Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Jugoslovanska ljudska armada in slovenska wikipedija

Jugoslovanska ljudska armada in slovenska wikipedija

http://sl.wikipedia.org/wiki/Jugoslovanska_ljudska_armada

 

JLA nikoli ni bila tretja sila v Evropi in deseta na svetu. Wikipedija piše same laži.

JLA je bila PRISILA. Je sel kdo rad med te cigane?

 

Se cigani imajo pregovor (poslovico): RADON IDE SRBIN U VOJNIKE, DVA GA TUKU, TRI GA VUKU.

 

Kolikor berem, je bil ze koncept JLA v osnovi popolnoma zgresen, zato se je razsula ze ob pogledu na cevi in penise SLOVENSKIH JUNAKOV 25.6.1991, ko sem jaz se kot novorojencek bil.

 

Da ne pisem, kako so se srbi usrali ob pogledu na vdor [pol manjsih od nas in celo manjsih od glupih Srba, to je dejstvo in ne predsodek] bersaljerov in arditov aprila 41.

Toliko o tem kupu dreka z Balkana.

 

 

Vesel oce

 

 

V letalstvu in mornarici so dominirali Slovenci in Hrvati, zanimivo pa je kako sta ti dve veji JLA bili obupno slabi. Celo mitomanska Wikipedija je priznala da je mornarica nazadovala in da je bila opremljena z ribiškimi barkami (WTF?????), zastarelimi italijanskimi, nemškimi in zavezniškimi ladjami ki so kmalu postale popolnoma neuporabne. Letalstvo ni imelo preko tisoč bojnih letal. To je še ena njena laž. Tudi glede števila redne in rezervne sestave ima popolnoma napačne podatke. Jugoslovanska vojaška industrija (zlasti letelska) je bila zelo slaba in nekvalitetna.

Kaj je bilo pa s tistim Supersonikom tam leta 1986?

 

A je bil samo na papirju?

 

Slovenci so financirali projekt, srbi pa so se drzali svojih znamenitih treh,, le zanje znacilnih tock:

 

1) Lakota celo

 

 

2) Samo sto nismo

 

 

3) Jebiga

 

 

Prosim za odgovor,

Vesel oce

1) Lako cemo

 

 

correct.

Število aktivne in rezervne sestave jugo vojske ki ga navaja retardirana slovenska Wikipedija niti slučajno ne ustreza dejanskim številkam. Še pušk niso imeli dovolj da bi z njimi opremili vso to maso. Bolgarija, Romunija in Madžarska so vse bile bolje opremljene in približno tako močne kot JLA če ne celo močnejše. Slovenska Wikipedija pač širi mitomansko zgodbo o JLA kot tretji najmočnejši vojski v Evropi in deseti na svetu kar s tem želi povzdigniti “zmago” Slovenije v osamosvojitveni vojni ki pa je ni bilo. Podobno to počnejo Hrvati in Bošnjaki. 4 milijone pušk M-70 je izdelala Jugoslavija, postala pa je standarna šele leta 1982. Pred tem je Šugoslavija izdelala milijon in tristo tisoč repetirnih pušk M48.

Eden najboljših Titovih generalov Janko Bebetko je krepko dobil po glavi v vzhodni Hercegovini leta 1992. Kljub temu da so hrvaško – muslimanski agresorji ki jih je on vodil imeli najmanj 8 kratno premoč v živi sili in oborožitvi, jim ni uspelo poraziti srbskih branilcev. Jugo vojska je bila prepolna takšnih nesposobnih političnih generalov.

Od 8 do 12 milijonov v aktivni vojaški službi in še dodatnih 3 do 4 v rezervi????????????????????????????

Eni še kar ne morejo požreti dejstva, da so se pripadniki JLA pred 30 leti vozili z nadzvočnimi letali Mig-29, medtem ko slovenska vojska danes uporablja predelana propelerska športna letala… ko bi vsaj uporabljali Pipistrele na električni pogon!

Odgovor na objavo uporabnika
točn tko, 16.05.2021 ob 05:51

Eni še kar ne morejo požreti dejstva, da so se pripadniki JLA pred 30 leti vozili z nadzvočnimi letali Mig-29, medtem ko slovenska vojska danes uporablja predelana propelerska športna letala… ko bi vsaj uporabljali Pipistrele na električni pogon!

