Kaj boste počeli, če boste morali bit dalj časa doma in to tako rekoč skoraj v izolaciji?
Meni recimo ni in ne bo dolgcajt. Rihtam počasi vinograd, sadil nekaj tudi na novo, sadovnjak, vrt, gozdno parcelo, ker imam namen prihodnje leto imet kakega jelena. Za hobi imam fotografijo, še klasično sem malo obudil in nabavil nekaj filmov, streljanje v tarčo, s puško, z lokom, igre z otroki od badmintona do žoge. Malo televizije , interneta….tako tako, življenje je lepo, če ga živiš. Od hrane mi pa samo čebule primanjkuje, to bom dobil pa pri sestri, če je ne bo v trgovini. :-))
Veliko ljudi bo doma, še posebej iz javnega sektorja. Delal boste drek od doma, ne domišljaj si. Kar naenkrat boste vsi delali od doma, koga vraga le. Vidiš da situacija sama pove, da je mešanja zraka bilo preveč in bo končno morda ljudi izučilo, da to ni vredno spoštovanja in se sploh ne more štet za delo.
Ja v gospodarstvu moramo pa delati na polno in biti dnevno izpostavljeni povečani možnosti okužbe, da se lahko vi praskate po riti in da ima država za vaše plače.
Upam, da zmanjša nova vlada javni sektor vsaj za tretjino, ker se sedaj vidi, da nekateri pisarniški krompirji prav nič ne delate, več denarja pa naj nameni medicinskim sestram, ki so res požrtvovalne, a ne dobijo niti pol tistega, kar si zaslužijo.
Pozdrav vsem sborkam in soborcem, ki se borijo v teh kriznih časih in omogočamo, da se lahko nekateri lenuhi praskajo po riti.
V redu, to se razume, čisto vsi “delate od doma”, to bo profit, da bomo čez dva meseca nad Švico. Malo vas bo edino zajebalo, ker ne bo denarja ne za socialne, ne za plače v javnem sektorju. Pa ima smisel, da sami sebi lažete?
[/quote]
Ne, ne delamo vsi od doma. Kitajski del ekipe se je vrnil, Japonski in Tajvanski del dela, kot da se ni nič zgodilo, Italijo imamo zaprto, UK že 3 tedne dela od doma, mi in Nemci pa smo to šele uvedli. Ali bo profit ali izguba je za Slovenijo čisto vseeno, saj operiramo preko davčno bolj ugodnih držav zato v Sloveniji plačujemo le nek “fiktiven davek”. Če denarja ne bo za socialne in plače v JS to na nas ne bo vplivalo, saj v Sloveniji ne prodajamo in niti izpostave za prodajo nimamo tukaj.
Ne, ne delamo vsi od doma. Kitajski del ekipe se je vrnil, Japonski in Tajvanski del dela, kot da se ni nič zgodilo, Italijo imamo zaprto, UK že 3 tedne dela od doma, mi in Nemci pa smo to šele uvedli. Ali bo profit ali izguba je za Slovenijo čisto vseeno, saj operiramo preko davčno bolj ugodnih držav zato v Sloveniji plačujemo le nek “fiktiven davek”. Če denarja ne bo za socialne in plače v JS to na nas ne bo vplivalo, saj v Sloveniji ne prodajamo in niti izpostave za prodajo nimamo tukaj.
[/quote]
Saj je v redu, vprašanje še vedno ostaja enako, kaj boste počeli?😁 Če bi res bil v pisarni kake firme, ni razloga, da ne bi hodil v pisarno, če bi pa delal od doma, bi pa že prej. To se nanaša predvsem na tiste, ki imajo delo vezano na delo z ljudmi, ti ostajajo doma, veš?😁
Ja v gospodarstvu moramo pa delati na polno in biti dnevno izpostavljeni povečani možnosti okužbe, da se lahko vi praskate po riti in da ima država za vaše plače.
Upam, da zmanjša nova vlada javni sektor vsaj za tretjino, ker se sedaj vidi, da nekateri pisarniški krompirji prav nič ne delate, več denarja pa naj nameni medicinskim sestram, ki so res požrtvovalne, a ne dobijo niti pol tistega, kar si zaslužijo.
Pozdrav vsem sborkam in soborcem, ki se borijo v teh kriznih časih in omogočamo, da se lahko nekateri lenuhi praskajo po riti.
[/quote]
Delam tudi jaz v gospodarstvu. In cisto tako btw preberi si naslov teme. Kaj boste počeli ČE BOSTE DLJE ČASA MORALI BITI DOMA.. Torej ČE bom moral biti doma bom počel omenjeno v prvem komentarju. Sicer pa, če ti je tako hudo pa pojdi v JU.. Meni je čisto fajn v gospodarstvu..