Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj bi se zgodilo, če…zanosim?!

Kaj bi se zgodilo, če…zanosim?!

Lepo pozdravljeni!

Na Vas se obračam v upanju, da mi boste lahko pomagali.
Zaposlena sem za določen čas, delovno dobo so mi do sedaj podaljšali že štirikrat, tokrat do 31.12.2005. Najprej sem še upala na zaposlitev za nedoločen čas, sedaj pa ostaja upanje vedno manjše. Z možem si močno želiva še enega otroka, vendar že tri leta čakam na tisto “tapravo” službo. Pa je zaenkrat še ni.
Kaj se zgodi z mano če zanosim? Me lahko odpustijo? To mi je jasno, da mi po poteku pogodbe le-te ne bodo več podaljšali. Sem upravičena do porodniške? Recimo, da zanosim nekje na zimo in rodim proti koncu prihodnjega leta? Kaj pa potem? A grem takoj na zavod za zaposlovanje? A bi bila višina porodniške nižja, ker bi bila v času porodniškega dopusta že brezposelna?

Veliko vprašanj, veliko zmede.
Hvaležna Vam bom za kakršnokoli pojasnilo!
Lep pozdrav!

Odpustiti vas v času nosečnosti ne morejo. Če boste še v času trajanja delovnega razmerja nastopili porodniški dopust, ga boste lahko normalno izkoristili do konca, ne glede na to, da vam bo vmes prenehalo delovno razmerje. To prenehanje tudi na višino nadomestila ne bo vplivalo. Če pa boste vmes (med prenehanjem DR in nastopom porodniškega dopusta) nekaj časa prejemali nadomestilo za brezposelnost, bo pa starševsko nadomestilo temu primerno nekaj nižje.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close