Vozili so se pa res, po pisti, ker denarja za ure letenja ni bilo.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Neverjetna levičarska propaganda in laži. Kvizlinški B92 ki je bil ustanovljen z denarjem ameriške vlade in Soroševega denarja ki promovira multi kulti idejo in je leta 1999. odkrito stopil na stran NATO agresorjev ter širil njihovo propagando, je v svojem dokumentarcu Vukovar poslednji rez v uvodnem delu objavil fake podatke da je bilo v komunistični Jugoslaviji sklenjenih milijon mešanih zakonov v katerih se je rodilo osem milijonov otrok. Če pogledaš koliko prebivalcev je imela Jugoslavija na začetku in koncu svoje obstoja, ti je takoj jasno da ti podatki ki jih širi Soroševa propagandna mašinerija niso točni.

Še Albanija je imela več protiletalskih sistemov SA-2 oziroma S-75 Dvina od Jugoslavije. Albanija jih je imela 84, Jugoslavija pa samo 60. In kako bo taka vojska tretja najmočnejša v Evropi?

Totalna nesposobnost zločinske UDBE, jugo vojske, teritorialne obrambe in policije. Potrebovali so 40,000 pripadnikov da so uničili majhno skupinico ustašev ki je prodrla globoko v državo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bugojno_gr0up

Jugoslavija imela 160+ večcevnih metalcev raket M-77 Oganj, 100 Gvozdik in 128 havbic Nora in D-20. Na drugi strani je Bolgarija imela preko 150 havbic D-20, 506 Gvozdik in 400 sistemov BM-21 Grad. Romunija je imela preko 450 havbic M81 in M85 (romunska različica sovjetske havbice D-20). Jugonostalgiki nikakor ne morejo sprejeti dejstva da je JLA bila eno zares veliko sranje in da je krepko zaostajala tudi za balkanskimi vojskami.

Najmočnejša vojaška sila bi bili domobranci pod vodstvom gospoda Janeza Janše.

Sicer pa je gospod Janez Janša dokazal, da je On sam daleč močnejša sila od JNA, saj jo je lastnoročno premagal brez da bi prestopil prag kleti Cankarjevega doma.

Šugova JLA niti kar se tiče pehotnega orožja ni mogla slediti razvitemu svetu. Slaba jugoslovanska kopija M-70 je postala standarna v vojski šele leta 1982. Že pred tem so jo imeli vendar v zelo omejeni količini. Bile so zelo slabe. Zlasti tiste s preklopnim kopitom ki so bile najstarejše, najcenejše in bilo jih je največ. Preklopno kopito nima nobena jurišna puška nobene resne vojske. Samo pametni jugiči so se tega spomnili.

Vzhodnonemška vojska je imela 3400  tankov T-54, T-55 in T-72 kar je bistveno več kot jih je imela Jugoslavija. Četrta sila v Evropi? Levičarji oziroma komunisti zelo grdo lažejo.

 

 

Čehoslovaška je bila velesila za Jugoslavijo. Imela je 1700 tankov T-72 in 1900 tankov T-55, medtem ko je Jugoslavija imela 1780 tankov T-54/55 in okoli 500 T-72 in M-84. Poleg tega je Čehoslovaška po licenci delala mige, tanke. O tem je Jugoslavija lahko samo sanjala.

Jugoslavija je imela 12-16 sistemov Luna raketne artilerije. Od tega jih je večina ostala v sestavi Vojske Republike Srbske. Na drugi strani so Bolgarija (28 komadov), Poljska (49 komadov), Romunija (20 komadov) vse imale precej več takih sistemov. Povedati je treba da so Lune bile edina raketna artilerija JLA, balističnih raket za razliko od sosednjih držav pa JLA sploh ni imela. Prav smešne so bile grožnje Ratka Mladića z raketnimi napadi na NATO države če bi se NATO vmešal v vojno v BiH.

Če nam ne bi levaki vladali 30 let na 45 let podlage, bi gospod Janez Janša poskrbel, da bi imeli za šolanje 500 F35 (na slabših se ne splača šolat), za obrambo pred venezuelskimi levakarskimi vdori v zračni prostor pa 1000 lovcev F22, ZDA bi nam večino tega poceni prodale pod predsednikom Trumpom, ostalo pa na lizing z negativnimi obrestnimi merami.

Čak kur_a da dol prideš je bil včasih značilno za albansko RV PVO. Ampak danes niti ne vem, kako se imenujejo tisti trije slovenski borbeni avijoni pilatusi.

tolk mi je všeč ko preberem – slovenska vojska. V bistvu jih ni pa niti za en polk.

Slovenska vojska ima verjeno največji generalštab na en polk

Kar stoži se mi ob podatku, da ima slovenska vojska 18 haubic na konjsko vprego, 15 baje delujočih, 3 za rezervne dele. Domet 20 km. Se vprašam, kaj pa bodo z njimi, a bodo sami sebe v nogo kanoniral. Iz Počka še do luke Koper ne nese.

New Report

Close