kadilci na porokah, groza
Ni res, da so kadilci krivi, da je bila poroka bedna. Ker je bila poroka bedna, so bili ljudje raje zunaj.
To trdim kot dolgoletna kadilka, ki je pogosto s celonočnega žura prišla domov z 18 cigareti od 20ih (s tem, da sem enega pokadila ob odhodu domov), ker se je pač toliko dogajalo, da nisem želela nič zamudit med čikpavzo. Se je pa zgodilo, da je šla škatla v treh urah, če sem morala nekako dolgčas preganjat.
Zdaj sicer že dolgo ne kadim več, se pa ravno na ohcetih dogaja, da bežim ven iz prostora “na luft”. Običajno takrat, ko me razni vsiljivci skušajo prav fizično odvlečt na plesišče, kao “zdaj gremo pa vsi vlakca, poberite spotoma vse svate”. In jaz šibam ven.
sama nisem kadilka, pa sem zadnjič na eni poroki večino časa preživela zunaj ob kadilcih. Noter se namreč zaradi težaškega benda, ki je ful glasno nažigal, ni dalo pogovarjat. In kadilci so hodili tudi ven predvsem zaradi tega, ker so se edino zunaj lahko o čem pogovorili – čik je pač bil za zraven. Saj je jasno, da zdržijo brez čika tudi nekaj ur, če je treba (konec koncev v službi), ampak če je poroka težka, bend nažiga preglasno……. pač uporabijo čik za izgovor, da gredo lahko ven.
Jaz niti tega nisem rabila, sem kar brez kajenja šla ven. Razumem, da je potrebno biti do mladoporočencev razumevajoč in vljuden, zato pa smo tudi bili na tistih bedastih igrah in tudi sodelovali, čeprav je bilo kar nekaj ljudi, ki se nam je tisto zdelo bedasto. Pa smo bili zraven zaradi ženina in neveste. Ampak to ne pomeni, da si nevljuden, če pač ne plešeš in greš ven pred dvorano, kadar je notri tak hrup od muzike, da se niti pogovarjat ne da. Kdor je užival v glasbi, je bil not in plesal, kdor ni, je šel ven. Ali pa bi po tvoje morali trpeti ves večer in celo plesati, čeprav nam do tega ni bilo?
Kakšni nestrpni ljudje se oglašajo tu gor! Prej ni bio prav, da so kadilci kadili v notranjih prostorih, sedaj ni prav da kadijo zunaj! Prej je notri smrdelo, sedaj smrdi zunaj. Mislim, da vam velikokrat ni treba prenašat kadilcev zunaj, pijancev za šankom, male otroke, saj se mi zdi, da niste ravno velikokrat povabljeni na razne poroke in druge zabave, ampak samo takrat, ko so vas morali povabiti in jim ni preostalo drugega, kot da so vas prenašali zraven sebe. Ubogi ljudje, ki so morali poslušati vaše tarnanje in stokanje.
Ja, res grozni ljudje, ti nekadilci. Pričakujejo, da bodo lahko dihali zrak in ne dima. Grozno.
Zakon o nekajenju v prostorih je imel malček tudi namen zmanjšati število pokajenih cigaret, odvrniti koga od kajenja. Ampak seveda, če je sedaj to, da se gre ven kadit, taka super stvar, da se cele množice valijo ven in ostajajo zunaj, celo plinske peči se postavljajo, da kadilcev ja ne bi zeblo, poleti pa ventilatorji, da jim ne bi bilo vroče, seveda ta namen ni in ne more biti dosežen.
Se pa strinjam glede preglasnega benda, to je lahko zelo moteče. Ampak, lahko bi tudi rekli: nikoli vam ni prav, če ni glasbe za ples, ni žura, (tudi to je bilo že prebrati tu gor) se odločite: greste na debatni krožek, ali na poroko?
Fak kolk si dosadna. Pa kaj si pričakovali da bodo cel večer vsi plesali in hvalili tebe in ohcet? Daj oladi no…..Si mogla pa že v vabilo napisat da je kajenje prepovedano, ker jemlje nevesti pozornost.
Kdo pa misliš da si da boš dirigirala kako se bo na tvoji poroki nekdo zabaval? Dolgočasno je bilo, s kakšnimi trapastimi igricami, pa je normalen folk raje ven odšel.
no tist, ki je razmišljal, da bo z zakon omejitvijo kajenja v javnih prostorih zmanjšal št. kadilcev je navaden trot, ravno tako tisti, ki temu verjamejo in so prepričani isto, ker je očitno ta osebe, ki je zakon spisala in te osebe, ki mu verjamete razmišljala, da se največ in edino kadi samo v prostorih, pa temu ni res, ravno tako, kot če bi prepovedali točenje in prodajo alkohola v gostinskih lokalih in pričakovali in mislili, da bo zaradi tega upadlo število alkoholikov… in še kar se tiče izjave, da folk pričakuje, da bo zunaj dihal zrak in ne dima, mi povej najprej če je zunanjost omejena, da nikjer za boga ne moraš dihat zraka in povsod dihaš cigaretni dim in zakaj sploh če te to tako moti zunaj dihaš cigaretni dim, če so prostori s “čistim zrakom” zate, če si nekadilka znotraj stavb?
Kadilci so hedonisti. So zabavni, duhoviti in znajo uživati življenje. Ker ne smejo kadit v lokalu, so na vseh zabavah zunaj in z njimi še ostali zabavni nekadilci:) Žurka je od sprejetja tega zakona vedno tam, kamor morajo kadilci.-zunaj.
Še na vseh zabavah, kjer sem bila zadnja leta je bilo enako. Če hočete zabavo, se dogovorite, da je kajenje dovoljeno. Pa bo!
