Kaj bi naredili?!
Najprej razčistite vzroke in posledice. Ni kriva prehrana, ampak je kriv zasuk v njenih možganih. Ona bi blodila tudi ob normalni prehrani, samo da bi imela primerno kilažo, samo v glavi pa ne bi bila čisto jasna.
Ampak seveda je najlažje kazat na tak razlog – v resnici pa zelo veliko veganov zgleda kot poosebljenje zdravja, tečejo maratone, so bistri, zdravi in normalno funkcionirajo.
Zgoraj je nekdo dal primerjavo z narkomani, jaz bi dala z verskim fanatizmom. Je pa to dejansko oblika anoreksije, kar počne tvoja sestra, in za to bolezen so razlogi vedno psihični. Vsekakor pa to ni primer za osebnega zdravnika, ampak za psihiatra. Slovenski zdravniki pa itak niti vegetarijancev, ki jedo mleko in jajca, ne prenesejo, kaj šele veganov. Jaz sem svetle polti in so mi vso nosečnost morili zaradi železa, v resnici sem imela pa kri vseh 9 mesecev vzorno in rodila prej in z manj muke, kot se eni pokakajo. Bolje bi bilo, če mu ne bi povedali, da se prehranjuje vegansko, ker bi jo resneje jemal. Žal je pač v našem zdravstvu, polnem predsodkov, tako.
Pač ta premik v njeni glavi vključuje tudi način prehranjevanja – ki ga ona ne razume in mu ni dorasla, jedro težave je pa tako ali tako drugje. Glede vitaminov lahko vse dobiš s hrano, tudi vegani, če ješ, kot se zagre. In po drugi strani ima veliko mesojedcev probleme s pomanjkanjem vitaminov. Ker pač ne jedo ustrezno, ampak preveč enostransko.
Osebni zdravnik naj prizna, da to presega njegove zmožnosti, jo pošlje k psihiatru … žal pa mislim, da se je prisilno zdravit samo na podlagi tega, kar si napisala, ne da. Jaz bi poskusila tako, da jo poskusim prepričat v zdrav način veganstva. Mogoče naj gre na kako vegansko predavanje, delavnico, mogoče bo sprejela kak dober priročnik in bo vsaj prehrano pošlihtala. Ne je silit z mesom in svojo filozofijo, ker ne boste nič dosegli. Svetujte ji glede veganstva, ker ga ne obvlada. Glede glave bo pa težje.
Forum je zaprt za komentiranje.