Kad zamirišu jurgovani.. :))
Veste kaj,se full opravičujem,zdaj zgleda sem prišla po 2 dneh gor,pa bo spet ta Redna nabila teme. ne bom ne,ampak sem pa rekla da zapišem v eni temi kako hujšam,ker se vsaaaaaaak teden porajajo vprašanja kako hujšam in vas zanima in tako dalje,jaz pa nočem bit nesramna in vam z veseljem odgovarjam,ampak ne vsakič isto. tako bom tole temo napisala in bom samo linke lepila za naslednjič,ko me boste spet spraševali. kako hujšam?
Žensko telo potrebuje na dan od 1800 do 2000 kalorij.Če je pri tem fizična aktivnost normalna in ne pretirana. če zelo veliko športate,vsaj 3x tedensko močno,se poviša na 2500 kalorij. Vendar ob normalnem delu,službi,sprehod,itd potrebujemo ženske cca 1850 kalorij na dan. če v sistem vnesemo 400 do 500 kalorij na dan,izgubilo pol jg na teden in tako torej 2kg na mesec.kar je zdravo,počasi in sigurno.
Začela sem hujšati s 131 kg. Sedaj jih imam 117.
Spodaj vam dam par nasvetov in primeri mojih jedilnikov.
JEDILNIKI PRIMERI
zajtrk
polnozrnata žemlja,rezina sira,banana,sadni jogurt (ali navadni po želji)
ali
polnozrnati mussli in mleko 100g
ali
corn flakes in narezana banana z jogurtom 100g
ali
kraljevska solata (radič,zelena solata,koruza,šampinjoni,paradižnik,bučke,paprika,kumare,feta sir 100g na kockice,kuhan krompir 50g,kis in olje,žlička majoneze za preliv)
ali
tuna (konzerva) popražena s ščepcom bazilike,malo mezge,100g testenine in skleda radiča
_____________________________________________________________________________________
vsi ti primeri imajo max 700 kalorij
VEČERJA
kompot (bilokakšen)
ali
šalčka gresa
ali
skleda solate (če jo čez dan niste) in kos kruha
ali
kakšna juhica ki ste jo popoldne skuhali,bučkina,paradižnikova,gobova..itd
ne pozabite dat notri malo nudeljcov drugače ne bo nasitno. Krožnik juhice ima povprečno 100 kalorij kar je premalo. Malo nudeljcov lahko komot. Vendar brez kroglic!!!
____________________________________________________________________________________
približno 300 do 400 kalorij
zanimivo bo seveda videt kako na veliko boste pljuvali mojo dieto. kot vedno ipak smo na monu a ne. Dajte si duška. Sicer imam par nasvetov še. za večerjo je dobro jesti veliko beljakovin.To mene malo nese,ker imam zelo rada sadje. Vendar bolj priporočajo beljakovine. Jesti po 6 uri je lapsus. Ker imate večerjo obrok do 300 kalorij kar je vseskupaj nič,jo lahko pojeste tudi zvečer. Od krožnika juhice ali kompota se ne boste redili. Po 6 uri zvečer načeloma ne priporočajo ejst tistim ki pojejo obilno. Labsusi so tudi da sadje redi. Če bi ga pojedli 3kg vsak dan ja ne pa v normalnih količinah. Zraven športam. Delam aerobiko na youtubu,kolesarim in hodim na sprehode. Vmes pojem kdaj tudi kakšno mlaico,jabolko 2dcl gostega soka ali sveže stisnjenega juica ali morda kakšno breskvo. Včasih presežem 1600 kalorij,pa zato se svet ne podre. Zgodi se redko ampak včasih imam 1700 pa vseeno hujšam.
ne bodite prestrogi do sebe,hujšajte počasi. Veliko se gibajte,obvezno spijte 2litra vode na dan,
imejte tudi 1x na mesec dan ko se pregrešite in si privoščite,vendar boste sčasoma ugotovili da vam vsa druga kalorična hrana ne bo več pasala.
lp
REDNA
(al sm dala butast nalsov teme,da jo lažje najdem v googlu hahah )
SKRATKA NISEM BISTVA POVEDALA DA NA DAN POJEM 1600 KALORIJ.. IN NA VSAKIC 30 KG MANJ JIH BOM VNESLA 200 MANJ..
