Jutri pa ena jota iz repe…
……….lepo čez noč namočim ješpren in fižol… jutri olupim krompir, nakopljem repo iz posode (zdraven je pa še pol krožnika pojem, take, kisle….uff je dobra), nekaj reber in par klobas……pol pa vse u eno “alfo”:)), en nežen plamenček odspodaj, da jotica glih komaj vidno brbota brh, brh…..ene dve uri….. ko pridejo “borci” iz šole bo glih kuhana…. še malo popeštat, na vrh pa malo zabele iz “ampremčka” …..
Vem da bo božansko:)))
Ne vem zakaj me prepričujete, da ješprenj ne paše v joto szi repo??
Dejte probat napravt tako in pol komentirajte. Tud mene so prepričivali da to že ni jota….še več, ko sem bil še lejdik an fraj, sem eno “kuharco” učil….
Ampak ko enkrat probaš, jo ne narediš nikoli več brez……
pa da se zastopmo…..ne daš cel kilo ječmena,,,,daš nekaj dekov, tako za lepo videti in zboljšati okus…..an če čmo bit prov izkreni, je tud zdravo….
jaz nikoli ne berem receptov, nikoli ne vagam soli, sladkorja…..zmeraj improviziram.
seveda, pol pa ene palačinke z ajdovo moko, naladane szi skuto, zloženi v protfan in pečeni v pečici…. pa shujšaj če upaš:))
…..on the west….na zahodu.
Je pa tako….še moja mama ko pride na obisk, prvo zmaže krožnik jote, se nasloni na mizo in začne…..ja čaki malo……ma kej je to…ma je bil ješpren noti?????……..ja mati, je bil…..ja, kje si to videl, a, a sem te tako učila, mulo…..
Ne, mati, nisi me tako učila…..ampak kot vidim, ti je prov teknila, ker na tondu(krožniku) ni niti sledi več o joti….se pravi da ti je bila dobra, ker, mati, ti se ne dotakneš tonda če ni skuhano tako kot mora biti. In zna bit da sem te pr štedilniku prerastu, mati…..tako je…….
Juh, je prhlna kot mačka…ti mene, mulo, da si ti mene prerastu???? zna bit da ja…poglej si tond…si zmazala to joto do konca brez se oglasit…….
…zdej pa si se, ker ti je težko priznat da je bila zelo dobra jota, spotaklna ob tisti ječmenček…..no ja, če ni drugega…..