Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj berete trenutno?

Kaj berete trenutno?

No kaj berete trenutno. Jst sm si učer sposodla pravljice, ki mi jih je mami prebirala ko sm bla še majhna=) Tko da sm si sposodla Korenčkov Palček( Svetlana Makarovič), Sovica Okica, Sapramiška,disney-eve pravljice-peter pan,sneguljčica,mačke iz visoke družbe,aladin…=) Je prijetno spet slišat te zgodbice=)

lp

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

en ljubezenski roman v angleščini. pod posteljo imam pa še eno napol prebrano kriminalo.

Trenutno berem Strogo zaupno po Siciliji, pravkar pa sem koncala Pijevo zivljenje in Ljubi moj sputnik. Vse tri zelo priporocam…
Pravljice so pa zakon, tko da jih sedaj ze nekaj let zbiram.

pa lep bralni vikend vsem!

‘Stari,kje je moja dezela’,od Michaela Moora…

smrt slovenske primadone od brine svit

pravkar berem čarovnica iz griča – marija zagorka. zgodovinska knjiga hrvaške pisateljice. fenomenalna je. sem jo že brala enkrat, ampak sem si jo zopet spodola v knjižnici, ker je preprosto fenomenalna. napeta, jezik je živ, tako da si brez problema predstavljam vse dogodke, ki so opisani v knjigi.

Trenutno sem založena z Delovimi Vrhunci stoletja – berem pa Vzhodno od raja. Super, samo dooolga!

Trenutno berem Seks v mestu.

lp, Majuška

Trenutno je v branju R. Ludlum: Parsifalov mozaik 1.del – še nimam komentarja, se prebijam šele čez prvi del ;-)).

Zanjič pa sem prebrala Le kako ji to uspe? (počitniško branje, še kar zabavno in zanimivo, veliko pravopisnih napak (Meander pač ;-)) ) in Odprta hiša (še bolj počitniško branje – za na plažo 😉 ).

Orwell – Živalska farma!

Malo bobnarko – napisano pred dvajest leti a precej aktualno o Izraelski tajni služi, o tem zakaj tam sploh gre 😮 in z zgodbo o eni odštekani igralki ki jo zvabijo v svoje vrste …
če mal premisliš vse precej žalostno a ko knjigo bereš si vse bolj prepričan da niso le Rimljani imeli svoje sužnje in zasužnjene dežele … sicer pa mogoče Michael Moore le ni tip ki bi rad prodal čimveč knjig …

Ernest hemingway – otočje v zalivskem toku

Elza Budau – Ljubezen v F molu

Matthew Kneale: English Passengers. Ful zabavno, ful kvalitetno, ful sploh!

Poljubi in padala – Ericha Jong

Včeraj zaključila z Guilty as Sin od Tami Hoag, v pečici pa čakata John le Carre in Housholdmanaging for men (ta bo za najdražjega:))

pravkar prebral Življenje gospoda Moliera, biografski roman o Molieru, ki ga je napisal Bulgakov. Zelo prijetna knjiga, lahkotna, kratka, a zgodovinsko verodostojna.

Trenutno berem Življenski diamant avtor Roy Goreya. Zelo priporočam, zanimiva motivacijska knjiga.
Za bolj lahko branje pa Šepetati konjem po istoimenskem filmu.
Pa še dnevnikovo Visoško krniko in Pod svobodnim soncem – moji najljubši slovenski knjigi – ne vem kolikokrat sem jih že prebrala. Čaka me Alamut in Menuet za kitaro.
Vmes pa pravljice ter pavčkove pesmi in druga poezija…
Pa prijetne bralne počitnice vsem!

Mario Puzo: Nepozabni Borgjici-o razvpiti papeški družini

Konsalik: Čudežne roke!

udb

Bogataši Pisateljica Una Mary Parker

Ravno prebrala Agnes od Petra Stamma, zdaj začnem Mazzinijevega Telesnega čuvaja, komaj čakam.

Berem Ločil bom peno od valov. Fajn knjiga, sam jo z lahkoto odložim in drug dan berem naprej.

Hiša Dragoncev
Pisateljica Mari Louise Fisher

Lp

Besi od Dostojevskega. Nora sem na te Ruse…:))

Vmes pa za odmor in možgane za na pašo – stara dobra Aghata Christie – v originalu, da kao malo angleščino obnavljam:)))

New Report

Close