Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj bi si mislili… vrtec

Kaj bi si mislili… vrtec

Zdaj me boste tako pojedle, češ kakšna sem, ampak moram napisati, kaj se je zgodilo danes. Starše sva s pomočnico prosili dva tedna nazaj, da prinesejo raznorazne škatle, lončke, ki sem jim bodo nabrale tekom teh dveh tednov, da bomo lepili in ustvarjali.

Mamice so nosile različne škatle od sirupov, riža, špagetov, lončke od pudingov itd.
gre za jaslično skupino.

Ena mamica pa je prinesla:
4x škatlo od instant pireja,
12x posodico od frutka
7x lonček od fruhtcwerge
3x lonček od monte
9x lonček od različnih polivk
7x škatlice (one plastične, stiropor) od nek pogrej in pojej
2x škatlo od zelenjave za mikrovalovko
3x od kokic za mikrovalovko

in še in še in še… Priznam, da je trapasto, da sem si vse seštela, a me je skoraj kap.
Takole se očitno prehranjujejo doma. 🙁

Ponavadi sem proti nestrpnim in nesramnim komentarjem. Vendar tokrat…. brigaj se zase. Prosila si za škatlice in sedaj gledaš kaj doma jedo. Pa daj no. Sem prepričana, da bi se našel kdo, ki bi se zgražal tudi, če bi malo tvoje smeti premetal

Mogoče pa je nafehtala še okolinokol….
Pri nas bi se najdlo še pa še od vseh raznoraznih “sladkih packarij”….instant večerje, krompirja, zelenjave in polivk pa res ne kupujemo…

Se strinjam s predhodnico! Brigaj se zase. In, kaj potem, če se tako prehranjujejo? Nekdo tudi tak shit po trgovinah kupuje, pa kaj. To ni ne moja ne tvoja stvar.

Vemo za drugič, da v vrtec ne prinesemo ničesar. Znajdite se kakor veste in znate, zato ste vzgojiteljice!!

Resno, in sedaj to moraš zapisati na forum, ker je nekaj tako pomembnega oziroma šokantnega?!??

ko bo pa hodilo dete v vrtec pretepeno in umazano, boste tudi rekle: brigaj se zase?

Ojoj, jaz pa nikoli več ne nesem škatel! Ker jih doma nimamo, sem prosila zanje babi in sosedo iz stopnišča. Pa je bilo tudi nekaj takih od zdravil. Zdaj bodo pa mislile, da sem jaz sladkorni bolnik! Kaj naj naredim?

To sem sklenila tudi jaz!

Mislim, kaj pa je tako strašnega napisala??? Kaj pa, ko ve v vrtcu na meniju srečate nekaj takšnega, kar je podobno temle umetnim zmazkom, recimo hrenovke in paštete, pa že kričite, kako se tam nezdravo prehranjujejo.

Kdo pa VAM potem daje pravico, da zganjate vik in krik?

Meni se zdi pa čisto prav, da je gospa objavila. Morda se kakšna mama zamisli nad sabo.

Ha,, ha, prav nasemejala sem se.
Kaj pa če jih je naokrog nafehtala?

Ti si pa res ena mona! Pa kako lahko, kaj takega primerjaš??! Halo?

Ne, ne bomo, ker je velika razlika med tem, da otrok prinese škatle v vrtec ali prinese buške in modrice. Kaj ti ni jasno?

O fak!!! Pa to ni res.

Mi smo imeli tudi nalogo, da zbiramo majhne škatle (čaj, zobna pasta, tablete…).

In sem prosila nekaj sosed, če imajo kakšno škatlico viška. In dve sta mi prinesli polni vrečki škatel,med nijmi pa je bilo največ škatic od tablet. O ti strela najbrž si je vzgojiteljica mislila, da smo pravi hipohonderi ali kronični bolniki aii nas je pomilovala, ker že imamo artisti, osteroporozo, težave z živci in spanjem in kaj ti jaz vem kaj vse je bilo med tistimi škatlami. Pa dober, da nismo v ZDA bi nas komot lahko prijavila za zlorabo zdravil na recept.

Takrat bodo pa vzgojiteljice itak tiho kot riti, kot vedno… Jezik upajo stegovat samo tam, kjer jih nič ne briga!

No ja, s tem postom so si itak naredile medvedjo uslugo! Kratka pamet!!

