Kaj boste na stara leta?
Mislim377, 23.04.2025 ob 04:24
Kronična bolnica, komaj pokretna. DSO potem, ko bo z oskrbo na domu pretežko.
Socialni stiki kar dobri, po naravi na srečo bolj optimist, čeprav kar realna. Vem, marsikdo na mojem mestu bi bil bolj zagrenjen. Recimo, danes ne morem spati. Se ne jezim, pač brskam po netu
Tale Tvoj svetel in pogumen, optimistično navdihujoč zapis je seveda najdragocenejši v celem postu. Želim Ti vse dobro, iz dna srca.
Na stara leta mislim početi predvsem to, kar počneš ti: raziskovati svet in samo sebe po najboljših zmožnostih, nadejam se, da bom še videla in sposobna pisati, da bom lahko uporabljala tudi dvetovni splet, ki bo takrat še boljši za uporabo.
Do takrat si mislim nabaviti še nekaj mašin za avdio-vizualni studio. Upam, da bova oba s partnerjem še dolgo živa skupaj, da bova morda takrat urexničils najine avdio-vizualne naracije vseh vrst.
Če mi bo pa usoda naklonjena, bom pa dosti na morju.
Anonimno 3844, 23.04.2025 ob 01:37
Mene že čaka domek na Tenerifih. Ko bom tamkajšnji rezident, bodo pa tudi življenjski prihranki kapnili v žep, neobdavčeni.
Kanarci imajo tudi DDV ugoden. Zgornja stopnja7%, spodnja 4%. Greš na pivo in plačaš 2€.
A niso bile tam poplave zadnjič?
Evo mnenje ene, ki je po normativu že stara: dvakrat tedensko gremo punce iz telovadbe direktno v prvi bife na pijačo. Smeha do solz. S pohodniškim društvom penzionistov grem vsak mesec enkrat v hribčke. Zajebancije, kolikor hočeš. S penzionisti gremo enkrat na mesec na izlet. Koristno in zabavno, ker vidimo vsakič nekaj novega. Poleti grem za en mesec na morje v svojo miceno hiško v Istri. Opustila sem brezplačni jezikovni tečaj in dramsko dejavnost, ker mi časovno ne znese.
Česa točno se bojiš na stara leta?
rok-1, 22.04.2025 ob 11:01
Stara leta? Zame bodo kulminacija vsega kar počnem… čas za lepo se imeti in tudi za smrt.
Načelni plan je biti aktiven (kolikor se mi bo dalo), po potrebi lenariti, malo se družiti, uživati v družini in pomagati kjer lahko in se lotiti kakšnega norega podviga. Ko bom – oz bova – imela dovolj vzdrževanja in skrbi zase greva v hotel, kjer drugi to počno (DSO). Nekje med vsem tem – ali pa na koncu – bom pa srečal Matildo, da odpleševa zadnji tango.
Rok…nam zaupate starost??
Mladost sem preživel dokaj asketsko in sem si želel, da bi, kot sem v rosnih letih pogosto slišal, lahko uresničeval svoje ideje. Življenje me je izučilo, da se želje spreminjajo z leti. Zaželel sem si, da bi vsaj z ženo lahko lepo preživel kasnejša leta. Izbral sem ženo po postavi in predvideval strpnost do (ne)znanja, sposobnosti in podobno ter vsaj našel užitek v dvoje. Želja ni uresničljiva, iščem kompenzacijo v športu in drugih dejavnosti. Trikrat v 33 letih doživeti pravo izdatno zadovoljstvo je le bencin na ogenj. Sklenil sem se lotiti spremembe in napisal hotenje spremembe. Obilico spomina v računalniku bi porabil za opise vseh želja.
Sama860, 21.04.2025 ob 21:37
Trenutno nimam nobene prijateljice. Nimam partnerja že kar nekaj časa. S starši se razumemo, a me iz leta v leto bolj stiska. Ni mi vseeno zanju, želim jima lepo starost. A kaj bo, ko ju več ne bo? Tako boli me v srcu. Nisem pripravljena iskati partnerja, vem pa tudi, da ne pade z neba. Vendar mi je samski čisto ok. Imam sorojence, a to ni isto. Pred nekaj leti mi je umrla ljubljena oseba in po resnici povedano še vedno veliko mislim nanjo. Če bi se kaj zgodilo staršema, bi me sesulo.
Včlani se v kakšno društvo in začni s skupnimi dejavnostmi.
Mogoče se včlaniš v kakšno planinsko društvo in se udeležuješ pohodov. Če nimaš kondicije, si lahko brez skrbi, imajo tudi lažje pohode.
Lahko se včlaniš v kakšen bralni klub, če ga imate v svojem okolju.
Mogoče v kakšen pevski zbor.
Najameš vrt, če imate v lokalnem okolju taka območja, kjer potem skupaj vrtnarite.
Lahko postaneš prostovoljka v kakšni območni organizaciji Rdečega križa ali drugih človekoljubnih organizacij.
Mogoče ne boš dobila najbolj zaupnih prijateljev in prijateljic, a zagotavljam ti, da bo tvoje življenje povezano z različnimi ljudmi, ki bodo imeli iskren in odkrit interes do tebe tudi v času, ko ne boste skupaj.