Kaj boste uporabljali namesto Skypa?
haha721, 07.04.2025 ob 19:54
skype je že od leta 2018 mrtev. Če še neveš obstaja Discord, ki je tudi najbolj popularna platforma glede videoklicov in chatanja. Če tega nisi vedela do zdaj si živela pod kamnom.
Pod kaksne vrste kamnom? Bodi bolj konkretna. Zivim pod tufom, granitno skalo, mogoce pod breco?
povezana, 07.04.2025 ob 19:51
Jaz ga kar precej uporabljam, živim v tujini in sem na vezi s starši praktično samo preko skajpa. So že starejši in ne vem, kako jih bom navadila na kaj drugega.
Teams naložiš preden odinštaliraš Skype in se prijaviš z istimi uporabniškimi podatki. Izvede se samodejni prenos vseh stikov in arhivov vseh pogovorov (to zna sicer trajat nekaj ur). Odinštaliraš Skype.
Uporabniški vmesnik na telefonu ni tako zelo drugačen. Ni isti, ampak v osnovi je razumljiv (podobno zastavljen). Ima pa nekaj funkcij več, kar je za stare lahko tudi ovira. Ui na laptopu je malce bolj kompleksen in zasnova je precej drugačna. A dokler uporabnik ne klika tja v en dan in ve, kje je zavihek “Pogovori” je obvladljivo in skorajda isto kot Skype (seznam pogovorov na levi, razvrščen po zadnji uporabi – privzeto in veliko okno na desni za tekst in audio/video.
Po moje bo šlo. Poskusi.
Appple uporabniki, 08.04.2025 ob 11:39
Mi smo vsi Apple uporabniki in se kličemo preko Facetime.
Skype sploh nikoli nismo uporabljali. Zakaj bi nalagal dodatne programe če že telefon vsebuje to funkcijo?
Skype smo nekateri uporabljali že pred več kot 20 leti, ko se pri Applu še niti pogovarjali niso o takih klicih…