Kaj bi naredili na mojem mestu
Na delovnem mestu kjer je normirano delo za tri ljudi delava dva. Sedaj je delavec dal odpoved, ostanem sama. Ker je financno stanje podjetja slabo se ne bo dodatno zaposlovalo, torej bom delala sama. Ne predstavljam si kaj bo ko bom rabila dopust, bolniško…šef pravi da bodo vskočili sodelavci z drugega oddelka kar pa vem da ne bo, ker jih je tudi tam premalo. Na tem delovnem mestu sem 15+ let. Placa malo vecja od osnovne.
Kaj bi storili na mojem mestu
Ni mi v interesu biti brez službe niti it na bolniško….ampak enostavno tega ne bom zmogla, dolgo ne….
Itak pa si bom poskusila najt drugo sluzbo
Delaj za enega, oziroma maksimalno toliko, kot si do zdaj. Kaj pa, če ta ne bi dal odpovedi, bi pa bil denar zanj še naprej? Ali bi ga odpustili? Če ga niso imeli namena odpustit, je denarja dovolj, da namesto njega nekoga zaposlijo. Ni tu neke hude filozofije, več kot delat ne moreš niti ti ni treba. Če ne prej, bodo kmalu zaposlovali, ko ne bo narejeno. Ti pa seveda išči službo in veliko sreče.
Lahko poslušaš najti drugje, moraš pa vedeti da firme zategujejo pasove. Dela se več, ko nekdo zboli in koristi bolniško, zajebe drugega sodelavca, ker mora ta delati dvojno. Druge izbire nimaš. Če boš šla na bolniško, bodo nadrejeni vedeli, da si to naredila zanalas. Jaz tudi v službi delam kot norec, tempo ki ubija
Hhf, 13.11.2024 ob 15:59
Lahko poslušaš najti drugje, moraš pa vedeti da firme zategujejo pasove. Dela se več, ko nekdo zboli in koristi bolniško, zajebe drugega sodelavca, ker mora ta delati dvojno. Druge izbire nimaš. Če boš šla na bolniško, bodo nadrejeni vedeli, da si to naredila zanalas. Jaz tudi v službi delam kot norec, tempo ki ubija
Ja, saj zaradi takih kot si ti, delodajalci počnejo, kar počnejo. Najprej delate svoje delo, ki ga je že v osnovi veliko, potem vam postopoma nalagajo več in kar naredite, še več in naredite (nekdo gre v penzijo in nikogar ne zaposlijo, nekdo da odpoved in nikogar ne zaposlijo, nekdo gre na bolniško in se ne naredi samo najnujnejše, ampak vse namesto njega, tudi tisto, kar bi lahko počakalo), malico oddelate, po možnosti še nadure, samo, da bo narejeno. Delodajalec ne bo rekel “Joj, vidim, da imaš preveč dela, bom še nekoga zaposlil, da ti bo lažje”. Zaradi njega se lahko na pol prelomiš, dokler vse narediš, ne bo novega kadra. Tudi ni res, da ni denarja – za enega, ki je šel v penzijo ali dal odpoved, bi bil še naprej denar, če bi imel še nekaj let dela pred seboj ali ne bi dal odpovedi, za nekoga, ki bi prišel namesto njega pa kar na lepem ni? Ne me basat…
Ampak dokler so delavci kar tiho in delajo kot budale, se uničujejo in garajo, samo, da ugodijo delodajalcu, kateremu v resnici pomenijo manj kot lanski sneg… bo pač tako kot je ali slabše.
Hjoj, 13.11.2024 ob 12:49
Na delovnem mestu kjer je normirano delo za tri ljudi delava dva. Sedaj je delavec dal odpoved, ostanem sama. Ker je financno stanje podjetja slabo se ne bo dodatno zaposlovalo, torej bom delala sama. Ne predstavljam si kaj bo ko bom rabila dopust, bolniško…šef pravi da bodo vskočili sodelavci z drugega oddelka kar pa vem da ne bo, ker jih je tudi tam premalo. Na tem delovnem mestu sem 15+ let. Placa malo vecja od osnovne.
Kaj bi storili na mojem mestu
Ni mi v interesu biti brez službe niti it na bolniško….ampak enostavno tega ne bom zmogla, dolgo ne….
Itak pa si bom poskusila najt drugo sluzbo
kot prvo bi ti prevetril normo, dejstvo je da ste. slovenci lenuhi ki efektivno delate max 5 ur…..torej…grem stavit da lahk delo opravis v 7 urah ce bos delsla ne pa zabusavala, itd