Namesto da bi se KURE mame zamislile se zgražajo nad tabo, jutri bodo pa pisale KAJ JE MOJ UBOGI, BOGI, BOGI SONČEK DOBIL ZA MALICO, SAME NEZDRAVE STVARI JIM DAJEJO V TEM VRTCU. Verjetno ni drugje nič boljše in doma futrajo svoje sončke z enako svinjarijo, kot zgoraj omenjena mamica, ker nimajo časa kuhat, da grejo lahko same na aerobiko, fitnes, jogo, kavico….pa itak grejo od doma eno uro prej ker morjo še po nakupih.

Naslov foruma je čvek. Ljudje si ustvarjamo svojo sliko o soljudeh in dotična vzgojiteljica si jo je. Nič napačnega, saj je menda ne bo prijavila CSD.

HB, da sem jaz nesla 12 škatel od zobnih past.
Morda bom proglašena za MONKA ma :)))

Jebemti no, kadarkoli mormo nest škatle jih fehtam naokoli.Od danes naprej jih ne nosim več.

a si mogoče gospa vzgojiteljica pomislila na to, da je ta grozna mama angažirala prijateljice, sosede, sorodstvo,…. za zbiralno akcijo? Podn no, HB ne nosim kaj dosti v vrtec in zdaj po tem postu verjemi da bom še manj. Da imate čas

Vzgojiteljice 36:
A ti si tista, ki nikoli ne kupuje hrane v trgovini, a ti si tista, ki pravi, da je meso nezdravo, a ti si tista, ki pravi, da so zdravila za nič,…?
Ti si tista bio, eko, hipi, naravno, nekemično, …
Ja, škoda, da si le vzgojiteljica, ker take ne rastejo na drevesu.

Ah dejte no, ženska je pač napisala, s čim je to embalažo povezala in konec.
A bolj v umirjenem tonu se ne bi dalo pogovarjati? Pa povejte, na kaj bi VAS asociirala vsa ta embalaža, če bi bili v njeni koži!?

Vsekakor je lahko tudi to res – ampak zanimivo, da se vse sosede in sorodstvo okoli futra z junk foodom ni pa dodalo zraven nobene škatlice od zdravil npr. ali pa zobnih past ali kaj podobnega.

Ne, ne – tole jaslično dete futrajo z nezdravo hrano in to v času, ko te na vsakem koraku z zdravo prehrano dobesedno posiljujeo. In nezdravo prehranjevanje otroka je tudi ene vrste nasilje nad njim – z vsemi emulgatorji in podobnim. Nič ni narobe s tem občasnim uživanjem ampak, da ti je pa tak način osnoven način življenja in predvsem, da je vmešan še mali otrok je pa vredno vse graje.

Še dobro, da moja dva ne hodita več v vrtec in me tako ne morejo ocenjevat… Verjetno bi seštevale koliko dam za raznorazne kreme, pa koliko damo pri nas za zobno pasto in ostalo.

Zanimivo, kaj vse vam ne pade na pamet.

Dajte no, pri sosedih je nafehtala ???? Čisto po naključju so pri vseh sosedih in prijateljih v dveh tednih jedli instant pire? Posodice od frutka so tudi prišle od vse žlahte? Fruhtzwerge so itak jedli otroci na ulici, ne njen? Pa Monte? Pogrej in pojej????

Kar mecite si pesek v oči! Saj ga sebi, da ne vidite v svoje krožnike!

Vendar nikar ne kritizirajte jedilnikov v vrtcih in šolah – pri takšnem dokaznem gradivu!

Dopuščam možnost, da se je navedena embalaža nabirala dlje, ne samo 14 dni. Vendar samo par mesecev. Nesmiselno bi bilo vse to hraniti več let. Ali pač?????

Naj “kolegica36” preveri še roke trajanja, ki so napisani na embalaži, pa bomo videli kako in kaj …. :)))

PS: Tudi jaz včasih kupim pogrej in pojej golaž (dvakrat letno – za na dopust), kokice imamo radi ob dobrih filmih, NIKOLI pa ne kupujem instant pireja, polivk, za otroške hrane smo tudi že prestari (fruhtzverge, monte….). Zamrznjeno zelenjavo pa tudi uporabljam.

Mislila bi si, da je tale mama za škatle prosila še kako sosedo, prijateljico itd.
Pa nič drugega.

New Report

Close