117 KG 1600 KALORIJ NA DAN
100KG 1500 KALORIJ
90KG 1400 KALORIJ
80 KG 1400 KALORIJ
POD 1000 NE SMETE NIKOLI IT KER JE ZDRVAJU IZJEMNO NEVARNO
Ko zadiši španski bezeg
Kolikokrat sem umrl, ti si me pa oživela
kakšen sem bil pijanec, ti si me pa streznila
kakšni ognji so goreli, ti si jih pa pogasila
na kakšnem sem bil dnu, ti si me pa rešila
Po tebi je ostala duša gola kot puščava
po tebi mi je ljubezen kot ena revščina
so noči ko žalost točim v kozarec za vin
ampak ni toliko dni kolikor je na srcu pajčevin
Lahko boš ti brez mene
kako bom pa jaz brez tebe
ko pridejo težki dnevi, ko odidejo vsi kreteni
ko zadiši španski bezeg
http://tekstovipjesamalyrics.com/home/150-dino-merlin/2336-dino-merlin-kad-zamirisu-jorgovani
Ko zagifta španski bzg
Kokrat sem krepnu, ti si me pa zbrcala
kakšna sem bil pijandura, ti si me pa pobruhala
kakšen sem bil piroman, ti si me pošpricala
v kakšnem sem bil dreku, ti si pa rmuhe podila
Po tebi je moja duša gola kot kurba stara
po tebi mi je ljubezen kot žvečenje kalamara
so noči ko žalost točim kot urin
ampak ni tolko kapljic ker sem fin
Lahko bo diler brez mene
ampak kako bom jaz brez njega
ko pridejo brez droge dnevi, ko odidejo vsi narko frendi
se ga zagiftam s španskim bzgom
Model postave niso lepe.
Lepe so športne postave. Ker človek takoj zavoha zdravo telo. Pri model postavah je pa samo bolezensko odrekanje hrani. In človek takoj zavoha telo, ki se sovraži.[/quote]
Zadnjic sem gledala intervju s tole model postavo (link spodaj). Licne kosti so ji strlele ven, lica so bila upadla, oci so bile prevelike za njen obraz, kosti na ramah so ji strlele ven, nadlahti kot pri 10 letni suhici. Punca se mi je tako zasmilila, da bi ji najraje odnesla malo hrane tja v studio
Pri veliko manj kot 1000 kalorij bos se nekaj casa sla, postopoma ti pa telo odpove. In to dobro vem, ker je bliznja sorodnica imela bolezen, zaradi katere ni mogla jesti in je bila v bistvu kot anoreksiki. Na koncu so ji zaradi pomanjkanja hranil odpovedali vsi organi.
…piskrcek, pa ne mislim pljuvat…Redna, ti lahko predlagas, poves, kako se prehranjujes in morda res komu das vsaj motivacijo. A nikakor ne mores svetovati, ker je v tvojih jedilnikih precej zadev ki bi jih morala crtat …gres, majoneza, mezga, nudeljni, da bo nasitna vecerja….pravilno ugotavljas, da je treba jest B za vecerjo, pri tebi pretezno OH in cukri…..Ni vse v stetju kalorij, ta nacin je ze zdavnaj mimo in uspesen morda na kratki rok, nihce vse zivljenje ne bo presteval kalorij. Vazno je, kaj vnasas v telo in ne toliko, koliko kalorij ima.
To ne pisem tebi, ker si v svoj prav prepricana, morda samo nasvet za ostale, da si prej zadeve bolj preberejo in tvojega nacina ne jemljejo za svetega.
Lep dan vsem!
