Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika juha z zdrobovimi zlicniki

juha z zdrobovimi zlicniki

zivjo, zanima me, če katera dela zdrobove zlicnike takšne kot so v maggijini juhi z zdrobovimi zlicniki. naša mala jih obozuje pa bi jih raje naslednjic ponudlila domače. prosila bi za kak preverjen recept in opisan postopek.

Najlepša hvala!

Nimam pojma, kakšni so v Maggi juhi. Tega nikoli ne kupujem.
Če je otrok navajen na tisti okus, je najbolje, da ji kar tisto kuhaš. Pravi cmoki ji potem ne bodo všeč.

Zdrobove žličnike je čisto enostavno naredit. Umešaš eno jajce in dodaš pšenični zdrob. Masa naj ne bo pregosta, ker bodo potem pretrdi. Žlico najprej daš v juho in nato z njo režeš cmočke in jih vkuhavaš v juho.

1 jajce, 2 žlici olja zmešaš, dodaš zdrob, ne instant, ampak navadni zdrob, dodaš nasekljan pateršilj in zmešaš. Če želiš, da bodo cmočki mehki, mora bit masa mehka, tako da ko zajameš z žlico je ravno tok trda, da se ne razleze, da lepo ostane kupček na žlici. Potopiš v juho in naslednjega in naslednjega. Vzami majhno žličko, drugače bodo cočki preveliki, se fino nakuhajo. Tako da delaj majhne. V juhi iz vrečke so majčkeni, če hočeš to velikost vzami malo kavno žličko in mase polovico žličke. Kuhaj v POKRITI posodi 15 minut. Če želiš da so cmočki trši (to majo moji rajše) naredi maso precej bolj gosto. Lahko pa prvi cmoček zakuhaš (če ne veš ali je masa dovolj gosta) naj se kuha par minut, če se ne razkuha je ok, zakuhaj vse naprej. .če se razpade dodaj gres, da bodo malce bolj skup držali.

Daš toliko zdroba, kolikor je teža jajca (jajce samo razžvkljaš, ne stepaš), posoliš, pustiš, da zdrob nabrekne in skuhaš v juhi. Pridejo zelo rahli…


Ja, tako smo jih delali, jaz sem imela najrajsi trde, ampak res trde ( ko jih zelis prelomit na krozniku, pa odskočijo 😀…)

Jaz dam namesto olja maslo. Oboje je o.k.

1 jajce 3-4 velike žlice zdroba zmešaš. Daj za pol ure v hladilnik. Brez olja ali masla.
Zakuhaš v juho. Vre naj 5-10 minut. Pusti, da juha še pokrita stoji 10 minut.

Bistvo mehkih žličnikom je, da mora masa en čas ” počivati”.
Zatem žličniki niso več tako trdi in poskočni.

Ni res.
Meni se zdi, da vse ful komplicirate.

Stepem eno jajce L veliosti z malo soli, dodam 2 čajnih žličk inastant pšeničnega zdroba in zmešam, potem pa vidim, kakšna je gostota, ponavadi dodam še 1 ali 2 žlički, če pa slučajno kaj delam vmes, da ne uspem takoj zakuhat in masa stoji 5-10 minut, se tudi že malo zgosti in ni treba nič dodajat. Masa mora bit mehka, da se ne cedi z žličke, a da ni gosta, taka rahla. Ko to zakuhaš, so cmočki mehki. Ne dodajam nobene maščobe in drugih začimb razen soli.
Očitno mi kar dobro uspe, ker ko imamo koga na kosilu, vsi glasujejo za juho s knedlicami.

Za našo večjo družino naredim tako:
V skodelico dam dva koščka masla in počakam, da se raztopi. Dodam dve jajci, malo soli in dobro zmešam. Nato dodam zdrob, toliko žlic, da se lepo napoji. Če je zdroba preveč, postanejo žličniki trdi. Sama na oko vidim, koliko zdroba gre. Tako pripravljeno maso dobro premešam in pustim stati eno uro.
Žličnike z majhno žlico zakuham v vrelo juho. Žličniki so skuhani, ko lepo narastejo, prav je, da se kuhajo počasi, pokriti.
Če ste v gospodinjstvu samo trije, daš samo eno jajce in manj zdroba. Meni vedno uspejo.

New Report

Close