Najdi forum

kabelska zaščita

Mene pa zanima kako je z kabelskimi zaščitami proti streli. Sedaj je bil eden pri nas, ki pravi, da je z združenja kabelskih operaterjev in, da montira zaščite.
Pa sej bi bilo vse vredu, če ne bi bilo mogoče te zaščite dobiti samo danes in kakšen dan kasneje sploh nemogoče. Ker stane 8500 SIT v gotovini, pa plačuješ samo s karticami toliko denarja sploh nimaš doma.
Nisem vzela zaščite in upam, da mi ne bo žal.

LP

Da je kabelska zaščita verjetno potrebna ti postane jasno po višini premije (visoka premija = visoka verjetnost za dogodek), ko poskušaš zavarovati TV proti udaru strele. Meni je prenapetostni sunek že dvakrat skuril ISDN modem nakar sem kupil zaščito za telefon (modem), sledil je nakup zaščite za TV (kupil sem nek nemški razdelilec v Bauhausu), ki naj bi ščitil vtičnice in anteno, ko mi je crknil disk na računalniku (ne zaradi napetostnega sunka), pa še en razdelilec (Belkin, kupil v Merkurju), tokrat za računalnik in vso periferijo, ki ščiti tudi ISDN/LAN priključek. Belkinov ima tudi lučko, ki naj bi kazala ali je prišlo do vklopa zaščite in letos poleti se to še ni zgodilo. Kljub vsemu, ko gremo na dopust vse kable populimo ven.

Najboljsa zascita ti je da vse kable izklopis. Saj je cisto ok ce mas kako zascito ampak nic ni tak zanesljivo kot pa to da izklopis kable. Ce ti bol zal ali ne bos pa sama ugotovila. Jaz upam da ti nebo. Meni je enkrat ze blo:)

Lep pozdrav!

Pa saj imava tel. in el. zaščito. Za kabel pa nama do sedaj ni rekel še nobeden, pa nama je pred časem TV skurilo.

A naj nebi bil kabel iz optičnih vlaken?

LP

Najboljša rešitev je zaščita proizvajalca Belkin;zaščiti napajalni del(230 V) ,telefonski vhod v hiši in s tem vse telefonske naprave(tudi modeme in faxe) ter kabelski del(kabelski modem,tunerje in TV aparate).Ko napravo kupiš ,imaš vse naprave ,ki so priključene preko nje ,doživljensko zavarovane za vsoto 60.000 €.Zadnjič je pri nas udarila strela in uničila preko 100 telefonskih priključkov;na moji zaščiti pa so pregorele tri varovalke ,ki jih je prodajalec takoj brezplačno zamenjal.Najceneje (12 821 SIT)se zadevo dobi na: Za šifra gostitelja odtipkajte: nada .Na desni strani kliknite ITS Intertrade ,nato pa v iskalniku zgoraj levo “zaščita”.Zagotovo vas ob nevihti ne bo več bolela glava.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close