveda če je naredil izpit. Za informacijo, za kopalke za trening in plavanje sem dala ene 3x več kot pa za komone.

Na začetku rabite le eno kimono. Da bi pa likala; v 13 letih smo likali kimone le, namesto sušenja. Hlačnice moraš zašiti, da ne bo hodil po njih. Drago pride pranje kimone, če je slabo vreme imamo mi težave s sušenjem zgornijih delov, pa količina hrane je enormna, če je v polnem treningu. ( Res pa ni peresno lahka kategorija).

Z leti pa potem pride, tako da je omara premajhna, ker ima po mojem 6 kimon.
Je pa težko gledati tekme, mei še vedno ni lahko in se jim sedaj več ali manj raje izognem. Poškodbe so, ampak čisto nič več kot pri vsem športu. Ko bi ti vedela koliko poškodb imajo plavalci.

Želim vam veliko veselja nad judom
ena mama

Prodam kimono za karate za 10€, če vas zanima, pustite kontakt.
Tudi če ni prav za judo, mislim da bi bil za začetek super:)

Prodam kimono za judo za 10€ (velikost okrog 8-10 let, lahko preverim), mail mariyan76@gmail.com.

Tole vse podpišem! Oglašam se pa zato, ker sem vesela, da vidim, da nisem edina mama, ki trpi na tekmovanju. Ko je bilo konec prve tekme sem bila čist prepotena in iz sebe. Sin je bil pa srečen. Kakšne mame pa noro navijajo, zbij ga, daj ga … in ni fajn, če je tvoj otroka ravno takrat pod tistim z navijaško mamo. :)))

Čeprav razumem …

In me je obhajal ponos, ko mu je šlo dobro.

Brez skrbi, prsti za violino bodo ostali celi, fant bo postal pa dobro kooriniran in močen. Če pa igra violino, je pa sploh fajn, da ima zraven še šport. Ziher je pa judo za prste bolj zdrav, kot kakšna odbojka 😀

Naj uživa, boš videla, kako so kjut v tistih kimonih, pa vsi ubogajo trenerja na tren. Fajn zgleda.!

Hvala vsem :))

No, o tekmovanjih bom raje kar tiho – bo šel mož, jaz že ne!! Madona, jaz čisti pacifist, pa da gledam dete, kako mi mlati drugo dete – ne, hvala!

Ma ja, šport pa poškodbe – zato smo do zdaj sicer se šli šport vseh sort, ampak brez treningov in to , za lastno veselje. Sem slišala tudi od plavalcev ja, da je kup poškodb – sem samo blentavo gledala. Gospa, ki tamalega uči violino, je kar zajavkala, ko je tamau rekel, da “trenira”. Potem je rekla, upam da kak judo, aikido ali karate. No, potem sem jaz javkala in debelo gledala. Je pa tako, da naš ima ful težav z motoriko, centralno hipotonijo in tudi težave s pozornostjo, zato sem se z lažjim srcem odločila ZA judo, ker mi ga je delovna terapevtka promovirala in čim je tamau od nje slišal judo,. smo bili pečeni. No, o uboganju na besedo ne bi, vsaj za zdaj še ne 🙁

Kimono bomo tale, ta prvi, kupili nov za teh 25 €. Če ne drugega, bo ostal za spomin. So pa dobri ja, ko eni rjuhci, ki priracajo na tatamije, pol pa mati, pa hadži — uf, že tu se mi vse neha. Hvala vsem!

Moj sin je v 3. razredu, judo trenira od prvega.

Naj te nic ne skrbi. Otroci se naucijo pravilno pasti na tla in naceloma samo zgleda grozno, ko zaropota. Nas se ni prisel z modrim flekom domov. Pravijo, da je judo balet v belem 😉

Kimono bi jaz kupila eno velikost vecjo, ker se skrci. Nas ima adidasovo in se mu hlace nic ne vlecejo po tleh, medtem ko pri enih opazam, da kar hodijo po robovih hlac.

Tekme so ponavadi zelo razburljive. 😉 Lahko je ze v parih sekundah vsega konec, ampak to je na zacetku normalno. Jaz ponavadi sedim na tribuni in ce tekmujejo na treh blazinah, je toliko ljudi v dvorani in vsi se derejo eden cez drugega, da hvalabogu ne vem, kaj se dere trener ali pa starsi nasprotnika;)

Veliko uspehov!:)

New Report

Close