Kadilci – svetujte mi, prosim, čimbolj lahek tobak…
Pozdrav!
Nisem redna kadilka, mi pa občasno, recimo 1x na teden, zapaše skadit en tobak.
Ker se sploh ne spoznam na to, bi vas vprašala, kateri tobak (ne cigareti!) je najlažji? Nikjer nisem zasledila, da bi imele vrečke oznake, kot imajo to cigaretne škatlice (koliko vsebuje nikotina, katrana), zato me zanima, kateri je najlažji. Kak hud, močan tobak odpade.
V trafiki mi prodajalka ni znala svetovat, spraševala sem jo tudi o ekološkem tobaku oz. tobaku brez aditivov (imela je samo Drum in Bali nekaj..)- seveda bi takoj kupila, če so kao malo bolj ekološki, a vendar ne vem, koliko so močni in se bojim, da so premočni.
Kak nasvet?
Kupi Samson, ki je v belemu ovitku ali pa Drum, ki je isto v belem ovitku. To je nekaj najlažjega kar lahko dobiš.
ODPOVEJ se cigaretom , ker je v njih več dodatkov, kot tobaka. Čisti tobak ni problem, problem so dišave in ostali dodatki, ki se dodajajo cigaretam.
Sam ne kadim že 4 leta in me tud ne mika več, ampak, mislim, da sem se ravno z tobakom odvadil kajenja. Mal butasto za slišat, ampak, ko prešaltaš iz cigaretov na tobak se nazaj ne boš vračal. Tudi, ko sem se odločil nehat je bilo veliiiiiiko lažje. Torej, beli DRUM alo beli SAMSON.
Lp,
to da so v tobaku isti aditivi kot že v zvitih cigaretah je čista laž. čeprav večina misli, da so že zvite cigatete bolj škodljive, to sploh ni res. tobak v vrečki poleg vseh aditivov, ki jih najdemo v zviti cigareti vsebuje se dodatne konzervanse (ker npr 10x na dan odpreš vrečko in če ne bi bilo konzervansov bi se vsebina preprosti izsušila ter ne bi imela več tako bogatega okua kot sicer) ter druge vonjave ter okuse.
Konzervans se dodaja stvarem, ki so nagnjene k gnitju. Pravi izraz je humektant, higroskopicna snov, ki drzi vodo bolje od tobaka samega. Ni mi pa jasno na katere aditive ciljate, ko na vrecki od Pueblota npr. jasno pise, da je obdelan samo z vodo. Je pa vredno pogledat kaksen dokumentarec o proizvodnji cigaretov v katerih je pogosto le slaba polovica prostornine tobak.
Kupi si organski tobak, na spletu jih imaš in vzemi najlažjega, svetlega.
Papirčki so pa tudi natur, rjavi.
Ta tobak je brez primesi in brez smeti, las itd. kar je v zavojčkih.
Pa svež mora biti in ne plesniv.
Če se ti preveč posuši, daj zraven rezino jsbolka, spet bo svež in lepo dišeč.
Pa za prvič ga vzemi manj, reci za pokušino.
Dobijo se pa tudi semena in sadike, za gojenje in sladokusce.
Prašaj gugla.