Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj boste imeli za jest in pit za silvestra?

Kaj boste imeli za jest in pit za silvestra?

Tisti, ki boste doma boste kaj kuhali ali bolj kake narezke in namaze?

Ni nobenega uzitka nekaj posebnega skuhat,ker imamo vsi polne riti…pa priznajte si..vcasih je bilo drugace,ko smo komaj cakali potico..itd..

Pri nas prej pripravimo. Ali nekaj, kar se pogreje, ali kaj hladnega. Da je čim manj dela. Potica? Ne, potice pa ne bo.

Jaz se trudim, da je ‘žretje’ na nivoju.
Res ne delam potice, piškote, gore mesa, peka kruha….. NIČ! Že od Miklavža naprej.

Kakšnih štrudljev, potic in piškotov oblitih s čokolado ne delamo, ker tega ne jemo. In danes v naši trgovini – vse potice znižane polovico. Pa jih nihče noče.

Ker smo vsi frej, samo ven v naravo! Nobenih mestnih središč in lučk in plačevanje, plačevanje parkinga. Gremo na hrib, razgledi, debate in čaj iz termoske. To so najlepši časi.

Doma jemo vse. Pariške zrezke in skledo solate, kruh in kakšen namaz in čaj, ali pa orehe.
Domačo smetano in ajdove žgance.

Pijemo kompote, čaje. Jutri lahko spimo, dokler se ne zbudimo. Kaj ni to največji dar v teh časih?
Ko se bomo zbrali za mizo, bomo naredili plan.

Ne bomo se preveč pretegnili:) Istrski fuži s tartufato:) Razpočeni piškoti:) in lenarjenje po dolgem in počez:)

O fuj, tartufata je kr neki. Ali naj bodo pravi tartufi ali pa nič. Ker ta tartufata je tako, kot bi rekel, da voziš avto brez koles.

Ker bomo doma, si bomo privoščili pozen zajtrk. Kar nam bo takrat pasalo.
Nato pozno kosilo – domača priredba kitajske z veliko zelenjave ter malo mesa in riža.
Zvečer ogled predstave, nato pa domov čakat polnoč ob družabnih igrah in pogovoru. Ko bo zapasalo, pa malo tatarca. Ob polnoči pa šampanjec, pravi in otroški.

Je kar res;
Za naju bom pripravil eno predjed iz garnel, kasneje spečem file lososa in eno skromno prilogo – in to je to.
Mogoče še solato.

Za piti – še ne vem, bo stvar sprotnega navdiha; na zalogi (in primerno ohlajena) je steklenica SIvega Pinota, za morebitni sladkejši sprejem novega leta pa še en Traminec in steklenica Porta. Kaj bova v resnici odprla… bova pa videla sproti.
Če bova vse in spila vsakega malo… bova imela tole za cel mesec…

Je kar res;
Za naju bom pripravil eno predjed iz garnel, kasneje spečem file lososa in eno skromno prilogo – in to je to.
Mogoče še solato.

Za piti – še ne vem, bo stvar sprotnega navdiha; na zalogi (in primerno ohlajena) je steklenica SIvega Pinota, za morebitni sladkejši sprejem novega leta pa še en Traminec in steklenica Porta. Kaj bova v resnici odprla… bova pa videla sproti.
Če bova vse in spila vsakega malo… bova imela tole za cel mesec…
[/quote]

Dej stari… mal hinav tako, kot v mladih, ko si jo osvajal. In ji dolivaj, spravi v smeh… in pol se stisni k njej. <3
Če bo bo, če ne pa …. nekaj najlepšega je, da sta vse pregurala in se prenašata.
Takih je malo.

-francoska štruca
-pršut
-savinjski želodec
-kraški zašinek
-bržola
-razni siri (ementaler, gorgonzola, brie, dimljen)
-tatarski biftek
-gosja pašteta
-namaz iz tune
-vložene gobice
-kumare
-olive (navadne, polnjene)

-sacher minjoni

-razna vina

pa še kaj se bo našlo.

Svinjsko pečenko+pečen krompir+penine frangež

Obloženi kruhki, nekaj narezanega (pršut, želodec, siri…), avokadov namaz, vložene gobice….itd. Imam že kuhano sarmo, če si bo kdo zaželel, samo pogrejemo. Pijača? Malo vina, sokovi, mineralna voda in šampanjec za ob 24h.
Sladica: čokoladno pecivo.

ne vem zakaj a od nekdaj sem samaritan :). Tudi za tega silvestra gostiva seniorje tj sorodnike vdove,vdovce in tudi kaksnega osamljenega soseda/sosedo. Skratka miza se bo sibila..od narezkov, mesa iz pecice, raznih solat in prilog do variete-ja sladic. Oni res znajo cenit tako mizico pogrni se. So se iz (po)vojnih casov in deluje kot privid in najvisja radost. Naj jim bo pozegnano.

O fuj, tartufata je kr neki. Ali naj bodo pravi tartufi ali pa nič. Ker ta tartufata je tako, kot bi rekel, da voziš avto brez koles.
[/quote]

Še dobro, da kuha vsak tisto kar mu paše jesti;)

Filana svinjska rebra, mal dunajcev zaradi otrok, skutine štruklje, zeleno solato. Za sladico vroče gozdne sadeže z vanilijevim sladoledom. Za kasnej pa mal tatarca in pršuta.
Kar bo ostalo bomo prvega nadaljevali.
Pili bomo pa rumeni muškat in nekaj mehurčkastega na željo ta malih.


Kot vsako leto, kekec pašteto in kos kruha!

Dej stari… mal hinav tako, kot v mladih, ko si jo osvajal. In ji dolivaj, spravi v smeh… in pol se stisni k njej. <3
Če bo bo, če ne pa …. nekaj najlepšega je, da sta vse pregurala in se prenašata.
Takih je malo.
[/quote]

He, he… ne bo treba. NI bilo treba takrat in ni treba zdaj. V smeh se spravljava kar tako.
Naj gre tako tudi tebi/vam!


Kot vsako leto, kekec pašteto in kos kruha!
[/quote]Po mačku se ti tole prileže?

Po mačku se ti tole prileže?
[/quote]
Ne, ne, mačka ne bom pekel, boljši je v obari!☺

Lepo.
Lepo se imejte!

Čičeriko, rukolo in brstični ohrovt. Vodo iz pipe.


Ne, ne, mačka ne bom pekel, boljši je v obari!☺
[/quote]
Kje piše, da boš ga pekel? Je res boljši v obari po mamurluku?. Zaupaš sem gor recept? Kako ga pripravljaš, iz česa narediš marinado? Da vidim ali imaš okus ali samo tako skupaj zmečeš?

Danes bo polnjena maslena buča z nadevom iz leče in sladkega krompirja, poleg pečen brstični ohrovt in omako iz suhih mletih gob. Pire krompir in endivija s špinačo v solati.
Jutri bodo ostanki za kočerjo, ko pridemo iz službe.

Lepo.
Lepo se imejte!
[/quote]

Hvala enakoo! Lp

silvester bo z narezkom, malo sira in suhih mesnin + kruh s semeni. Za naju bo teran, za otroke ora. Šampanjca ne bo, ker nobenemu ni všeč, tudi tatarca ne bo iz istega razloga. Sladica pa bo čisto navadna čokoladna rolada, polnjena s smetano. Konecccc…. 😛

New Report

Close