Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj danes kuhate

kaj danes kuhate

Mal me zanima, kaj danes kuhate. Bi mi kakšna ideja prav prišla.

lp patty

Pri nas bodo polpeti in krompir.

Zelenjavno juhico…

lp,

N.

Golaž iz zmrzovalnika.Pa polento zraven.

A ti se tudi ne držiš posta? Kul. 🙂

Ričet – greha vredno šunkico, ki se bo grela noter, bomo pojedli jutri. Dve muhi na en mah :)))))))) Pa ne zaradi krščanskega posta ;))))))))))

Eh, jaz sem vegeterjanka, mali bo pa ziher tud cesa mesenega delezen. dragi pa itak zunaj je, ko dela.

Šele bomo kuhali…blitva s krompirjem in ribe.

Špinača in pire krompir.

……..krompirjev golaž…………palačinke z skuto v pečici……………ne glede na post, mesa itak ne jemo vsak dan……….

regrat v solati + krompirjevo solato + osliče

danes je POST, ne bo nič s kosilom

ko bi bil le post vsak teden….

Postrvi, blitva s krompirjem

ričet

Se mi zdi,da se kar frajerke počutite tiste,ki se ne držite posta.Jaz sem pa ponosna,da se držim.Jedli bomo fižolovo juho in ribe.

Midva z možekom se greva pa razvajat v toplice – kopel v dvoje in nato na večerjo. Sine bo pa pri tašči :))

Post ni mišljen samo, da se moraš odpovedati mesu. Niti ni tako mišljen, da bi kdorkoli komu ukazoval, kaj in kako naj počne.
Krščanski post je pač tradicija, je neka zapoved za tiste, ki so bolj neredni, ki rabijo, da jih nekdo vodi.
Načelno, če bi se kdo že tako zelo držal rad posta, velja post(odpoved nečemu, ki nam pomeni razvado….) 40 dni pred veliko nočjo.
V tem obdobju naj bi ljudje več razmišljali o sebi, se bolj posvetili duhovnosti in manj materialnim potrebam. Včasih je veljalo, da v tem času ni bilo veselic, plesa, manj petja in tudi porok ne. To so pač neke ljudske navade, ki so se po izročilu prenesle nekoliko v današnje čase.

Bolje, kot da se odpovemo mesu, bi bilo v današnjih časih dobro, da bi si izbrali dan, teden, mesec…ko se bomo bolj posvetili drug drugemu. Mož ženi, žena možu, starša otrokom….etc.

Vendar pa post je za ljudi, ki so disciplinirani, ki vedo, kaj želijo….taki si znajo post narediti zase in ne zaradi vere. Če so pa še verniki neke vere, se lahko istočasno držijo tudi izročila in navad, zapovedi te vere.

Največja neumnost, ki jo v tem času zasledim pa je, ko nekateri veselo poudarjajo, da oni niso verni in njim nihče ne bo ukazoval, kdaj ne bodo mesa jedli…..parv ti pa komaj čakajo soboto, nedeljo, ko bodo polnili nakupovalne centre, zapravljali denar za neokusne šunke, kuhali, barvali jajca…..se nažirali potice in otrokom kupovali ogromne čokoladne zajce…..
ker oni pač niso kot ovce…..pa ravno takrat jajc ne bodo barvali, ko se bodo župniki izmislili:))))

Ljudje smo pač taki:) …..in drugačni:)

Slišimo, kar želimo slišati, kajne:P

Ma nismo frajerke – pač nismo verni in se temu ustrezno ne ravnamo po verskih običajih in navadah. Jajca pa farbamo iz družinsko-packalnih nagibov :))))))))))))

Različni smo.

Ouuuuuuuuuuuu, sline ceediiiiiiiiiiimmmmmmmmmm………

Maksimalno uživajta :)))

držimo se posta, zato bo kaj lahkega in ne-mesnega na jedilniku.

Tu pa tam paše kaj lahkega,ne vem zakaj bi danes mogla jesti meso.Zato ker je post??????

Sirov burek bo pri nas na mizi, Pečjakov:)

Dobro napisano;))))))

lp,

N.

testenine s paradižnikovo polivko + velika skleda solate

Ej, Merenge, pri nas pa Pečjakovi knedlčki z borovničevim nadevom :-)!
Pa juha iz vrečke. Danes je post in s tem moj dan , saj mi ni treba kuhat, juhuhu!

New Report

Close