Fak kolk si dosadna. Pa kaj si pričakovali da bodo cel večer vsi plesali in hvalili tebe in ohcet? Daj oladi no…..Si mogla pa že v vabilo napisat da je kajenje prepovedano, ker jemlje nevesti pozornost.
Kdo pa misliš da si da boš dirigirala kako se bo na tvoji poroki nekdo zabaval? Dolgočasno je bilo, s kakšnimi trapastimi igricami, pa je normalen folk raje ven odšel.[/quote]
Pa dobro, ni to bila moja poroka:) Samo kometiram v tej temi.
Kadilci niso nobeni hedonisti, gre se za hudo obliko zasvojenosti, meni se smilijo imam okoli sebe par kadilcev in vsi hočejo prenehati kaditi se pa zelo mučijo in vedo da so močno zasvojeni in da bo boj težak.
Drugače če pa sama gledam na kajenje se mi pa zdi da se je v zadnjih 10-15 letih kajenje zmanjšalo vsaj ljudje ki jih poznam so prenehali kaditi. Moja starša obadva močna kadilca že 15 let ne kadita več, enostavno so ljudje dojeli da je kajenje zelo škodljivo. Imam tudi kolega, ki mu zaradi cigaret zvoni v ušesih in mora sedaj jesti neke tablete.
Kot prvo to ni bila moja poroka, bila sem gostja te poroke in kot drugo ni bilo poročnih igric. Ženin in nevesta tega nista želela ker se jima to zdi neumno ampak kot vidim bi bilo pomojem boljše če bi bile igrice, mogoče bi potem bili več notri. Nevesta in ženin sta pričakovala da se bo plesalo freestylalo in žuralo noter. Pa sta plesala skoraj sama.
ah dej dej.. a zdej če sta se unadva odločila poročit, bi pa moral vsi gostje plesta tako kot onadva žvižgata? če ne je nespoštljivo do njih?
ah dej dej.. a zdej če sta se unadva odločila poročit, bi pa moral vsi gostje plesta tako kot onadva žvižgata? če ne je nespoštljivo do njih?[/quote]
Če bi k meni domov prišel kdo na obisk in hodil vsake 5 minut ven na cigaret (pri nas doma ne kadimo), jaz pa bi ga notri čakala da pride nazaj, da nadaljujeva že 5krat prekinjen pogovor, bi mi bilo skrajno nevljudno. Kot da se ne more vzdržati cigareta v tistih 2 urah. Enako je na porokah, če nekoga povabiš pričakuješ da bo prisoten. Ane??
ah dej dej.. a zdej če sta se unadva odločila poročit, bi pa moral vsi gostje plesta tako kot onadva žvižgata? če ne je nespoštljivo do njih?[/quote]
Če bi k meni domov prišel kdo na obisk in hodil vsake 5 minut ven na cigaret (pri nas doma ne kadimo), jaz pa bi ga notri čakala da pride nazaj, da nadaljujeva že 5krat prekinjen pogovor, bi mi bilo skrajno nevljudno. Kot da se ne more vzdržati cigareta v tistih 2 urah. Enako je na porokah, če nekoga povabiš pričakuješ da bo prisoten. Ane??[/quote]
se strinjam, ker za koji kur**** sploh prihaja na obisk ali poroko če ves čas preživi v sosednjem prostoru ali zunaj na čikpauzi. Meni je tudi to nepredstavljivo.
Če bi k meni domov prišel kdo na obisk in hodil vsake 5 minut ven na cigaret (pri nas doma ne kadimo), jaz pa bi ga notri čakala da pride nazaj, da nadaljujeva že 5krat prekinjen pogovor, bi mi bilo skrajno nevljudno. Kot da se ne more vzdržati cigareta v tistih 2 urah. Enako je na porokah, če nekoga povabiš pričakuješ da bo prisoten. Ane??[/quote]
ti govoriš o parih ljudeh, na porokah jih ponavadi vsaj na slavju ni samo npr. 5? al zdej pričakuješ, da bo prav vsak na poročnem slavju konstantno debatiral z več 10 ali več 100 ljudmi?
Ja, saj, zadnjič ste pa tule pisali, da vam prijatelji ne vračajo obiskov, niti vas ne povabijo k sebi. A je kaj čudnega? Zateženi ste, zateženi do nafte:-))
tako pogosto hodijo ven, ker jim je dolgčas, ne iz potrebe po cigaretih. Vsaj večina kadilcev ni verižnih kadilcev 🙂
sem bila na eni poroki, kjer je bila večerja zanič, povezovalec poroke je mislil, da dirigira otroke v vrtcu, skratka živ dolgčas. Pa je takoj bilo več ljudi zunaj kot noter (kadilci+nekadilci).
Jah to je pa problem, ko danes ženini in (predvsem) neveste krneki pričakujete od svatov. Dajte se malo k sebi spravit, to da me povabite na poroko, še ne pomeni, da se za ta dan postala vaš mali robotek, ki bo počel vse, kar se nevesti sprdne. Ona je pričakovala freestylanje in zdaj naj jaz freestylam celo noč? Fak… pomoje bi na tej vaši ohceti kar nazaj začela kadit…
Še ena redna kadilka, pa če je dogajanje zanimivo, brez težav zdržim cel večer na zabavi brez cigarete in odhoda ven, prav tako zdržim brez težav cel popoldan na obisku pri nekadilcih (in če gostitelji ne kadijo, tudi če ponudijo pepelnik, v stanovanju ne kadim).
Je pa dejstvo, da običajno na zabavah ista stvar ni vsem zanimiva in se pač takrat del tistih, ki se dolgočasi, zbere pri šanku ali pa zunaj pri kajenju.