Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jutri spet Suznja Isaura, a se je kdo še spomni?

Jutri spet Suznja Isaura, a se je kdo še spomni?

Ali se spomnite telenovele Suznja Isaura? V Sloveniji so jo vrteli pred skoraj 30 leti. Zdaj pa bo od jutri spet na Gold Tv, ob osmih zvecer in to vsak delovni dan.
Katerih starih dobrih nadaljevank, telenovel in nanizank se kdo rad spomni?
In ali se lahko to kje dobi za videt preko racunalnika in kako dobiti tudi podnapise?
Sem ze malo starejsa generacija, pa nisem najbolj seznanjena s to tehniko.

Pred 20 leti pa res….

Seveda se spomnimo. 🙂
Od teh starih so bile Dallas, Dynasty, Paradiž, avstralska. Pa Pesem ptic trnovk. Pa še bi se kaj našlo.

Schwarzwaldska klinika je bila kasneje, pa še ena nemška Guldenbergovi, pa Gozdarska hiša Falkenau ali nekaj podobnega, bolj nazaj pa Bolnišnica na koncu mesta in kot otrok sem gledala Modro poletje in Arabelo, kot najstnica pa Santo Barabaro na Zagrebu, Dinastijo in Dallas pa redko. Sužnje Isaure se spomnim po naslovu, zgodbe pa niti slučajno ne. Je bila pred ali po Esmeraldi?

Je bila pred Esmeraldo. Esmeralda je bila tam v letu 1997/98. Isaura pa kar dosti prej, bi rekla tam 1988.
Zanima pa me, ce kdo ve, ali bi lahko kako dobila Gozdarsko hiso Falkenau, to je bila moja najljubsa nadaljevanka skoraj do danes. In seveda s podnapisi.

Esmeralda je bila prva.

Bo kar trideset res. jaz sem šla ravno študirat. zdaj grem pa k 50.

Se spomnim sužnje Isaure, ne več sicer zgodbe, a sem jo zelo rada gledala.

Za prvo telenovelo predvajano v Sloveniji velja brazilska Sužnja Isaura (Escrava Isaura) iz leta 1976, na TV Ljubljana predvajana v osemdesetih letih 20. stoletja. Za najuspešnejšo telenovelo v Sloveniji pa mehiška Esmeralda iz 1997.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Telenovela

Poleg naštetih so bili še Sever in jug s – Patrickom Swayze – ne vem ali še v času srednje šole, ki sem jo končala leto pred osamosvojitvijo ali kasneje,
v začetku 90-h pa potem Severna obzorja, Beverly Hills, Twin Piks…

Sužnje Isaure se spominjam. Gledala sem jo leta 1988., bila sem na porodniškem za drugega otroka. Zvečer sem ga nesla spat, ga umirila in se usedla pred televizijo. Komaj sem se dobro usedla, je že bil jok. Potem sem pohitela v sobo, dojenčka malo pobožala po glavici, mu dala malo čajčka in je lepo zaspal naprej…
Spomnim pa se nadaljevank Esmeralde, Kasandre, potem Čipke, Škorpijonov obroč, potem se spomnim ene lepe nadaljevanke, kjer je igrala Nicole Kidman zdi se mi, da je bila Bangkok Hilton ali nekaj takega, Pesem ptic trnovk, Hlapčič (avstralska nadaljevanka), Lepi upi, ….
A se kdo spomni ameriške nadaljevanke Vojna in spomini (glavno vlogo je igrala Jane Seymour). Kako lepi filmi so bili včasih in kakšne lepe nadaljevanke, zdaj sploh ne gledam več Tv, samo še štorijo.

O kako dobro se spomnim te nadaljevanke! Lepa je bila. Čisto nekaj abstraktnega za nas, ki nismo bili tega vajeni v dobi komunizma!
Jaz sem rada gledala Hišico v preriji.Pa Mestece Peyton.

Hehe, si šla čisto nazaj, tudi Forsyte Saga, pa dr. Živago smo gledali. In Sandokana! Ampak od Sandokana se nič ne spomnim, le sličice za album, sem bila malčica, ko so ga predvajali.

Sužnjo Isauro smo gledali pred več kot 30 leti. Gledala sem prav vse dele, kresna telenovela.

https://pt.wikipedia.org/wiki/Escrava_Isaura_(1976)

Poleg tega se spomnim da so takrat predvajali tudi
nadaljevanke:
Sever in Jug
Kunta Kinte,
Pesem ptic trnovk,
Via Mala………

Ja, lepo nam je bilo!!!

https://www.google.si/search?q=escrava+isaura&espv=2&biw=1600&bih=799&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi-89-Iu9XMAhUED8AKHZYuDrYQsAQIGQ

@Rangleri

ja,Jane Seymour je igrala tudi v tej super vojni nadaljevanki – Vojne Vihre (Winds Of War) ki so pokrile obdobje do začetka 2.svetovne vojne in pa nadaljevanje ki je pokrilo obdobje do konca vojne Vojna in Spomini (War And Remembrance) – super zadeva – gledal mislim da že 4-ič

hmmm, glede na to, da sem že 41 let stara, se spomnim, da so jo predvajali tam nekje, ko sem bila v 6-7 razredu. se pravi leta 1987, tam okoli…. definitivno ne leta 1976.

Escrava Isaura (Sužnja Isaura) se je začela vrteti leta 1976, Esmeralda leta 1997.

Escrava Isaura (Sužnja Isaura) se je začela vrteti leta 1976, Esmeralda leta 1997.[/quote]

Sužnja Isaura je bila konec 80-ih, sem bila v OŠ, ko smo jo gledali. Lahko je bila posneta prej, ampak pri nas ni bila predvajana 1976, tako da veš, da Google marsikaj ve, vsega pa ne.

Odgovarjala sem na vprašanje, katera je bila prej in ne, kdaj se je katera od telenovel vrtela v Sloveniji. Zanesljivo je bila prej Sužnja Isaura, saj je bila tudi posneta 23 let prej kot Esmeralda.

Odgovarjala sem na vprašanje, katera je bila prej in ne, kdaj se je katera od telenovel vrtela v Sloveniji. Zanesljivo je bila prej Sužnja Isaura, saj je bila tudi posneta 23 let prej kot Esmeralda.[/quote]
Eh, napaka, ne znam več računati. Posneta je bila 21 let prej.

Odgovarjala sem na vprašanje, katera je bila prej in ne, kdaj se je katera od telenovel vrtela v Sloveniji. Zanesljivo je bila prej Sužnja Isaura, saj je bila tudi posneta 23 let prej kot Esmeralda.[/quote]

Vprašanje ni, katera je bila prej, ampak kdaj smo jo gledali pri nas.

Jaz enako.

Vprašanje, na katerega sem odgovarjala uporabnice “spomin” je bilo: Sužnje Isaure se spomnim po naslovu. Je bila pred ali po Esmeraldi?

Vprašanje ni, katera je bila prej, ampak kdaj smo jo gledali pri nas.[/quote]

jooooj babe nehajte že
ena zgoraj je trdila, da je bila esmeralda prva.
isaura je bila posneta prej, pa tudi predvajali so jo prej, kot esmeraldo. jao, pa to ste ko kure na kupu.

New Report

Close