Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jutri pa ena jota iz repe…

Jutri pa ena jota iz repe…

……….lepo čez noč namočim ješpren in fižol… jutri olupim krompir, nakopljem repo iz posode (zdraven je pa še pol krožnika pojem, take, kisle….uff je dobra), nekaj reber in par klobas……pol pa vse u eno “alfo”:)), en nežen plamenček odspodaj, da jotica glih komaj vidno brbota brh, brh…..ene dve uri….. ko pridejo “borci” iz šole bo glih kuhana…. še malo popeštat, na vrh pa malo zabele iz “ampremčka” …..

Vem da bo božansko:)))

pa palačinke s skuto &marmelaldo zravn…

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Čaki no odloči se al boš ješprenj al joto.
JOTA je lahko zs zla al repe ne pej sz ječmenom .
KONEC.

mmmm mi je že kar zadišala samo ob obranju 😛

Ne vem zakaj me prepričujete, da ješprenj ne paše v joto szi repo??

Dejte probat napravt tako in pol komentirajte. Tud mene so prepričivali da to že ni jota….še več, ko sem bil še lejdik an fraj, sem eno “kuharco” učil….

Ampak ko enkrat probaš, jo ne narediš nikoli več brez……

pa da se zastopmo…..ne daš cel kilo ječmena,,,,daš nekaj dekov, tako za lepo videti in zboljšati okus…..an če čmo bit prov izkreni, je tud zdravo….

jaz nikoli ne berem receptov, nikoli ne vagam soli, sladkorja…..zmeraj improviziram.

seveda, pol pa ene palačinke z ajdovo moko, naladane szi skuto, zloženi v protfan in pečeni v pečici…. pa shujšaj če upaš:))

rada bi vedla, na katerem koncu kuhate toto joto…Samo napiši strani neba, nič drjgega.. Pa tako
slovnično si lepo napisal, da sem se nasmejala…

Jota: krompir,zelje ali repa, fižol in prežganje, pa prasc. Amen že enkrat! !!!!

Ma kaksna jota 😀 Bobici so zakon! 🙂

…..on the west….na zahodu.

Je pa tako….še moja mama ko pride na obisk, prvo zmaže krožnik jote, se nasloni na mizo in začne…..ja čaki malo……ma kej je to…ma je bil ješpren noti?????……..ja mati, je bil…..ja, kje si to videl, a, a sem te tako učila, mulo…..

Ne, mati, nisi me tako učila…..ampak kot vidim, ti je prov teknila, ker na tondu(krožniku) ni niti sledi več o joti….se pravi da ti je bila dobra, ker, mati, ti se ne dotakneš tonda če ni skuhano tako kot mora biti. In zna bit da sem te pr štedilniku prerastu, mati…..tako je…….

Juh, je prhlna kot mačka…ti mene, mulo, da si ti mene prerastu???? zna bit da ja…poglej si tond…si zmazala to joto do konca brez se oglasit…….

…zdej pa si se, ker ti je težko priznat da je bila zelo dobra jota, spotaklna ob tisti ječmenček…..no ja, če ni drugega…..

Verjamem, da malo ješprenja paše v joto, ampak jaz se držim klasike.
Krompir, malo fižola, malo pujsa in repa ali zelje. Oboje skupaj je pa še boljše.

Tako.

kaj so bobici?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

kaj so bobici?[/quote]

Bobiči 🙂 mineštra s koruzo :)))

Ej, Carlos, kako je pa tebe luštno brat. Daj še večkrat kaj napiši! Mislim, da moraš ti bit en prav fejst možakar. :))


Ne vem kje ste se naučili dobro jed zasvinjati z ajnprenom!?!?

Čisto verjamem, da je dobra tudi z dodatkom ješprenja, je pa dejstvo, da to potem pač ni jota.
To je približno tako kot vegi pleskavica ali čevapčič…

lej jo, si ista ku naša mati………………

in zadnjič, ko je bila na obisku, pade v en “šentiment”, tiste otožne oči, objema vnučke….že malo pacasto vse skupaj…..

…..reče, veš, sin moj (govorila meni)….mama je samo ena ……

……………še dobro da je ena, bi se mi zmešalo če bi bile dve…………………

Joj Karlos!
Moram napisati..ceprav ne vem ce boste se videli moj komentar. Ze zgodaj zjutraj sva se z mozem tako nasmejala ob branju foruma o vasi joti in mami…na glas do solz! Hvala res! Lep uvod v veseli december! Upam da se kuhate joto z jecmenom!
Lp
Tanja

New Report

Close