Tole je spet ena od tvojih laži, ko bi bili ljudje bolj pazljivi kaj pišeš in kakšne svoje slike lepiš bi hitro ugotovili tvoje pretiravanje, vsak ki se vsaj malo spozna na kilažo bo videl , da po slikah sodeč nimaš in tudi nisi imela 131kg , groba ocena tvoje postave je okoli 100 kg morda kakšno kilco več ampak 131 sigurno ne, tudi po nabavljeni hrani (fasngi), ki si jo pred kratkim dala tukaj gor se vidi, da to ni dietna hrana, ko pa človek vidi tvoj jedilnik mu je pa vse jasno, to ni jedilnik za hujšanje prej obratno, s takim vnosom dnevnih kalorij se človek redi ne pa hujša .
moje mnenje: za začetek je dobro,da si lažje prešla iz nezdrave prehrane postopoma…
mogoče pa zdaj postopoma še ukinjaš stvari za katere veš,da so nezdrave…pa jih zamenjaš živili, ki imajo nizek glikemični indeks…
v glavnem postopoma prehajaš in delaš zamenjave…in ti bo lažje tudi se držati potem tega, ker ne bo drastična sprememba naenkrat odpovedi vsemu…in tudi na okus se boš lažje navadila ti dam primere: basmati riž, kuskus polnozrnati, polnozrnate testenine, kitajski rezanci, pira, nesladkani sokovi (grenivke, brusnice, jabolka), čičerika, leča, špinača, paprika, jajčevci, ananas sveže sadje, ovseni kosmiči, jabolko, suho sadje,bučke, paradižnikova omaka – naravna brez sladkorja, mandeljni, arašidi (brez dodatkov), otrobi, itd.
zadnjič sem prebrala, da ti okus ov. kosmičev ni ok…
meni sicer je…ampak ti pa predlagam,d a poskusiš tako – navadni jogurt ali kefor…potem pa v kavnem mlinčku sveže zmeljem lanena semena+pšenične otrobe+ ovsne kosmiče… in to vsakič sveže zmleto sproti zmešam z jogurtom, se hitro napije jogurta in pojem…
pomembno je zaradi lanenih semen in zdravilnih maščob notri,d a se sveže melje, ker sicer tiste hitro oksidirajo… in res laneno seme ima tak dober okus in če ti sami otrobi niso ok…dodaj še to pa ti bo mogoče lažje…lahko dodaš še tuidi par mandeljev in ti bo popravilo okus…
vsekakor meni je to top – in zdravo – boljše kot tisti kupljeni musliji…
ker praviš,da imaš rada juhice – mogoče si kušiš svežo zelenjavo in jo na hitro pokuhaš in začiniš, zmiksaš s paličnim – pa bo super juhica večerja hitro…
ali pa si kupiš mešanico stročnic (leče, čičerike, fižola itd.) za enolončnice in tisto skuhaš in spasiraš z paličnim in pride zdrava juha polna in dobra…pa je na hitro gotovo…
to ti pišem samo kot ideje ne kot kritiko…zaslužiš vse pohvale za trud in voljo, ker je težko in je potrebna res vztrajnosti – ker pa vem kako je, če ti določeni okusi niso všeč…sama imam eno tako v sorostvu, ki zelo težko kaj novega poskusi – še ob polnozrnatem kruhu se je zmrdovala…ampak zdaj je brez problema rada piro in lečo in podobne rudi enolončnice, pa smutije zelenjavne z oreški ipd. tako,da s tega vidika sem ti dala kak predlog, če se boš mogoče na okuse lažje navadila in jih sprejela,d a ne bo za borbončice tak velik šok in občutek odpovedi…
v glavnem poskusi kombinirat kak okus, ki ga nisi tako navajena s kakšnim, ki ti je všeč,da zmanjšaš prevlado tiste neželjene arome in bo vse skupaj postalo dobro ko se boš pa navadila na okus, pa itak ne bo več težav…
samo ideje dobronamerno veliko uspeha in volje ter vztrajnosti kot jo imaš do sedaj še naprej :)))