Kaj boste kuhali za kosilo?
Sm hotla pasulj, pa že 6 ur kuham en proklet fižol iz Leclerca, še ni kuhan!!
Prav moj nej ga vržem, ampak če se je tok cajta kuhu, nej se pa še do polnoči, mam indukcijo in cajta!
Tko da sm mogla golaž iz skrinje in makarone.
Za večerjo bo pa pica na šamotni plošči pečena in na pica programu 320 stopinj.
Vse picerije se lahka poskrijejo, kok dobra pica vn pride!!
Navadno kvašeno testo, omaka za pico mutti ali on naturete, tudi mercator je dobra. Potem gor kar koli komu paše, od tune, poli, šunke, suhe salame…
Potem sir edamec/tilzit/gouda…
Po želji naseckana pečena paprika, koruza, olive…
Šamotno ploščo dam v mrzlo pečico na rešetko in vklopim na pica program 320 stopinj (imam beko pečico).
Pico sestavim na leseni pomokani lopatki in ko je pečica na max, jo nežno položim oz. strsam na ploščo. Hitro zaprem in pečem največ 5 minut. Nato z lopatko vzamem ven in naslednjo rundo not.
Pica je kot iz krušne peči in je v sekundi ni več 😀
Ce jih je veliko , pa se mularija, mi je razumljivo.
Midva sva sama 🙂 pa pes. Pes na dietnih briketih ker je star 15 let. Midva pa ponedeljk nedeljska juha , govedina z juhe in tenstan krompir, motovilc.
Torek, govej golaz pa polenta, sreda , goveji golaz pa kruh 🤭 Danes ocvrta cvetaca , podkisan krompir. Jutri , ocvirkovca in repa. Za petek pa se ne vem. 😄 enkrat na teden specem en majhen hlebcek kruha ga imava za zajtrk za 3 dni.. pa kaksni kosmici.. domac jogurt, mehko kuhan jajc… grenivka itd.
Edino jabolka pogresam… bi mi pasala ena jabolcna pita… ampak .. samo zarad jabolk ne grem v stacuno..
Danes juha iz zaloge, riž z korenjem, grahom in papriko, pečena piščančja bedra, zadnje glavice domače solate. Za večerjo kos cimetovo-jabolčnega kolača. Jutri omaka iz skuš, sardel in tune s polento.
Na burjo ne grem, hvala – pa še dobro, da piha, ker bo odpihnila vse PM10 delce tja od koder so prišli.
https://ananas.si/2020/03/10/garantirano-najboljsi-gratinitani-njoki/ te njoke, meni so svetovni, pečene piščanje prsi in veliko skledo zelene solate 🙂