Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kafetera

kafetera

Že dalj časa iščem in iščem, pa ne najdem…. ene pametne kafetere.
Tiste , ki živijo bolj pri meji z Italijo bodo že vedele kaj mislim, ker verjetno doma pripravljajo kavo iz kafetere.
Sem iskala po LJ in jo ni, pa še marsikje drugod. Videla sem samo tiste aluminijaste (mislim da), nikjer pa lepih iz rostfreja.

Mi zna kdo pomagat?

Pa še to?
A se jih lahko pere v pomivalnem stroju?

Bialetti-jeve kafetjere, ki so najboljše, lahko v Ljubljani kupiš v prodajalni Moj dom v Plavi laguni za Bežigradom.

Lp,
info

Če hočeš dobro kofe potem vzemi najbolj navadno kofetiero. BIALETTI je zakon. Jo dobiš tudi v Mercatorevih centrih. Vse “kravice” in onake in ovake kofetiere so za en k. Preverjeno!

Brez tezav peres v pomivalnem stroju, ampak jaz kar na roke pomijem (da spotoma zdrgnem z rostfreja dol ta “potemnelo” od kuhanja na plinu, pa se takoj je pripravljena, ce si kdo kavice zazeli…)
😉

V stari LJ je tista mala trgovinica s kavami (malo naprej od Čajne hiše), kjer imajo tudi Bialetti kafetjere (ki so seveda najboljše). Tudi v Mercatorjevih trgovinah sem jih videla.

Pa za prmejduš, ne prat kafetjer v pomivalnem stroju!!! Samo na roke, po možnosti celo brez detergenta. Pa prvič v novi kafetjeri skuhaj samo vodo brez kave (nekateri svetujejo celo trikrat).
Sicer pa za kafetjero velja, da s časom postane boljša (ob redni menjavi gumic seveda), večkrat kot v njej skuhaš kavo, boljša kava pride.

Pa ne gledat na estetiko kafetjere, ker ni nujno, da bo kava v njej boljša. Samo pazi na znamko Bialetti, pa čeprav kupiš najcenejši (tisti osmerokotni) model, ki sicer ni višek estetike, ampak bo zagotovo dobra kava.

Kafetjero peri samo z vodo… 🙂

Najboljše kafe je iz aluminijaste kafetjere. Tiste iz rostfreija so samo lepe za videt, kafe iz njih pa je bljak. Pomiva se jih samo z vodo, brez detergenta in nikakor ne v pomivalnem stroju.

Lep dan.

Cafetino na Starem trgu.

Bialettijeve aluminijaste:) Pa ne dajat v pomivalni stroj, ker postane vsa lisasta in grda. Mi kafetjere samo splaknemo z vodo, podrgnemo s prsti in to je to.

TOČNO tako, ne prati z detergentom!.

Enako velja za đezve, v katerih kuhamo turško kavo in za čajnike, v katerih kuhamo čaje.!!

Ja, pa tudi za ponve za palačinke to velja, da se jih ne pere z detergenti.

Ne me vprašat, zakaj. Tako je.

New Report

Close