Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jušna osnova

jušna osnova

Pogosto vidim v receptih “dodaj jušno osnovo”. Jo uporabljate? kako jo pripravite?
Je okus hrane res boljši?

Kuharice razpišite se.

Uporabiš zelenjavo, kot za juho, lahko dodaš še kakšno kost in/ali košček piščanca. Če delaš ribjo, dodaš košček ribe, ligenj….po želji.

Kupljeno ponavadi, redkokdaj imam na zalogi juho v hladilniku.

Ponavadi jo imam vedno v skrinji (govejo ali piščančjo), saj kadar kuham juho, jo skuham v velikih količinah in potem po porcijah zamrznem. Največ jo uporabljam v jedeh, ki so drugače bolj šibkega okusa – npr. za riž. Ja, seveda je boljše kot samo kuhan riž na vodi. Če pa delam rižoto in imam velik kos mesa, se mi pa zdi, da ni treba dodajati še jušne osnove, saj že meso da dovolj okusa.

Tista iz vrečk in konzerv je ničvredna.

Pač pri mesarju, ki ga dobro poznaš, kupi malo kvalitetnega bočnika in nekaj kosti z v juho, tud kakšna goveja rebra so kr OK.

Pol pa dosti jušne zelenjave, npr. korenček, krmna repa, por, čebula, krmnno korenje za pujske….vse to lepo očisti, nareži in v lonec. Posoliš in počasi, res počasi kuhaš. Na začetku ko se pojavijo pene na vrhu to lepo pobiraj z žlico….

In to juhco kuhaš ta, ene dve al pa še nekaj več ur….

In imaš odlično jušno osnovo brez enga E-ja, en kup zelenjave kot priloga, meso ko je kuhano pa lepo zrežeš na tanke kose jih okisaš in ponudiš kot mesno solato….Uglavnem miljon možnosti.

Če pa napišem kako sem skuhal za mene najboljšo temno lovsko juho iz košute v mojemu življenju, mi pa tako al tako ne boste več verjeli….

Jušna osnova – to je mišljena goveja juha, ali pa kocka, raztopljena v vodi. Sama dodam na koncu h rižoti malo vegete, še to malo podušim in premešam, prav na koncu pa še košček masla. Domači pravijo, da naredim zelo dobro rižoto.

skuhaš sama, je boljše od kocke, vegete ipd. enostavno je skuhat, potem zamrzneš in dodajaš, kjer rabiš.

Nikoli ne uporabljam jušne osnove. In vedno je jed okusna. Riž dušim z dodajanjem vroče vode (grelnik), zelenjavne juhe imajo dovolj okusa z zelenjavo in začimbami. Tudi vegete nikoli ne uporabljam.

New Report

Close